Potahovaný dort - vlastní výroba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
8.3.16 09:42

A jako korpus na dort moc doporučuju tenhle : http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.3.16 09:46

@marfra předpokládám, že i já poprvé spláču nad výsledkem :-D Tvůj dort je fakt krásný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.3.16 09:57

Dámy, ještě se zeptám… ;) Tchýně nemá moc ráda marcipán a když bych chtěla potahovací hmotu, tak hodně vychvalují white icing. Máte některá zkušenosti nebo doporučení na jinou hmotu? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.3.16 09:57

@AndromedaV děkuji, dám na Tebe a zkusím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.3.16 10:02

Není zač a pak dej vědět jak dopadl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.3.16 10:04

@AndromedaV Když se nebudu ozývat, pláču :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.3.16 10:08

@Bedulinka já myslím, že i kdyby se nepovedl podle představ tak to nevadí :) Znám to, že většinou si člověk naplánuje jak přesně to bude vypadat a nakonec to dopadne uplně jinak :D ale co snaha se cení a nejbližší to ocení nejvíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
8.3.16 10:13

@Bedulinka Ne, s tím zkušenost nemám. Mě teda docela chutná K2, ale zatím jsem s ní jen potahovala. Na modelování to dle mého nebude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.3.16 10:24

@LadyLada Jávím, že se ptám asi hloupě, ale… K2 chutná spíš jako fondán nebo marcipán?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.3.16 10:25

@AndromedaV SNAD ANO :-D DĚKUJI MOC :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
8.3.16 10:31

@Bedulinka jj je moc dobrá (jako sladší bílá čokoláda)
300 ml zlatého sirupu (k sehnání v marks and spencer asi za 80CZK)
600g bílé čokolády •moučkový cukr na poprášení

Na bílou polevu nalijte do hrnce zlatý sirup, rozlámejte bílou čokoládu, zvolna zahřívejte a za stálého míchání ji nechte rozpustit na hladkou polevu. Směs přeneste do plastového sáčku a nechte ji ztuhnout. Když s ní chcete pracovat, dejte ji na deset sekund do mikrovlnky, aby byla tvárná a vláčná zhruba jako marcipán.

A když dáš míň sirupu tak hmota bude tužší a dá se z ní i krásně tvarovat…nicméně ti nikdy neztuhne (neztvrdne) jako kupovaná hmota/marcipán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
8.3.16 10:40

@Bedulinka no, takto jsi mě dostala, protože fondán jsem nikdy nechutnala. Mě chutná jako taková cukrová hmota, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
8.3.16 11:25
@Bedulinka píše:
@marfra předpokládám, že i já poprvé spláču nad výsledkem :-D Tvůj dort je fakt krásný :srdce:

dekuju :hug: a neboj, vzdy se to nejak nakonec „splaca“, kazdy se nejak ucime a nekdy se musi zacit ;) tak hodne stesti a pak dej vedet. S tou pohatovkou, co fondan? tam myslim mandle nejsou, je to jen cukrova hmota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
8.3.16 11:52

@Zorbas jé nádherné dorty! Velice mě zaujal ten s krtkem, jak se dělá takový krtek? Já dort upeču (prý i dobrý), ale to zdobení je děs. S potahovkou nebo marcipánem jsem zatím nedělala. Máte můj obdiv!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
8.3.16 12:04

@Bedulinka až na pár medovníku, asi 2 a jeden čokoládový co nemám vyfocený je to na fotkách vše co jsem vytvořila. Jsou seřazené tak jak jsem je dělala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat