Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Muze to trvat ruzne… mě u prvnihov 11tt trvalo mesic než to ze mně všechno vypadlo a u druheho potratu v 9 tt jsem šla radeji hned na revizi
Ahoj, to je mi líto. Drž se… Nemám zkušenosti s dvojčaty, ale prodělala jsem SP v 10tt, trvalo to 4 dny pak ještě pár dní krvácení.
Příbuzná měla stejný problém, jedno mimi se udrželo a úspěšně ho donosila ![]()
Dvě kamarádky přišly o jedno z dvojčat, ale byl to zamlklý potrat. U jedné to byla jednovaječná dvojčata. Držím palce
@Anonymní píše:
Dobrý večer, jsem v 8tt s dvojčaty a rozjel se mi potrat. Chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, komu se udrželo aspoň jedno? Nebo je témer jisté, že přijdu o oba? Jak dlouho takový potrat trvá? Omlouvám se za možná hloupé dotazy. Samozřejmě vím, že zde nikdo nemá věštící kouli, ale ptám se na zkušenosti, ne dedukce. Anonym z důvodu, ze sem chodi rodina a známí a o těhotenství nevěděli a nechci ať ví, díky za pochopení.
Ano znam žena ktera cekala 2jedno potratila, lekar rekl ze sebou pravdepodobne strhne i to druhe. Nestalo se tak, dnes ma hezounkou holčičku. Krvacela tedy šílene ale dopadlo to dobře.
Příspěvek upraven 06.10.19 v 21:44
Čekala jsem pred par lety dvojčata a v 9tt jsem potratila obě. Naštěstí hned po druhé menstruaci jsem znovu otěhotněla a donosila bez problémů syna
Krvácela jsem asi měsíc, než šlo z ultrazvuku poznat, že vlastně potracim jedno z dvojvaječných dvojčat zhruba kolem sedmého týdne, druhé co bylo nad ním se udrželo a teď je to rarach, příroda to zařadí, jak je třeba. drzim pallce
Mamčina kolegyně před lety potratila jedno dvojče, druhé má dnes víc než 30 let
Mám zdravou, chytrou, krásnou a malou ségru z dvojčat, dala to ![]()
Potracela jsem přes měsíc, byla jsem z toho fyzicky hodně zle.. Psychiku ani nekomentuji
Ano u prvni jsem potracela dvojce( vypadalo to, ze strhne sebou i druhe), bylo to moc spatne. Potracela jsem tyden a nakonec to dcera zvladla. Drzim pesti.
Ano, o jedno jsme přišli, sice těhotenství strašné (neustále masivní krvácení a hrozící potrat 2.dítěte, 100% klidový režim- to bylo prima s dvouletou cacorkou), ale druhé miminko se udrželo, sice se narodila o 7 týdnů dřív, ale 3 kilova, dnes jsou ji skoro 2 roky a je úplně zdravá (ťuk, ťuk). Ať to dopadne co nejlepe ![]()
Držím pěsti, známé se podařilo udržet druhé, má pár dní před porodem. Jinak já 2× potratila jedno embryo. Poprvé jsem byla na revizi a už bych to neudělala, udělali ji špatně a za týden jsem ležela znovu na sále. Podruhé jsem jela na pohotovost si nechat potvrdit, co se děje, a potratila pak doma. Trvalo to asi 24 hod., po odchodu embrya okamžitá fyzická a psychická úleva, lehké krvácení pár hodin. To bylo hned na začátku. U prvního jsem do revize krvácela 3 dny a samo neodešlo, to by chtělo více času, byl to ukončený 12tt.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Dobrý večer, jsem v 8tt s dvojčaty a rozjel se mi potrat. Chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, komu se udrželo aspoň jedno? Nebo je témer jisté, že přijdu o oba? Jak dlouho takový potrat trvá? Omlouvám se za možná hloupé dotazy. Samozřejmě vím, že zde nikdo nemá věštící kouli, ale ptám se na zkušenosti, ne dedukce. Anonym z důvodu, ze sem chodi rodina a známí a o těhotenství nevěděli a nechci ať ví, díky za pochopení.