Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tyno - janse nejsem expert, ale mi to připadá „nahlavu“. zdá se mi že to co říká tvoje rodina postrádá logiku .nevim: a že to říkal i tvuj dr.? to mne překvapuje jeste více.
hlavne nechápu proste jakýkolik duvod proč by po potratu melo být vetsi riziko ze bude další miminko postižené ![]()
jedinou „souvislost“ vidim v tom, že kromě toho, že bohužel potraty v 1. trimestru jsou prostě náhoda (jj, též tu větu nesnáším
) tak více náchylné k potratu jsou maminky, které mají nejakou genetickou zátěž v rodině - u nich pochopitelně hrozí, že to první miminko nedonosily, protože bylo postižené, a že to druhé může mít stejnou nemoc. ale u zdravých maminek mi to prostě nedává smysl ![]()
žádný strach - věř svému tělu, řekla bych, že někdy stejně bývají po potratu anovulační cykly - tělo ti prsotě nedovolí otěhotnět, dokud se „ono“ necítí dobře. nebála bych se vůbec ![]()
Taky nevím proč se toho bojí a říkají mi to …ale díky harpyje za všechny rady…uvidíme jak to dopadne..zatím se snažíme a uvidí se kdy si o to tělo řekne…
budu na tebe myslet
a ozvi se až se ti bude chtít.
papa
har.
Harpyje děkuji.
.byla sem u doktora a říkal ať počkáme na první MS a ať se začneme pak snažit tak to vydržíme a pak na to hupsneme..tak sem ráda že neřekl půl roku nebo 4 měsíce..pak se ozvu jak jsem postoupila měj se fajn papapa tyna22
Ahoj Týno. Mě je 24 let. Já taky potratila, v prosinci, byla jsem v osmém týdnu a nenalezli srdeční akci. Byla jsem na vyčištění dělohy. Doktoři mi řekli, že se o miminko můžeme pokusit za 3-6 měsíců. Šestinedělí jsme dodrželi. Zatím taky zkoušíme…uvidíme. Nebuď smutná, jsme mladý a musíme se dát dohromady, aby naše tělo bylo připravené otěhotnět co nejdřív. Věřím, že to vyjde. ![]()
Dobry den chtela sem se zeptat ja jsem otehotnela ale sla jsem na potrat a moc me to mrzi.Ted to bude 6 tydnu po potratu a ja jsem jeste menstruaci nedostala.Mela jsem nekolikrat nechraneni sex.Proto jsem se chtela zeptat zda je mozne otehotnet v tom sestinedeli.Byla jsem u gynekologa a bral mi krev ale v krvi nic nenasel tak nevim ale dite bych chtela.Dekuju za odpoved.
Veryn: V šestinedělí určitě otěhotnět můžeš. Šestinedělí slouží k zahojení dělohy, ne jako antikoncepce. Menstruaci máš dostat 6-8 týdnů po zákroku.
pred dvema dny jsem prisla o miminko byla jsemv 15 tydnu jsem v anglii vyvolaly mi samovolny potrat a pla centa neodesla tak mi ji musely pod narkozou vytahnout stratila jsem hodne krve jsem slaba a hledam duvody proc dite umrelo jeste jsem nedostala vyrozumeni z nemocnice zna nekdo duvody ve 12 tydnu byl ultrazvuk v poradku ![]()
Bohužel to někdy nevyjde a bohužel teď potrácí snad každá
budu držet palce, ať otěhotníš snadno a co nejrychleji, jak zdraví dovolí.
Ahoj, taky jsem potratila…paní doktorka mi řekla, že za tři měsíce se můžeme pokusit o další. Myslí se tím tři prodělané cykly po šestinedělí? Díky
Ahoj, je to po třech měsících, já jsem ted třetí týden po potratu, neměli jsme vůbec plod. Ale tím že jsem byla na začátku 8týdne, tak prý se můžem v červenci snažit. To mi řekl doktor, který mi to i dělal a moje doktorka mi řekla, že můžu bý za měsíc zae těhotná..nevím nu.
Co doktor to názor. ![]()
Ahoj devčata dnes jsem potratila…jedno díte už mám kluka ma rok a pul..ale chtely jsme ješte jedno mohla bych se zeptat je opravdu pravda že se můžem o to snažit už za dva tri mesíce??? máte stím nektera skušenosti??? prosím informujte me kedno o tom Dekuji…:)
@Růženka586 snažit se můžeš hned, jakmile přestaneš krvácet…
Jestli jsi po revizi, tak se doporučuje cca 3 měsíce, aby se čípek zhojil.
Ja nejsem po revizi, vse se dalo do pohybu a odeslo to spontanne, i doktor se divil, ale podle ultrazvuku je deloha prazdna.