Potratila jsem, kdy mohu znovu otěhotnět?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30
15.2.10 20:30

potrat

Všechny vás zdravím…
Před 2 dny jsem potratila byla jsem v 6tt..potrat přisuzuji pádu protože hned po pádu mě začalo bolet břicho a začala jsem krvácet :cry: :cry: ..(uklouznutí po ledu).:-(byla jsem na revizi dělohy.Chtěla bych se zeptat kdy by bylo možné znovu mít pohlavní styk a kdy by bylo možné otěhotnění.doktoři mi říkají že to půjde nejdříve za 3měsíce ale pro mě je to hrozně dlouhá doba:-(…je mi 22.miminko bylo planované povedlo se po 3měsících po vysazení HA..miminko moc chceme..děkuji za odpovědi.moc si toho vážím. :-D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22001
15.2.10 20:33

Týno, je mi to moc líto!! :srdce:
Za sebe bych Ti doporučovala vydržet ty 3 měsíce – i Ty sama pak budeš vědět, že jsi udělala všechno pro to, abys byla zdravá Ty i Tvoje budoucí miminko…
Uvidíš, že to uteče, ani nemrkneš… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
15.2.10 20:34

Tyno, moc mě mrzí, že jsi o miminko přišla :-( Ale určo to vyjde příště! Po potratu bys měla dodržet klasické šestinedělí, ale snad ani nikoho neznám, kdo to dodržel :mrgreen: Já sama taky ne :oops: Otěhotnět ale opravdu až za ty 3 měsíce, ať se tělo zase srovná… Já otěhotněla podle MS přesně za 3 měsíce po potratu :-D Tak ti držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.2.10 20:36

Ahoj, já jsem potratila v 7 tt a doktor říkal, že snažit se o miminko můžem klidně za měsíc. Vyšlo nám to ale až za 3 měsíce. Tak přeji hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
15.2.10 20:56

Týno, to je mi moc líto. Já, když potratila, tak jsem měla dodržet šestinedělí a pak ještě asi 3 měsíce. Já byla tenkrát docela v šoku, než jsem si srovnala myšlenky, takže jsme prcka odložili až na za dva roky. Ale protože jsem po kyretáži ani moc nekrvácela a už za 3 týdny jsem se cítila dobře, tak jsme šestinedělí taky nedodrželi :oops: A já myslím, že klasické šestinedělí a rovnání hormonů a celého těla po klasickém donošení a porodu miminka je něco jiného, než šestinedělí po tak malém těhu a potratu a kyretáži. Jedině, proč byste měli čekat je to, aby se děloha stihla po kyretáži pořádně zahojit. Neboj, to uteče rychle a mimísek se ti zase brzy zabydlí v bříšku, uvidíš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
15.2.10 22:27

to je divný, že se to furt takhle traduje :think: už jsem prolezla hodně diskuzí na tohle téma, i jsem měla bohužel tu čest s více lékaři, a obvykle mi řekli, počkat až po šestinedělí naskočí MS a pak klidně hned - čekat spíš kvůli tomu, aby bylo od čeho počítat stáří těhotenství :-)
jsme se jednou ptala své dr. čím to že se dr. tak liší v názoru jak dlouho čekat- částečně je to prostě věc názoru, pak někteří se to prostě tak učili ve škole, tka to říkají a le ověřený důvod nemají, a pak pochopitelně u některých žen může být nějaký konkrétní důvod proč odložit další těhotenství na delší dobu - třeba zmršená kyretáž, špatný zdravotní stav, taky potrat ve vyšším stadiu vyžaduje delší pauzu, ale to je logický…
ale dobrá info: to jestli bude další těhotenství dobře prosperovat nebo ne, prý nesouvisí s tím, jak dlouho po potratu znovu otěhotníš.

Mrzí mne , že jsi potratila, ono to tím pádem být nemuselo, spíš že se potrat jen uspíšil… ale to už se nedozvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.2.10 07:28

ahojky, jestli máš pocit, že potřebuješ být znovu těhotná, můžeš do toho jít už po tom 6ti nedělí.
to je doba potřebná pro fyzické zahojení dělohy.
resp. po 1 MS.
já jsem tenkrát raději počkala až po 2MS, čili 2 měsíce, ale pak jsem otěhotněla hned napoprvé, nejspíš ze spádu hormonů po tom těhotenství, protože předtím jsme se snažili skoro 7 měsíců.
taky jsem měa pocit, že čekat dýl je nemyslitelné, potřebovala jsem mít v sobě nový život.
jak už tu někdo psal, jestli to další těhot. bude prosperovat, nezáleží na době, za jakou otěhotníš.

mě čínští léčitelé doporučovali dokonce rok, abych byla fyzicky ok a „vyčištěná“, ale to bych se psychicky zbláznila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
16.2.10 07:40

Tak my začali se snažením po 4 měsících od potratu, dr.mi řekl, čím delší bude pauza tím líp a doporučoval aspoň 3-6měsíců. Budou to 4 roky a já těhotná stále nejsem, ale snad se ještě podaří.
6nedělí bych určitě dodržela a pak jestli to budeš cítit, že je ta správná doba, tak šup do snaženíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
16.2.10 08:18

ahojky…me v nemocnici říkaly 3 mes..ale muj dr začít hned po ms…že je dobře pohnojeno odminule a bude se líp chytat..taky se dobře chytlo…jedno vdeloze druhé ve vejcovodu a nemám z nich ani jedno…sou holky a je jich spousta co po 1 ms..do toho šly a uspešne tehulkují…držím palce a dej jen na sebe jak to cítíš..a zda se cítíš připravená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
16.2.10 09:10

já by jsem do toho šla zase hned a na nic nečekala, snažit jsme se začali po první menzes, ale ani po půl roce to nebylo úspěšný, celkem lituji, že jsme neporušili šestinedělí, to jsem podle ultrazvuku krásně ovulovala, zatímco teď ani to ne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
16.2.10 09:26

Ahoj, mě doktorka řekla, že se můžeme snažit už po 2 MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
16.2.10 17:20

Ahoj holky vsem vám děkuji za podporu a za rady moc si toho vážím… :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
16.2.10 22:38

Ahoj holky jeste bych se chtela zeptat kdyby jsme to zkusili jeste v dobe 6tinedeli a nahodou bych otehotnela muze byt miminko nejak postizene nebo nn??dekuji moc mi pomahate se s tim srovnat:-) :-D :-D :-D :-D :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
18.2.10 15:26

týno - jak tě to napadlo? nekdo te strašil, že by miminko mohlo být postižené?
já v tom prostě nevidím žádný smysl :think: - jasně, každý můžeme mít postižené miminko, příčin je milion, ale proč by když otehotníš brzy po potratu, nebo dokonce v šestinedělí, mělo být miminko nejak postižené - to bych nechápala :nevim:

prostě na akový myšlenky zapomeň - jestli jsi fyzicky OK, žádné zdravotní problémy, tak začněte plánovat další miminko a hotovo.

těším se časem na dobré zprávy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
18.2.10 22:04

no za prvé rodina mi říkala že by to dítě mohlo být postižený a pak mi to řekl i můj gynekolog že se to prý občas stává.tak proto jsem se toho lekla ale snad to bude v poho a tělo si řekne samo kdy je připravvené… :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí