Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
fikina píše:rohlice píše:no,já to také nemam ve zvyku,neznáme se tady,většinou,ale úplně mě to vytočilofikina píše:
No promiň,ale když s někým žiji ,tak předpokládám,že jednou s tím člověkem vybuduji rodinu a argument,že nebude vídat svoji dceru,to jako proč?! Dítě přeci není žádná překážka.Co kdyby jste měli nějaký opravdu problém,to by zdrhnul?! Promiň,naštvalo mě to,nechci se tě nijak dotknout,ale pro mě v tuto chvíli
JE PĚKNEJ SRÁČ !!já nechtěla tak „naplnou hubu“
Ahoj,
jak píšou holky, miminko bych si nechala i navzdory příteli. Ty jeho důvody se mi zdají dost zcestné a sobecké! ![]()
A ty miminko chceš?
a ne jen, že bych si miminko nechala, vykašlala bych se i na svého přítele, který je bezcitný a nepochopím, jak může něco takové vůbec říct! Pokud dítě neplánoval, tak ti ho neměl dělat!!!! A pokud se to stalo omylem tak, ať to nedělá,když to neumí!!!!
hmmm,tady jde o Tebe ne o něj už máš pokročilejší věk ,chceš vůbec děti ,dokázala by ses smířit s tím ,že bys po potratu už další děti mít nemohla???
A navíc chlapi pořád přicházejí a odcházejí ,ale dítě bude tvoje napořád.
Stalo se mi před lety něco podobného, po jednom potratu, přítel chtěl abych se dítě nenechala. Bylo to šílené dilema.
Pokud se můžeš o sebe a dítě postarat sama a chceš ho - nech si ho.
Chlap sice do toho má co kecat, ale aspoň rozumnými argumenty.
U nás se to vyřešilo samo, před plánovaným zákrokem jsem potratila sama a toho pána už pak nikdy neviděla. A to mi při milování vykládal, jak by chtěl miminko a skutek utek.
pokud by mi tohle můj partner řekl, tak by mi to bylo sraaaašněěěě moooc líto, protože tohle se fakt neříká!!! Měl si rozmyslet co vůbec říká! Prosím tě a kolik je tvému příteli a jak jste spolu dlouho?
Ahoj, no, těžká rada. Už kvůli věku bych se přikláněla na „nechat si“. Postoj tvého přítele není teda hezký
Už proto, že ty jsi bezdětná a zůstat s ním by tedy znamenalo život bez svých vlastních dětí?? Přece, když mám s někým vztah, tak se musí počítat i s tímhle.
Radila bych, pokud máš jsi aspon trochu zajištěná a dítko chceš, nechat si ho. Buď se on umoudří a nebo to zvládneš sama a věřím, že to zvládneš. Určitě máš někoho, kdo tě psychicky podrží (maminka, kamarádka? nebo nás na emiminu
) Je spousta maminek, co byly v těžkých situacích a zvládly to a za nic by neměnily ![]()
Ahoj, je ti už celkem dost let a předpokládám, že partnertovi bude podobně a vzhledem k tomu, bych to fakt neriskovala. Já jsem obecně odpůrce potratů, pokud k tomu nejsou zdravotní důvody. Chlap, který by mě poslal na potrat, navíc v tomhle věku, pro mě není chlap, životní partner ani opora. Udělala bych to naopak, dítě si nechala a partnera vykopla. Zbabělec a sobec v mým životě namá místo a šanci!
Teodora píše:
Radši bych byla bez chlapa než bez dítěte.Když už je malinké na cestě, tak mu dej šanci, určitě to zvládneš a stojí to za to.
Přesně tak…
A vy jste o dětech nikdy nemluvili?
A chceš děti? Jestli ano, tak nechápu tvůj dotaz. To teď půjdeš na potrat a za rok budeš chlapa přemlouvat k dítěti? Nebo si později najdeš jiného a teprve s ním budeš chtít dítě? ![]()
Víš, já mám taky chlapa s dětma. Už na začátku vztahu jsme o tom mluvili, že já jednou budu dítě chtít. A on ač nerad souhlasil, prý „Raději chuanitku s dítětem než žádnou chuanitku“ ![]()
Taky jsem otěhotněla omylem, taky ve 32 letech, ale ani mě nenapadlo jít na potrat. Chlap se s tím musel srovnat, dle naší dávné dohody bych stejně dítě časem chtěla.
A nechápu, proč by nevídal své první dítě kvůli druhému ![]()
ahoja, je to těžké rozhodnutí.. na jednu stranu chápu, že se bojíš toho co bude…
zase se nenech ovlivnit názory tad náma, především odepusoujeme my co jsme k dítěti měli nebo máme těžkou cestu a my to vnímáme jinak!!!!!!!
proč jste spolu? jak píšou holky, jste spolu proč? jen tak nebo plánujete budoucnost… nebo si milenka??
nevídal dceru? no nad tím bych se nepozastavoala.. to je jen debilní argument, který trochu panáček nepromyslel, když se zebe vyloudil.. nemá totiž žádnou logiku..
proč je tedy s tebou? miluje tě, ale nechce děti?? divné. tak to jste si měli na začátku dát jasné mantynely.. nechceme děti apodle toho se ale ty musíš zařídit..
antiko - nějako je pro mě stále v dnešní době nepochopitelné, ajk může dojít k nechtěnému otěhu..kor když mám stálý vztah.. je tolik druhů antiko. no pozdě bycha honiti… to jen na okraj…
posílá na přerušení - no je to jeho názor. má na něj právo, nechtěl děti, ok. ale je mu jasné, že tímto váš vztah končí??? jde také o to jak štrně ti to řekl, či říká.. zase ho nebudu odsuzovat. on á také svá práva a pokud dítě nechtěl, tak je zase tvá nezodpovědnost, že si do toho vlítla. sorry, že jsme tak hustá ![]()
na druhou stranu mi docela vadí, jak jsou tu holky neobjektivní, jak je to hned sráč, debil, hulvát.. chápu, že on má také svá práva a nevíme jak to u nich je?? trochu objektivity … jako já být chlap co nechce děti, tak se také bráním… ale partnerka by měla dopředu znát tedy jeho názor..
interupce- interupce v žádném případě neznamená, že bys nemohla mít děti. já jich měla tolik, že byhc nemohl amít ani uši už. sic ez jiné undikace… jde o to, že ti při interupci jakoby strhnou, očistí a očkrábnou sliznici, jenabujená těhotenstvím a musí se jí pomoci pryč. a když je doktor idiot, tak ji oškrábe jak bramboru a není tam pak sliznice nová,a le jizva a v jizvě se oplod vajucho nezachytí. nebo s porblémy…
to je to asi na co se ptáš nikdo ti neřekne, jak to dopadne, jak se zahojíš a jeslt ibudou děti.. je pravda že mimniinterupce je šetrnější.. do 8 týdne těhu.. zvaž důsledky a následky.. at toho či toho..
nechci tě přesvědčovat o jednom či druhém.. jsem ovlivněná svým dlouholetým snažením a to není fér, nejsem objektivní (jako jsemčetla hodně holek přede mnou) také neznám situaci v jaké si, já byhc si třeba nemohla dovolit být samomatkou, ty třeba ano.. nebo také ne..
každopádně držím palce, at se to vyřeší tak nejlépe jak jen může… je mi líto, že v tak krásném čase musíš řešit takové věci.. třeba s epo prvvotním šoku probere.. ![]()
Mariee píše:
ahoja, je to těžké rozhodnutí.. na jednu stranu chápu, že se bojíš toho co bude…zase se nenech ovlivnit názory tad náma, především odepusoujeme my co jsme k dítěti měli nebo máme těžkou cestu a my to vnímáme jinak!!!!!!!
proč jste spolu? jak píšou holky, jste spolu proč? jen tak nebo plánujete budoucnost… nebo si milenka??
nevídal dceru? no nad tím bych se nepozastavoala.. to je jen debilní argument, který trochu panáček nepromyslel, když se zebe vyloudil.. nemá totiž žádnou logiku..
proč je tedy s tebou? miluje tě, ale nechce děti?? divné. tak to jste si měli na začátku dát jasné mantynely.. nechceme děti apodle toho se ale ty musíš zařídit..
antiko - nějako je pro mě stále v dnešní době nepochopitelné, ajk může dojít k nechtěnému otěhu..kor když mám stálý vztah.. je tolik druhů antiko. no pozdě bycha honiti… to jen na okraj…
posílá na přerušení - no je to jeho názor. má na něj právo, nechtěl děti, ok. ale je mu jasné, že tímto váš vztah končí??? jde také o to jak štrně ti to řekl, či říká.. zase ho nebudu odsuzovat. on á také svá práva a pokud dítě nechtěl, tak je zase tvá nezodpovědnost, že si do toho vlítla. sorry, že jsme tak hustá
na druhou stranu mi docela vadí, jak jsou tu holky neobjektivní, jak je to hned sráč, debil, hulvát.. chápu, že on má také svá práva a nevíme jak to u nich je?? trochu objektivity … jako já být chlap co nechce děti, tak se také bráním… ale partnerka by měla dopředu znát tedy jeho názor..interupce- interupce v žádném případě neznamená, že bys nemohla mít děti. já jich měla tolik, že byhc nemohl amít ani uši už. sic ez jiné undikace… jde o to, že ti při interupci jakoby strhnou, očistí a očkrábnou sliznici, jenabujená těhotenstvím a musí se jí pomoci pryč. a když je doktor idiot, tak ji oškrábe jak bramboru a není tam pak sliznice nová,a le jizva a v jizvě se oplod vajucho nezachytí. nebo s porblémy…
to je to asi na co se ptáš nikdo ti neřekne, jak to dopadne, jak se zahojíš a jeslt ibudou děti.. je pravda že mimniinterupce je šetrnější.. do 8 týdne těhu.. zvaž důsledky a následky.. at toho či toho..nechci tě přesvědčovat o jednom či druhém.. jsem ovlivněná svým dlouholetým snažením a to není fér, nejsem objektivní (jako jsemčetla hodně holek přede mnou) také neznám situaci v jaké si, já byhc si třeba nemohla dovolit být samomatkou, ty třeba ano.. nebo také ne..
každopádně držím palce, at se to vyřeší tak nejlépe jak jen může… je mi líto, že v tak krásném čase musíš řešit takové věci.. třeba s epo prvvotním šoku probere..
trochu objektivity?neznám na věc pohled toho druhého ,kdyby jin selhala antikonceoce,či ochrana,dá se to možná,snad pochopit,že on dítě nechce,ale o tom tu není žádná zmíňka.Takže pokud spoléhal na to ,že to umí,tak měl počítat i s tím,že se na to spoléhat stopro nejde.tak jak to napsala zakladatelka,jsem si udělala nějaký názor,jako i ty a říkám to znova,pro mě je to sráč
„interupce- interupce v žádném případě neznamená, že bys nemohla mít děti. já jich měla tolik, že byhc nemohl amít ani uši už.“
TAK TO JE TEDA SÍLA…
Nevím, jaké máš materiální zázemí a jestli bys to sama zvládala, třebaže za cenu omezení, skromnějšího stravování. Pokud ano, tak bych si dítě samozřejmě nechala. Pokud má žena kde bydlet a co jíst, tak není důvod si dítě nenechat. A rgumenty tvého přítele jsou hodné někoho s dost chabým rozumem, faktem je, že asi dítě nechce a hledá jakoukoli výmluvu, aby z toho ještě nevyšel jako idiot. Jenže kde rozumný argument není, tam se žádný nenajde.
eva valoi píše:
„interupce- interupce v žádném případě neznamená, že bys nemohla mít děti. já jich měla tolik, že byhc nemohl amít ani uši už.“
TAK TO JE TEDA SÍLA…
nevím jak je to myšleno, ale je to tak, interrupce nezanméná, že děti nebude moci mít.. proto to píšu, ale samo také znamená že je mít nebude