Přítel dítě nechce - potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
29.1.11 12:09
Mariee píše:
eva valoi píše:
„interupce- interupce v žádném případě neznamená, že bys nemohla mít děti. já jich měla tolik, že byhc nemohl amít ani uši už.“
TAK TO JE TEDA SÍLA…
nevím jak je to myšleno, ale je to tak, interrupce nezanméná, že děti nebude moci mít.. proto to píšu, ale samo také znamená že je mít nebude

A ty si jich měla opravdu tolik????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
29.1.11 12:13
fikina píše:
trochu objektivity?neznám na věc pohled toho druhého ,kdyby jin selhala antikonceoce,či ochrana,dá se to možná,snad pochopit,že on dítě nechce,ale o tom tu není žádná zmíňka.Takže pokud spoléhal na to ,že to umí,tak měl počítat i s tím,že se na to spoléhat stopro nejde.tak jak to napsala zakladatelka,jsem si udělala nějaký názor,jako i ty a říkám to znova,pro mě je to sráč

jo samo to je další možnost, pochybuji že nám zakladatelka popsala vše.. může tambýt plno důvodů z obo stran..ale také zakladatelka nepíše, že by se spoléhal, že to UMÍ…
nevíme co si řekli, můžeme jen spekulovat.. třeba jsou to taková střeva, že v tomto věku ani o tom nemluvili, nebo sou spolu natolik krátce… nevíme… napsala toho málo..

jen jsem chtěla zmínit, že on se třeba také nemusí cítit nejlépe, je taky člověk..nemůžeme odsoudit jeho nebo jí. když neznáme detaily

jinak chlap co posílá holku na potrat a myslel si že to UMÍ, tak to je fakt debil, to s tebou naplno souhlasím.. ale stejně tak je blbá ona, když to věděla a nezařídila se podle toho a poléhala na jeho um…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
29.1.11 12:15
eva valoi píše:
Mariee píše:
eva valoi píše:
„interupce- interupce v žádném případě neznamená, že bys nemohla mít děti. já jich měla tolik, že byhc nemohl amít ani uši už.“
TAK TO JE TEDA SÍLA…
nevím jak je to myšleno, ale je to tak, interrupce nezanméná, že děti nebude moci mít.. proto to píšu, ale samo také znamená že je mít nebude
A ty si jich měla opravdu tolik????

jo to byla reakce na moje potraty :-))) to sem nepochopila..
no bohužel měla.. vidíš to v metříku.. po potratu je bohužel často nuté „vyčištění“.. ale promin svoje potraty nechci prbírat, je to osobní a bylo to hodně let bolesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
29.1.11 12:18

ZAKLADATELKO -
jelikož jsme baby zvědavé, napiš nám víc. trochu nás pust do vašeho vztahu, at tu nespekulejem..

plno holek vyslovilo otázky..

pokus se na ně aspon trochu odpovědět, pak třeba naše „rady“ či spíš názory budou věcnější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.11 12:25

Holky, zkuste jí trochu pochopit, samozřejmě, že se bojí. Kdo by se nebál? Těm, co mají oporu ve skutečném chlapovi, se to moc hezky mluví. Ona realita je pak někde jinde… :think:

Kruci, ja byla pred nedavnou dobu v uplne stejne situaci, bylo mi priblizne tolik jako tobe. Otehotnela jsem pres antikoncepci, on dite za zadnou cenu nechtel… Abych to zkratila… dite jsem si nechala (hlavne kvuli veku), dnes roste jako z vody a dela mi jen samou radost. S otcem se happyend nekonal, nehlasi se ke mne ani k prckovi, neplati, neni v RL. Bala jsem se, bala a moc, ale nelituji jedineho dne… Synovi nebyl ani rok a musela jsem zpatky do prace, abychom nebyli zavisli na rodine. Lehke to neni, zvladnutelne ano, starosti budes mit nad hlavu, ale dite ti to vrati i s uroky..... Sve rozhodnuti bych nevratila.....

Preji stastnou ruku pri vyberu vlastni cesty..... Treba ty s partnerem budes mit nakonec vic stesti a on prijde k rozumu, pokud se rozhodnes si dite nechat.

• Citovat
  • Upravit
1307
29.1.11 13:00
Mariee píše:
fikina píše:
trochu objektivity?neznám na věc pohled toho druhého ,kdyby jin selhala antikonceoce,či ochrana,dá se to možná,snad pochopit,že on dítě nechce,ale o tom tu není žádná zmíňka.Takže pokud spoléhal na to ,že to umí,tak měl počítat i s tím,že se na to spoléhat stopro nejde.tak jak to napsala zakladatelka,jsem si udělala nějaký názor,jako i ty a říkám to znova,pro mě je to sráč

Příspěvek upraven 29.01.11 v 16:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.1.11 14:11

Ahoj, taky souhlasím se všema, kteří říkají potrat NE. Celou diskuzi jsem nečetla, ale vážně bych nešla, a ještě v tomhle věku a je dobrý, že ty si to uvědomuješ. Neboj, že bys péči o dítě nezvládla a tvůj přítel je opravdu sobec. Nedej se, je to především tvé dítě, tvá volba a tvé rozhodnutí a jestli nemáš žádný děti jak píšeš, tak bych byla šťastná a na chlapa se vybodla. Já toho svýho miluju, ale potom co se malý narodil, tak šel trošku do pozadí a na prvním místě je malý. A po druhym umělym potratu by to opravdu dobře dopadnout nemuselo. A že by mu nový přírustek do rodiny překážel ve vídání dcery? Co je to za blbost?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
29.1.11 14:58

zakladatelko - ono v tomto se dá těžkoradit a nikdo ti neporadí. každý se do tvé situace vžije jinak, některá třeba i něco podobného prožila.. jak píše INKO výše, jasný, že nělituje.. dyk by to bylo na hlavu postavené, litovat toho, že mám nádherné dítě, které miluji víc než samu sebe..

možná to nechce ukvapená rozhodnutí, sednout si v klidu ještě jednou s chlapem a popovídat. udělej si obrázek o tom co ti bude povídat a pak jednej, dle svého rozhodnutí a svědomí…
já bych jednala podle sebe, je jedno či pro nebo proti potratu, ale podle sebe, rozhodně ne podle chlapa. a to mám na mysli i v opačném případě…

třeba tě holky svými příběhy podpoří psychicky a ty vůbec nebudeš nad variantou úpotratu uvažovat a budeš spíš uvažovat, jak panáčky vyfakovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
29.1.11 15:14

nemám s interupcí osobní zkušenost, ale prošla si tím moje příbuzná, tehdy bydlela na ubytovně a tak se i s partnerem rozhodli, že potrat bude jediné možné řešení, až se po čase vzali a pronajali si byt, tak se otěhotnění nedařilo, naštěstí se nakonec dočkali, ale co mi říkala, když jsme to po letech probíraly, tak dodnes není psychicky s tou interupcí srovnaná a stále ji trápí výčitky a přemýšlí o tom, jestli by to byl chlapeček nebo holčička a po této zkušenosti ví, že už by se dnes rozhodovala úplně jinak :-(

• Citovat
  • Upravit
LucieHo
29.1.11 15:57

Ahoj, tak na potrat bych nešla. Za prvé: je ti 32 let a za druhé: už jsi na jednom potratě byla. Potom třeba nebudeš moct mít děti a co potom? Budeš se užírat a vyčítat si, že jsi to udělala. Tvůj partner je sobec, to že se ohání tím, že by nemohl být s dcerou? Proč? Jaký má důvod? Jen pouhá výmluva. O dítě se zvládně postarat i 18 holka, když na to příjde.

• Citovat
  • Upravit
1797
29.1.11 16:03

na potrat ? ve 32 letech ? a bezdětná … ?? nebud blázen. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
29.1.11 16:11

mariee,prosím tě odděluj co kdo píše,když na něco odpovídáš, :wink: mícháš to dohromady,tedy lépe řečeno můj a tvůj názor amně se to nelíbí,vidím to jinak než ty.dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
29.1.11 16:13

dítě je vždy jen tvé a vyměnit se nedá, partner se dá vždy vyměnit :mrgreen: a babička měla vždy pravdu, stačí když se nad tímto zamyslíš a pokud se cítíš tlačená do interrupce, tak bych raději vyměnila partnera, bude totiž stát za prd, zatímco co si u dítěte vychováš to máš a ta láska mezi mámou a dítětem je nepřekonatelná, nedá se srovnat s láskou k partnerovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
29.1.11 16:35
Mariee píše:
fikina píše:

jo samo to je další možnost, pochybuji že nám zakladatelka popsala vše.. může tambýt plno důvodů z obo stran..ale také zakladatelka nepíše, že by se spoléhal, že to UMÍ…
nevíme co si řekli, můžeme jen spekulovat.. třeba jsou to taková střeva, že v tomto věku ani o tom nemluvili, nebo sou spolu natolik krátce… nevíme… napsala toho málo..

jen jsem chtěla zmínit, že on se třeba také nemusí cítit nejlépe, je taky člověk..nemůžeme odsoudit jeho nebo jí. když neznáme detaily

jinak chlap co posílá holku na potrat a myslel si že to UMÍ, tak to je fakt debil, to s tebou naplno souhlasím.. ale stejně tak je blbá ona, když to věděla a nezařídila se podle toho a poléhala na jeho um… A FIKINA PÍŠE:
jenom pro přesnost,já to psala do…sráč. a od jo samo… už odpovídala marie,jen to upřesňuji,protože to vypadá jako bych to sáhodlouhé spekulování psala já.když někdo neumí správně odepsat ,ať radši neodepisuje,jednou to zkousnu,ale Maruš,děláš to pořád.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.1.11 17:06

Moc děkuji za všechny názory,budu celý večer přemýšlet,borec totiž s tím nepočítal, že by se to mohlo ještě přihodit,když jsem s tím za ním přišla,neuměl ani odpovědět,prostě mlčí,chtěla jsem,atˇmi třeba navrhne verzi,…nebudu s Tebou,ale pomůžu,nebo běž na potrat a hotovo,ale on si mlčí a nemá žádnou odpovědˇ,bydlet se mnou nemíní a jinou odpovědˇnemá,bojím se toho, že finančně to nezvádnu,psychicky…atd.Mám už na to jen dva dny.Našla jsem si novou práci a k tomu musím tohle tajit,jinač bych byla bez penízku od začátku a měla 3800,–mateřské dle nového,což je úplně šílené,místo,aby to nějak vyřešil,nechává to na mě a čeká určitě, že to vyřeším já.Vídáme se málo,svůj volný čas tráví se svoji dcerou.Proto nevím co je dobře do budoucna.Jediné čeho se bojím je, že můžu kdykoli někoho potkat, ale dítko už moc mít třeba nebudu s ideálním partnerem a on si bude vesele vychovávat svoji dceru,čekala jsem podporu od své mamky,ale ta mi jen řekla, že se budu s dítkem trápit sama a bude mi to líto, tak pak babo radˇˇDěkuji za všechny názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí