Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krucinova píše:
Moc děkuji za všechny názory,budu celý večer přemýšlet,borec totiž s tím nepočítal, že by se to mohlo ještě přihodit,když jsem s tím za ním přišla,neuměl ani odpovědět,prostě mlčí,chtěla jsem,atˇmi třeba navrhne verzi,…nebudu s Tebou,ale pomůžu,nebo běž na potrat a hotovo,ale on si mlčí a nemá žádnou odpovědˇ,bydlet se mnou nemíní a jinou odpovědˇnemá,bojím se toho, že finančně to nezvádnu,psychicky…atd.Mám už na to jen dva dny.Našla jsem si novou práci a k tomu musím tohle tajit,jinač bych byla bez penízku od začátku a měla 3800,–mateřské dle nového,což je úplně šílené,místo,aby to nějak vyřešil,nechává to na mě a čeká určitě, že to vyřeším já.Vídáme se málo,svůj volný čas tráví se svoji dcerou.Proto nevím co je dobře do budoucna.Jediné čeho se bojím je, že můžu kdykoli někoho potkat, ale dítko už moc mít třeba nebudu s ideálním partnerem a on si bude vesele vychovávat svoji dceru,čekala jsem podporu od své mamky,ale ta mi jen řekla, že se budu s dítkem trápit sama a bude mi to líto, tak pak babo radˇˇDěkuji za všechny názory.
to je mi tě líto,že musíš řešit nechat si to nebo ne.je to na tobě.to co ti řekla máma je docela drsný,kdyby ti bylo 17 tak to chápu.Rozhodni se podle sebe,podlé mého to tedy s přítelem nemá buoucnost a neboj se ničeho,chlapů je hodně a jsou i tací,kteří si váži toho daru mít dítě.i cizí…hodně štěstí
fikina píše:
mariee,prosím tě odděluj co kdo píše,když na něco odpovídáš,mícháš to dohromady,tedy lépe řečeno můj a tvůj názor amně se to nelíbí,vidím to jinak než ty.dík
hele fikino dej mi pokoj, nevím proč bch nemohla odepisovat. zlobí mi připojení a prostě se mi to odesílá různě, jsem ráda, že vůbec.
nevím proč na mě útočíš. uživatelky nejsou pitomé a pokud diskusi čtou, tak ví co kdo psal. ostatně ty ci také v jednom příspěvku mne citovala bez citace..
jeslti se chceš hjašteřit kvuli takové kravině, tak já s tebou diskutovat nehodlám…
nemyslím, že by chybná citace, byl takový průser!!!!!!!! já si od tebe nenchám diktovat, zda mohu či nemohu odepsat!!!!!!!!
Mariee píše:fikina píše:
mariee,prosím tě odděluj co kdo píše,když na něco odpovídáš,mícháš to dohromady,tedy lépe řečeno můj a tvůj názor amně se to nelíbí,vidím to jinak než ty.dík
hele fikino dej mi pokoj, nevím proč bch nemohla odepisovat. zlobí mi připojení a prostě se mi to odesílá různě, jsem ráda, že vůbec.
nevím proč na mě útočíš. uživatelky nejsou pitomé a pokud diskusi čtou, tak ví co kdo psal. ostatně ty ci také v jednom příspěvku mne citovala bez citace..jeslti se chceš hjašteřit kvuli takové kravině, tak já s tebou diskutovat nehodlám…
nemyslím, že by chybná citace, byl takový průser!!!!!!!! já si od tebe nenchám diktovat, zda mohu či nemohu odepsat!!!!!!!!
ano,máš určitě pravdu ![]()
Jo,jo,děkuji moc,bojí se asi jak se postaví k tomu jeho rodina,nikdo o me neví,což jsem také koukala,všichni si myslí,že je asi sám,pořád si říkám, že fajn chlapa můžu potkat i s dítkem,…to bude noc.V moji matce zázemí nemám,ta vidí jen dobře se vdát a žit spokojeně,chlap,aby odevzal výplatu…no stará doba,takže právě proto,že jak by se prcek narodil,tak by mi bylo 33let. A denně mi to bude vyčítat,že by mi musela pomoct a ještě mě z části živit…to mě mrzí asi víc,než to, že jsem narazila na takového chlapa.
Jo,jo,děkuji moc,bojí se asi jak se postaví k tomu jeho rodina,nikdo o me neví,což jsem také koukala,všichni si myslí,že je asi sám,pořád si říkám, že fajn chlapa můžu potkat i s dítkem,…to bude noc.V moji matce zázemí nemám,ta vidí jen dobře se vdát a žit spokojeně,chlap,aby odevzal výplatu…no stará doba,takže právě proto,že jak by se prcek narodil,tak by mi bylo 33let. A denně mi to bude vyčítat,že by mi musela pomoct a ještě mě z části živit…to mě mrzí asi víc,než to, že jsem narazila na takového chlapa.
Ahojky,
v zadnem pripade na potrat nechod, jak sama pises, uz jsi v tom veku, tak akorat na dite.. aby pak uz priste nebylo pozde, a ty by jsi jen litovala…
Dej miminku sanci, kdyby ten cas nebyl, tak neotehotnis, ale toto je znameni, ze si to mimi mas nechat.. tak smele do toho, postav se vsem, a postav se za svoje dite.. Ono to jeste nerekne samo, tak to musis rict za nej!!! ![]()
Drzim palecky ![]()
To mě moc mrzí
Nemáš sourozence? Babičku? Nebo někoho jiného, komu by ses mohla svěřit? Od mámy to není zrovna pěkné…
S chlapem počítat nemůžeš, to je víc než jasné. A pokud jste spolu ani nebydleli, nemá to význam. Dítě zamává i s fungujícím vztahem.
Za sebe musím říct, že bych dítě sama zvládla. Já ovšem byla v mnohem lepší finanční situaci. Měla jsem dobře placenou práci, chodila jsem do práce až do osmého měsíce a zvládla jsem za tu dobu něco našetřit. Mateřská, tedy příjem první půlrok byl také pěkný. Rovněž zaměstnavatel je vstřícný a souhlasil by s nějakým částečným úvazkem, pokud bych si chtěla na RD přivydělat, jen bych musela řešit hlídání dítěte.
Asi bych ti poradila zvážit tvou finanční situaci, poohlédnout se po možnostech levnějšího bydlení atd.
Každopádně ti přeju mnoho štěstí ![]()
Ahojky,
tak musim rict, ze souhlasim tady s holkama, ze jit na potrat v tvym veku je dost riziko. Ja tohle resila s moji mamkou cca pred 3mi lety, ptala se me jestli bych si mimco nechala, kdyz jsem rekla, ze asi jo ptz uz jsem 30nice tak si jenom oddychla a rekla, ze je rada a ze bysme to nejak zvladli, nemela jsem v ty dobe fungujici vztah… proto me reakce tvoji mamky dost udivila a verim ze ti to muselo byt lito…
dneska ma suprovyho chlapa i kdyz na nej nadavam a krasnou holcicku
takze nehazej flintu do zita, na tohodle troubu bych se vykaslala a zaridila se tak abych to zvladla i s mimcem,drzim palecky ![]()
Jo,jo je to sráč,který se takto staví…hrozně mě to mrzí a pořád si říkám jak budu žít pak,když na potrat půjdu..on své dítě už má a o jeho zdraví a psychiku néjde.
Moc děkuji,zkusím to ještě s ním probrat…,ale nečekám nic pěkného,samozdřéjmě jak se malé narodí,bude si dělat na něj nárok,jako na svoji malou´,já dneska přemýšlím co dál a on si sedí u svoji malé a ještě určitě se svou bývalou přitelkyní,bydlet mám kde,ale bojím se výčitek mé matky,je to její bydlení a penízků moc nemám,dělám asistenktu,paradox je ten, že chci s ním něco řešit a on mlčí…to mě zabíjí nejvíce.
Krucinova píše:
Moc děkuji,zkusím to ještě s ním probrat…,ale nečekám nic pěkného,samozdřéjmě jak se malé narodí,bude si dělat na něj nárok,jako na svoji malou´,já dneska přemýšlím co dál a on si sedí u svoji malé a ještě určitě se svou bývalou přitelkyní,bydlet mám kde,ale bojím se výčitek mé matky,je to její bydlení a penízků moc nemám,dělám asistenktu,paradox je ten, že chci s ním něco řešit a on mlčí…to mě zabíjí nejvíce.
to mi pripomina prave myho bejvalyho…ten taky na nic nemel odpoved a kdyz uz tak leda tak ve stylu negativnim a vysla jsem z kazdy diskuza ja jako ta spatna, on chudacek…od neho rychle pryc radim.
Krucinova píše:
to víš příbuzné si nevybereš, ale popisujou ti tu podobnou situaci i holky co na tom byly podobně. ono když musíš, tak to zvládneš.. a to štěstí z dítěte ti pomáhá ty překážky překonávat..
chápu, zase, že situace doma ti nepřidá k tomu se rozhodnout, zda ano či ne..
aHOJ,
kamarádce se v tvém věku narodila dvojčata, partner ji docela zanedbává a jednu dobu se k nim neměl vůbec. Ona pořád řešila a řeší. Žije u mámy s dětmi v jedné místnosti a v obýváku. S mamou je to o nervy, co mi tak říká, ale zatím se drží. Na děti je v podstatě sama, přítel ji akorát přispívá finančně a jinak nic moc…
No v každém případě, pokud se rozhodneš si miminko nechat, tak se nenech odradit výčitkami svoji mámy ani nikoho jiného. Na chlapa se vykašli, je to bezohledný sobec, mysli akorát na sebe a na ten budoucí život. Zvládli to jiné a mladší, tak proč ne ty?
A u mámy nemusíš být na pořád ne? Až budeš chodit do práce, tak se prostě odstěhuješ do vlastního…možností je dost, jenom chtít.
A máš nějakou zpřízněnou duši, někoho kdo by tě vyslech a pomohl ti?
ahoj zakladatelko,
promin, ze anonymne.
Je mi 33, ditko se mi narodilo, kdyz mi bylo 32. Mela jsem za sebou 2 miniinterrupce jako hodne mlada, muj tehdejsi partner byl proste vul a ja prilis ustrasena. Hrozne jsem se bala, ze budu mit problem otehotnet.
Na vyber chlapu mam smulu do dneska, tatinek miminka mi sice nerekl, jdi na potrat, ale nechtel se nijak angazovat. Ja uz si mimi moc prala, tak jsme ted jen spolu. A zvladnout se to da.
Skoro nikoho nemam, ale moje mama mi teda moc pomaha. To je vyhoda. A uvidis, ze az se z te tvoji stane babicka, taky se zmeni. Moje doporuceni je presved partnera, at je zapsany v rodnem liste. Ja to neudelala a mam kvuli tomu problem se soc. davkami od obce. Statni pridavky bez problemu. Rodicak je maly, ale da se to zvladnout. Vecicky poridis v sekaci, podaruji zname, kdyz se zadari kojit, je to taky dost vyhodny ![]()
Proste se toho neboj, uvidis, ze az poprve uvidis svyho drobka, budes si nadavat, ze jsi o potratu uvazovala.
Za mne - radsi sa,a s ditetem nez s chlapem blbem…
Hodne stesti ![]()
Poslala byhc ho do kytek je to sobec!Miminko si určitě nech,zvládneš to neboj!Za pár let by sis to mohla vyčítat a co z toho.Takže za mě určitě si to nech! ![]()