Potrat - nemůžu spát

Anonymní
9.9.24 15:30

……

……. :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

Příspěvek upraven 12.09.24 v 20:20

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
8446
9.9.24 15:40

No, to je situace. Nezlob se, ale trochu mě zaráží, že jste další dítě nechtěli (skrz syna, plus další argumenty finance apod.) a i tak se to stalo. To se nechranite?
Jinak samozřejmě, druhé dítě bude také vyžadovat péči a finance to ovlivní….

• načítám...
47
9.9.24 15:42

Chráníme

Příspěvek upraven 12.09.24 v 20:21

• načítám...
35764
9.9.24 15:43

To se budeš muset rozhodnout sama, jestli být sobecká a upřednostnit jen to první, nebo dáš i šanci druhému. Spát s vámi fakt nebude věčně a možná by to naopak pomohlo ho trochu otrkat :nevim:

• načítám...
11804
9.9.24 15:49

Tak když má chlap jasno že už další dítě nechce tak mel jit na vasektomii a nemuseli byste teď řešit tohle…jinak ti neporadím..to si musíte rozhodnout vy sami…
My s manželem taky další neplanujem ale kdyby se to uz stalo tak bysme si ho nechali…i kdyby jak manžel říká by měl makat 24/7 abysme to dali…ale to jsme my…vy to máte jinak a přijde mi že touto diskusi si chceš spíše jen obhájit to že na ten potrat půjdeš…
Nejsem proti potratům, zvlášť pokud je někdo třeba v opravdu tíživé situaci a finanční nouzi. Ale pokud je to proto že by nemohli své prvorozené chovat a oprašovat jako vzácnou skleníkovou kvetinku tak mi to přijde jako hloupost…a hlavně fakt když už další dítě nechci tak dělám vše proto aby nebylo ne? Zajímavý kolik lidí říká že už další děti nechtěli ale oko se to nějak samo se to… :roll: a pak tady vypočítávají všechny důvody proč to dite nechtějí…

Příspěvek upraven 09.09.24 v 15:51

• načítám...
4383

Jsi proti potratům jo? takže bys klidně měla 5 děcek ale nemohla se o ně starat protože jsi proti potratům? Promiň ale jsou to kecy. Pokud jste se rozhodli další dítě nemít, protože byste to finančně nezvládli, šla bych rozhodně na potrat. Někdy se člověk prostě musí kousnout do zadku a nefňukat. Sorry. ;)

Edit: Rozhodně bych ale druhé dítě neodmítala kvůli rozmazlenému synáčkovi.. A teď do mě. :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.09.24 v 15:50

• načítám...
4545

To si musíš obhájit sama u sebe. Akorát mě by fakt zajímalo, jak se lidé, kteří jsou rozhodli už dítě nemí, chránit. :think:.

• načítám...
547
9.9.24 15:56

Tohle je těžká situace. Máte spoustu pádných argumentů, proč zvážit potrat. Ale opečovávání prvního syna pádný argument k tomu jít na potrat rozhodně není.

• načítám...
2447
9.9.24 15:59

Pokud se rozhodneš pro potrat, tak nezapomeň trvat na tom, že chlap půjde na vasektomii

• načítám...
11804
9.9.24 16:07

@Lu66 souhlasím… Za mě by v jejich situaci hrály roli asi nejvíc ty finance…nicméně je otázkou zda by opravdu neuživili dvě děti v rámci průměru a nebo by si nemohli dovolit lítat na 2 dovolené ročně, chodit ve znackovem a dávat dítě na 5 kroužku (berte jako příklad)
My jsme se rozhodovali zda mít ci nemít třetí a právě kvůli financím jsme se rozhodli třetí nemít…finančně bysme to zvládli hranicně a je dost možné že by to dost narušilo naz vstah navzájem a rozhodně by to narušilo vztah děti k manželovi protože by byl hodně v práci a domu se chodil prakticky jen vyspat…chráníme se..beru HA, do budoucna přemýšlím o tělísku a manžel uvažuje nad tou vasectomii…

• načítám...
812
9.9.24 16:10
@Annonymní_007 píše: Více

I kdyby se rozhodli si dítě nechat, tak sterilizace by byla vhodná, taková nehoda se může stát znova.

• načítám...
33480
9.9.24 16:22
@Anonymní píše: Více

Druhé dítě nezvládnete, víte to oba roky, tak jak se to mohlo stát? Chráníte se? Asi ne, nebo blbě :nevim:

• načítám...
15139
9.9.24 16:23

Tak povídej, jaká ochrana to selhala.. První dítě taky nejspíš nechtěl, podle tvé minule diskuze..

• načítám...
4335
9.9.24 16:23

Priznavam ze u techto diskuzi obvykle nereaguji, protoze rozhodnout si to musi ta zena stejne sama, se vsemi nasledky…

krom podiveni se nad hyckanim starsiho potomka (ma snad nejakou diagnozu kde by byl duvod k obavam ze bude narocnejsi a to po cely vas zivot? mam za to ze zdrave dite je rok od roku sikovnejsi a samostatnejsi a huraa az na prahu dospelosti vyletne z hnizda…)

pridam svuj postreh… nemuzu si pomoct, ale prijdete mi strasne materialni, jako ano, neco jineho je otacet kazdou korunu, ale argument ze deti musi mit vsechno??? co takhle skromnost? vazeni si vysledku sve prace a znalost ceny penez? co je to vsechno co to dite musi mit a proto hura jdeme na potrat? tablet? zabavny primestak? dovolenou u more? sjezdove lyze?

nejak mi prijde ze lidi jsou posledni dobou strasne materialni a pohodlny…

zakladatelko pokud potrat nechces, jeste tu je treti moznost, dej miminko k adopci :*

• načítám...
401
9.9.24 16:27

Potratit leda tak přítele. Jako promiň, já žádný pádný argument nevidím. Jako nemít dítě, pže tatínek nemá řidičák? Že prvorozenej bude žárlit? Že budete unavení?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová