Den, kdy už tělo, duše řekla dost...

Anonymní
9.9.24 13:00

Den, kdy už tělo, duše řekla dost...

Zdravím všechny,

tento příspěvek píšu, abych zjistila, zda se to také někomu stalo.
Začala bych tím, že jsem velmi citlivý člověk, co se vždy všem snažil pomoct, zavděčit a snažil se všechny vyslechnout a snažil se být oblíbený. Již delší dobu máme doma problémy v rodině, které se na mě každý den valí, do toho starosti běžných dnů (práce), do toho problémy mých kamarádek, kolegyň z práce, přítele, mých rodičů. Naivně jsem se snažila vždy vyhovět všem, nebýt ta špatná… jako jediná z kolektivu v práci, jsem několik dní po sobě dělala přes časy, které teď vím, jsem rozhodně brát neměla. Firma se nacházela v opravdu spatne situaci a já se snažila vše napravit, pomoct a já nevím co vše víc jsem si myslela (nakupilo se strašně moc objednávek, které se nestihaly zpracovávat) a Moje duše to vše nasávala jako houba ty rodinné problémy, problémy běžných dnů, problémy jiných lidí, ačkoliv jsem si myslela, že se dokážu od těchto problémů, které se mě přímo nedotýkají odprostit.. Nebylo tomu tak, vše se to ve mě hromadilo a hromadilo, do toho ještě ty přes časy, abych nevypadala za neochotou a nevděčnou přece… No a tělo i duše řekla dost… Bylo mi strašně zle fyzicky… Nakonec se ukázalo, že to pramení z psychiky… Došlo mi, že celý život žiju špatně, že celý život žiju pro druhé a ne pro sebe. Vše chci změnit a měním od základu… Teď to vidím jako obrovský červený vykřičník (to jak mi tělo vypovědělo), který mi byl poslán. Už tam bylo předtím varování mého těla, že už dost, ale to jsem tehdy ignorovala. Stalo se vám něco v životě podobného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4327
9.9.24 13:38

Řeším teď něco podobného a snažím se doprostřed od lidi (zejména přátel) kteří mi nic nedávají Q jen berou mou energii, přesně jak říkáš kamarádka mi furt říkala její problémy v manželství s dcerou celkové jak je nešťastná a já nad tím premyslela pořad dokola a místo toho abych ji jen vyslechla a pustila se toho mě to začalo ovlivňovat… teď jsem si od ni dala pauzu týden a za ten týden 12zprav které se týkali jen ji a jejich problému ani jednou se nezeptala jak se mám a to mě utvrdila v tom ze za to nestojí a nechci se s ni dal bavit… doporučuji tedy začít filtrovat přátele a uvidíš jestli ti bude hned lépe 🙏 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 13:40

Ano stalo, a došlo mi to nedávno kdy jsem pro změnu potřebovala pomoct já, sešlo se to hezky s tím, že jsem do toho potřebovala záskok v práci… Došlo mi, jak píšeš, že jsem tady pořád pro všechny, pomáhám, vyslechnu, snažím se pomoct jak umím ale když potřebuju já …. Asi dva dny mi bylo vážně zle, psychicky, fyzicky, plakala jsem ale všechno teď vnímám jinak a taková “Husa” už prostě nebudu.

• Citovat
  • Upravit
3716
9.9.24 15:35

Je dobře, že sis to uvědomila ted. Pořád lepší ted než později. Pecuj hlavně o sebe. Neříkám, že není správné podržet kámošku, nebo si vzit prescas a v práci vypomoct, ale zrovna v praci vím, že ti to nikdy nikdo nevrátí..A musí se to brat jako práce. Odprosti se od všech, kdo vytváří toxické prostředí. Bohužel se lidi strašně radi nechavaji poslouchat a delaji si z ostatních vrbu, ale tvoje problémy je nezajimaji..je důležité si uvědomit, s kym udrzovat vztahy, abys byla v pohodě. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 19:07

Ano, mám něco podobného. Prvních pár řádků jako by bylo o mě. Mám ještě malou dceru, která mi odjela na školku v přírodě v květnu a tehdy se to zlomilo. Měla jsem strach o ní, jak to bude zvládat atd.. ale prostě jen vybobtnalo všechno napětí, stres, co jsem v sobe měla strašně dlouhou dobu. Přišli uzkosti. Dost silné, až jsem vyhledala terapeutku. Zkoušela i dost homeopatik, a myslím si, že jsem našla dobrou kombinaci. Byli to akutní úzkosti, ale postupně odezněly až teď. Šílený pocit. :,( :,( nicméně jsem udělala spoustu změn a kupodivu přišla i několik kamarádů. Teď vidím že naoko kamarádů. Jen kdyzcpo mě něco chtěli. Snažím se vážit sama sebe a stavět sebe na první místo. Kašlu na ostatní co si o mě mysli, ale moje energie je jen jedna.
Přeji spoustu a moře moře sil :hug:

• Citovat
  • Upravit
983
4.12.24 18:19

Mohla bys mi, zakladatelko, napsat soukromou zprávu? Taky jsem byla dlouhé roky ve vleku jiných a nejhorší na tom bylo, že jsem si to vůbec neuvědomovala! Jen bych se chtěla na něco zeptat, ale soukromě. Tvůj nick ani nic jiného nikomu nevyzradím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová