Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Radši ani nebudu řešit, jak v 3+2 víš, že jsi těhotná a rovnou ti řeknu, že císařských řezů je možné prodělat víc, než dva. Samozřejmě to ale záleží na stavu jizvy. Nad interupcí bych kvůli tomu fakt neuvažovala.
Třetí SC mě čeká za cca 2 měsíce a dle mého dr. naprosto v pohodě. Dokonce i doktorka mi na kontrole v nemocnici řekla, že jizva po druhé SC drží kolikrát lépe než po první. A to jsem otěhotněla 8 měsíců po druhé SC.
RadkaCh udelala jsem si test
u vsech deti jsem vedela, ze jsem tehu, driv nez to test dokazal ukazat
no me prave uz u druheho ditete chtel doktor stelirizovat, takze myslim, ze v pa ze me nadseny nebude :-/.
Ještě dodám, že dle UZ mám jizvu opravdu pevnější. Po prvním SC byla v dalším těhotenství 3,9mm - doktoři křičeli, že je to málo a nakonec v pohodě vydržela normální porod. Po druhém SC ji mám 6mm - dle doktorů pohoda (ale rodit normálně mě už nenechají).
@Anonymní píše:
Zdravim, jsem v 3+2 tt dle ms. V pa jdu k dr. Mame uz 2 deti a obe cisarem a docela se bojim i pritel, abych 3. Zvladla a neco se mi nestalo. Nevim zda nejit radsi na interupci, ale vubec nevim jak to probiha, co ctu tak me to taky moc neuklidilo. Mate nekdo zkusenost s tretim cisarem nebo je opravdu bezpecnejsi interupce?
tak snad je hlavní jestli dítě chceš ne? Já mam 3 sekce a vše ok, pokud jsi se po sekcích dobře hojila. On zrovna potrat neni žádná sranda ![]()
Vím o paní, která má 5 CS, i v mém okolí se běžně vyskytují 3 CS, nepovažuji to za takovou raritu, pokud je jizva v pořádku. Uvidíš, co ti řekne doktor, ale jestli je to jediný důvod, proč uvažuješ o potratu, myslím, že to není potřeba.
No jestli Tě chtěl doktor po druhém císaři sterilizovat, tak k tomu musel Mít závažný důvod a jestli to neudělal, tak tě musel určitě informovat, co by se dalším těhotenstvím mohlo stát a jak tomu případně předejít?
Já mám první sekci a u druhého jsem byla pečlivě sledována i když byl odstup 10 let a až když přišel porod byl nakonec veden spontánní. Z mého okolí vím že tři sekce už dnes nejsou nic výjimečného. Otázka je co u tebe vedlo doktora nadnést sterilizaci
uvidíš na kontrole…
Mám 3 císaře a v pohodě. Taky jsem byla na začátku těhotenství na vážkách, ale dnes si ty pochy by vyčítám a jsem ráda, že máme konecně holčičku
Samozřejmě záleží na tvem zdravotním stavu. Já nevím, jakou jsem mela jizvu v době otěhotnění, ale den před porodem byla 1.7 mm
@semisova nemusí mít závažný důvod, kamarádce která měla obě těhotenství v pohodě a obě sekcí, při druhém v porodnici dali papír na souhlas se sterilizací a řekli jí jaká rizika dalším těhotenstvím na sebe bere. Nicméně je to dle ní údajně jak jí říkali normální postup, ono totiž pokud bys chtěla jít na sterilizaci bez zdravotních potížích, tak si jí musíš zaplatit, po druhé sekci je pacientka brána jako riziková a víc jak dvě nejsou doporučované, nicméně dneska ne neobvyklé. Takže asi tak k těm závažným důvodům ![]()
Já mám 3 děti a všechny porody byly císařem. O potratu bych neuvažovala, určitě bych si to pak celý život vyčítala. Myslím, že 3. sekce nepředstavuje tak veliké riziko, aby bylo nutné kvůli tomu podstoupit interrupci. Ale to musí samozřejmě posoudit lékař a rozhodnutí je pak na Vás. Držím palce, aby vše dopadlo dobře
No uvidim, co mi v pa dr rekne. Potratu se taky dost bojim, prave proto zjistuju co a jak.
Podle všeho bych měla být už 4+3 tt ale dr. nic nenašel, ani náznak, tak nevím, v út jdu znova na utz.
Zdravim, jsem v 3+2 tt dle ms. V pa jdu k dr. Mame uz 2 deti a obe cisarem a docela se bojim i pritel, abych 3. Zvladla a neco se mi nestalo. Nevim zda nejit radsi na interupci, ale vubec nevim jak to probiha, co ctu tak me to taky moc neuklidilo. Mate nekdo zkusenost s tretim cisarem nebo je opravdu bezpecnejsi interupce?