Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Markéta80 aha, no syna občas ťahám za sebou, alebo som ho zdvihla párkrát. má skoro 3 roky a 17,5 kg
to som asi nemala… revize sa bojím, nechcem ju! a som rada za to, že ste také, ktoré mi potvrdzujú, že sa to dá zvládnuť aj bez toho. zajtra si pojdem k svojmu gyn a uvidíme.
Tvoja malá je teda ale velká bojovnica šikovná ![]()
@PepitaP krvacela jsem min.do 12 tydne i srazene kusy i jen spineni.. A dopadlo to dobre…zasla bych zitra k dr. Muze se pokusit nasadit utrogestan a ascorutin
@Bobby utrogestan mi predpísala dr. včera na pohotovosti, ale ako som začala krvácat, tak hovorila, že pravdepodobne to je potrat, tak som to ani nezačala užívat. myslíš teda že s tým nič nepokazím? a možem si to zaviesť aj teraz? aj ked som dostala nařízeno 1ks ráno a 2ks večer?
@PepitaP dočítam, utroš nasad pokud jsi nepotratila tak ho ber
Já ho užívala klasicky, při sebemenšim špinění, krvácní se spodem užívat nemá jen počítej s nevolnostma a únavou. někdo tahá kde co a nic a já si tim zavařila pěkně, do 22tt jsem musela jen ležet. pokud jde o potrat tak se to pozná i opakovanym odběrem krve a pak utrogestan vysadit a jsi v začátku tak by to mělo jít bez revize
Zkus ležet a uvidíš, při potratu by jsi se měla rozkrvácet. nezbývá než čekat, teď se to ovlivnit ničim nedá
Já utrogestan vždy brala do 14tt
@Markéta80 zmena ktorú pocitujem je, že sa cítim dobre
už vobec nemám bolesti, a krv už mám skor hnedy ako na konci ms by som porovnala… nech už je zajtra ![]()
@PepitaP uvidíš, vem si utrogestan a víc se dělat nedá. Takž jsi spíš jen špinila? To ani o potrat jít nemuselo, to je většinou silné krvácení. Hlavně se od doktora do ničeho nenech natlačit, jsi na začátku
Zkus si říct o náběr krve a ve středu zase, tam se uvidí jestli hcg roste nebo klesá
. pokud by klesalo tak uvidíš dle hodnot a pak bych šla na krev po týdnu
. Pokud hcg neporoste ale ani nebude klesat tak je to špatně a pokud hcg poroste tak další ko klidně za 14 dnů.
@PepitaP potrat to byt nemusi, ale moc se na to neupinej. Zjistit se to neda jinak nez zitra z utz a spis jeste z odberu krve zitra a ve stredu, jestli se bude hcg zvysovat.
@Markéta80 nie, je to krvácanie. ale len vtedy tečie, keď si pojdem na malú na wc. ale je toho dosť, a včera tam boli aj kúsky akoby sraženej krvy… utrogestan som si vzala jeden, večer si vezmem tiež jeden od zajtra už podla predpisu… dúfam, že na gyndě ma vezmú… objednaná som od min. týždna až na bud. piatok. vraj je tolko žien… ![]()
@PepitaP ahojky
tak toto mam samé i ja.. nyní ![]()
test pozitivní
19.7 jsem mela jít k dr
v pátek jsem mu volala, ve čtvrtek jsem také spinila jen pri utreni na wc
víc ne, pak pul dne nic
Koupila jsem si ve čtvrtek ascorutin
v pátek mi dr predepsal Utrogestan
no a v sobotu ráno ms ![]()
silna, kusy nechutné ![]()
dnes jsem byla na nehtech a za ty dvě hodiny jsem byla i cela " prodojena"
jeste ze jsem mela cerne kratasy ![]()
takze test jsem si dělala i vcera pri MS a čárky tam byli
Takze si to příroda zařídila ![]()
@evíkkkk počkaj, keď tam čiarky boli, tak to je dobré, nie? kolkaty týžden si?
@PepitaP test jsem si dělala vcera ráno
MS se mi rozjela poradne az tak k večeru a dnes uz hodne silna
Těhotná tak 4.-5.tt
@evíkkkk aha. no tak to ma mrzí. ja osobne sa ukludnujem s tým, že to malé asi nebolo životaschopné, a vlastne je to takto lepšie pre každého. sice ešte neviem na sto percent, že aj u nás je koniec, ale nedúfam radšej. hlavu hore. hlavne to nevzdávaj a neber to až príliš tragicky. všetko sa deje s nejakým účelom.
![]()
@PepitaP to tě vezmou když je to akutní a uvidíš, jen si na začátku tak na utz nic moc vidět nebude a domluv se na tu krev to alespon ukáže jak to vypadá jen to chce opakovaný odběr ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.