Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj milé maminky.
Viem, že už tu sú podobné diskusie, ale chcela som sa spýtať na Váš názor, konkrétne k mojmu prípadu.
V utorok ráno, teda 5 dní dozadu som si spravila tehotenský test, s tým že mi MS meškal bez dňa týžden. Bol krásne pozitivný. Od štvrtka som ale mala podobné bolesti ako pri MS a včera ráno som začala špiniť. Tak som s priatelom a skoro trojročným syno vyrazila do motola, tam mi pani dr. potvrdila 5. týžden tehotenstva. Poobede to špinenie prešlo do krvácania, s tým ale, že nekrvácam ako pri ms, len vtedy ak si pojdem na malú a idú zo mna kusy sražené krve. Aj dost velký kus, resp. kusy… zavolala som do nemocnice, dr. ktorá ma vyšetrovala povedala, že je to pravdepodobne potrat. Brucho ma odvtedy nebolí, len tam mám akoby tlak alebo čo… a stále krvácam len ked si pojdem na záchod.
Prvé tehotenstvo som mala super, bezproblémové, iba na konci som prenášala. malý sa narodil v 42. TT cisarským rezom. MS vždy pravidelne, nemala som doteraz žiadne problémy. Máte prosím podobné skúsenosti? Určite som potratila? Asi ano… ale človek sa chytá aj vlásku…mimčo sme velmi chceli… predom ďakujem za rady. P
Určitě bych nikam nevolala, ani nezakládala podobné diskuze, ale rovnou JELA do nemocnice…
@Šmoulice v nemocnici som bola. a potom do telefonu mi hovorila dr. že tam mám íst v prípade, ak sa cítim vyložene zle, alebo ak chcem na vyčistenie, či sa možem objednat na to vyčistenie k svojmu dr…
Neřešit, dřív by jste na to ani nepřišla a brala to jako opožděnou MS. Popravdě si myslím, že se to děje docela často a ženy ani nevědí, že jsou těhotné..
@Sailah no áno, to sme si hovorili aj s priatelom. Ako má byť, tak sa aj stane. Neovplyvníme to. Tá neistota je ale hrozná. Tak som len chcela vedieť, či niekto má podobné skúsenosti za sebou ![]()
Asi potrat… víš, dřív bys to ani nevěděla, žes byla těhotná, prostě by to bylo jen týdenní zpoždění
![]()
jsou sice holky, které i přes krvácení měly miminka, ale moc bych se na to neupínala.
hned zítra ráno bych na tvém místě šla ke tvému gynekologovi, nejspíš má také ultrazvuk, pozná co se děje a poradí, zda je třeba na vyčištění, nebo jestli se to může nechat tak, nebo třeba jestli krvácení bylo jiného původu a jsi stále těhotná.
měla jsem to, mezi našimi dětmi… pozitivní test, těhu potvrzeno od doktora v 6tt a potom během 7tt krvácení. doporučili mi i dočištění a já šla a byla jsem ráda - nemusela jsem se strachovat případného zánětu apod.
po pár měsících bylo nové těhu a výsledek má skoro tři roky a právě mě tu děsně zlobí.
neboj, je to velice, opravdu velice časté a další mimi zase bude
![]()
@budi
Tak si na tom bola asi podobne ako ja teraz. Ďakujem za názor a podporu! Možno zájdem ešte dnes na pohotovosť, najneskor ale zajtra k svojmu gyn. určite. Ďakujem
![]()
Po prvním dítěti se mi to stalo také, v 5tt,,čištění nebylo třeba. U třetího jsem začala opravdu hodně krvácet v 7tt, měla jsem zimnici, jela jsem ihned do nemocnice. K mému překvapení, mi lékař řekl, že to vypadá, že jsem čekala dvojčatka, ale jedno odešlo. Takže jsem pak donosila třetí. Ještě to nevzdávej, ale já bych jela do nemonice znova.
Prosím o anonym, důvěrné…Nedávno se mi stalo totéž, pozitivní mamatest. U doktora jsem ještě nebyla. Asi za 10 dní špinění a pak klasické krvácení, které ještě dosud mám (asi týden). Děti už máme, beru to tak, že co se má stát to se stane. Pokud není zárodek v pořádku, příroda si to vyřeší po svém. Až dokrvácím, udělám si test znovu, no počítám, že to byl raný potrat a bude negativní. Pokud by byl pozitivní, zajdu k doktorce, at mě vyšetří, co se děje…
@PepitaP píše:
@Šmoulice v nemocnici som bola. a potom do telefonu mi hovorila dr. že tam mám íst v prípade, ak sa cítim vyložene zle, alebo ak chcem na vyčistenie, či sa možem objednat na to vyčistenie k svojmu dr…
v nemocnici ti nijak nepomůžou, nikdo teď nemůže nic udělat. Bohužel, teď jen čekat, co se z toho vyvrbí.
Já si myslím že kdyby to byl potrat tak krvácí furt a ne jen má WC já jsem si potrat odtrpela dám a to v 6tt doktor mi dal navybranou jestli vyčištění nebo nechat to na přírodě nechala jsem to na přírodě a první dva dny jsem nemohla pomalu ani chodit a krvacela jsem hodně. Vy máte termín menstruace tak to krvácení může být k tomu
@lpetra termín MS som mala 29.6 a 6. den po nedostavení se MS som si spravila ten test. druhá čiarka bola pekne vidieť. a naozaj krvácam len na toalete ![]()
@PepitaP já jsem u obou synů měla v těhu klasickou MS. Obě těhotenství jsem zjistila až ve 3 měsíci podle dalších příznaků. Držím palce ať je to jen lehké krvácení a těhu se udrží.
@PepitaP uvidíš, ted s to prostě ovlivnit nejde. Osobně bych si spíš zašla v po na krev pak ve středu a uvidíš jak hcg klesá nebo ne
. Pokud jsi potratila a odkrvácíš tak revize nebude ani nutná. Já zažila samovolné potraty a u malé co ze mě šlo to bylo šílené, byla noc a nakonec štěstí že jsme nejela do nemocnice, ihned by mě brali na sál, takhle jsem šla ráno že jsme potratila, můj doktr že to vypadá hodně zle ale srdíčko tluče a at se domluvim co dál v nemocnici. Tam že by to ukončili že je skoro bez šance že to dítě zvládne, moc velký hematom, odjela jsme ležet domů a malá to zvládla. ted když tam pojede max řeknou že jsi potratila a bud tě pošlou domů nebo tě tam nechají a zítra na sál. Mam jeden potrat s revizí a jeden bez a vim že ta revize byla blbost, zbytečné problémy když to mohlo odejít vše samo jenže pro doktory je jednodušší revize než posílat na opakované kontroly. Břicho mě při potratech bolelo méně než pak u malé kdy jsme krvácela šíleně, kusy sražené krve a byla jsem si potratem víc než jistá. Do teď nechápu že to tam zvládla i doktoři se divili že to neodešlo s krvácenim. Pokud by jsi měla extra velké bolesti a silné krvácení tak tam jdi jinak klidně počkej, byla jsi na začátku a je šance že se vyhneš zákroku. netahala jsi něco těžkého? Já to měla právě z toho, už večer jsme věděla že jsem si to podělala tahánim kočáru se synem a to jsem s nim jen sjela pár schodů
. Ráno jsme už jen špinila minimálně a břicho nebolelo vůbec.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.