Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To záleží na situaci. Bud´potratíš sama-plod odejde přirozeně, to jistě poznáš, nebo budou muset udělat výškrab.
Drž se. Není to jistě jednoduché, ale je to na přírodě. Příště už se jistě zadaří a budeš mít časem doma malé mimčo ![]()
@berry4 mam doma rocnihp syna… ale i tak se te predstavi desim
hlavne nechci prave rodit
to je pro me uplna silenost
zitra musim na gyndu zase krvacim tak se desim toho co zjistim ![]()
V 15tt už kyretáž nedělají, už jde o porod. V případě zamlklého těhotenství rozhoduje stáří plodu.
@Anonimka5621 ideálně musí plod vyjít sám, já jsem vloni potratila v 16tt a čekala jsem 30 hodin!! Nakonec vyvolávačka a pak to šlo, ale teda bolesti srovnatelný s porodem syna. Doktorka mi říkala, že kdyby měli oni plod pod narkozou vytahovat, tak hrozí poškození jak dělohy, tak čípku. Takže když to jde samo, je to to nejlepší. Sice to bylo pro mě psycho, ale zvládla jsem to! Tobě držím pěsti, ať celou situaci zvldáneš, ať bude jakákoliv! Ideálně, aby krvácení přešlo a bylo to v pohodě ![]()
@michee to je strasny pocit a strasna predstava :/ prvni sel cs :/ ja si to nedovedu predstavit a asi by me vezli na psycharnu ![]()
@Anonimka5621 psycho to bylo, byla jsem navíc na oddělení, kde byli kvůli přeplněnosti na oddělení šestinedělí i novorozenci, takže to byla celkem psychomasáž, tak ti moc přeju, ať nemáš stejný zážitek jako já!
Dekuji vam vsem za podporu… doufam ze takhle dlouho me rodit nenechaji… mam i srdecni vadu a bojim se ze bych to nezvladla
to je sileny ![]()
@Anonimka5621
Nevim tedy, jak moc krvacis.Ale ja v podstate krvacela cele tehu.Na zacatku kvuli cyste, pozdeji odchazel hematom, jednou take po sexu a nakonec pred porodem.Ale to bylo uz po hamiltonovi.
Jeste je sance, mysli pozitivne ![]()
@Anonimka5621 já potratila v 16tt a šlo vlastně o porod. Pak ještě v narkoze dočištění (revizi). Ale musela jsem jakoby porodit, nešlo to udělat pod narkozou. Posílám hodně sil ![]()
A to ja bych se na tvem miste snazila verit v porod az v terminu. Do skoro 20 tt jsem spinila. Do cca 16 tt jsem vylozene krvacela. Nekolikrat jsem jela na pohotovost s tim, ze ze me krev vylozene tekla (mezi nohami rucnik a i tak jsem byla cela spinava), podbrisek bolel- vzdy jsem byla presvedcena, ze je konec. A dnes mam doma sedmimesicniho urvanka. Tak snad to bude i tvuj pripad.
Také jsem potratila v 18.tt…šlo o porod se vším všudy… trvalo to celý den a noc, konec byl az odpoledne…Držím palce ať všechny dobře dopadne. ![]()
@ejhle také jsem takhle strašně krvacela ![]()
Mám za to, že v krajních případech se dá kyretáž provést až do 16tt, ale samozřejmě záleží na okolnostech, mj na velikosti plodu.
Dekuji vsem
no uz jsem jednou mela talovy pripad kdy jsem krvacela jak kdyz podrizli vola a byly tam i kusy :/ uz jsme si tenkrat mysleli ze je po vsem
i doktor to rikal… nechteli mi dat ani napit vody kdyz se mi zamotala hlava ze pry nejspis budou muset delat zakrok… zatim to vypada ze je vse ok… uviim co mi rekne zitra :/
Anonimko, držim palce, věřím, že to bude dobrý, spoustu žen má tento problém, dal ti na to něvo doktor? Divim se, že si tě nenechali v nemocnici, aby jsi byla v klidu a podávali ri vhodné léky
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Dobry den, chci se zeptaf kdyz zena potrati v 15.tt musi normalne porodit nebo to doktor udela operativne pod narkozou? :/ mam ted problemy s krvacenim a dr mi rekl ze mam pocitat s tim ze potratim
bojim se toho co bude nasledovat