Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den,jsem tady poprve,chtela bych se zeptat za jak dlouho se muzu snazit otehotnet po potratu,byla jsem v 7tt,a bohuzel neprosperovalo a bylo ukonceno vycistenim dutiny delozniho,doktor rikal ze muzu jiz za 2 mesice a druhy co je v nemocnici ze uz po 1 menstruaci,chtela bych se zeptat,zda kdyby jsme s manzelem meli styk drive zda by tady take byla moznost otehotneni a zda jsou s tim spojena nejaka vetsi rizika,tak brzo po potratu,nemate s tim nekdo zkusenosti??
Ahoj myslím že tak tři měsíce jsou ideální, déle nemá cenu čekat, já sem potratila v 9 týdnu, a za 4 měsíce jsem zase byla těhu, a stále sem
Držíme palečky, ať se to povede
Jinak znám spoustu holek co otěhotněly po první MS a mají miminka ![]()
Ahojky, mě Mudr doporučil zkusit to za 4 měsíce, přišla jsem o mimi v 11týdnu, ale ty určitě můžeš dřív. Po půl roce jsem otěhotněla, ted máme krásného půlročního syna. Přeju hodně štěstí ![]()
Ahojky Kato,jak můžeš vidět na metříku mám za sebou zamlklé těhu v 11tt,revize proběhla bez problému.6-ti nedělí jsme poctivě dodrželi bez sexiku,měla jsem strach z infekce a tím padem pak delší čekačka na další snažení,mudr mi říkal,že mám počkat 3 měsíce,někde dokonce půl roku,což je nemyslitelné
.Takže jsem si řekla,že počkam ty 3 měsice (to bylo hned po té revizi),jenomže jedinou náplastí na nevydařené těhu je další těhu,fyzicky jsem byla fit,psychicky taky,takže jsem si řekla,že nechám proběhnout jedno ms po revizi jako očisťující pak ještě jednu jako kontrolní.Po revizi jsem dostala ms a ž po 36 dnech,druhou mám ted(po 35 dnech),takže až skončí,tak se začnem snažit.Říká,se že na další těhu po potratu pohnojeno,takže záleží jak se cítíš ty,jsou tady holky,které otěhtněly hned po první ms a těhu dopadlo tak jak mělo.Držím palečky,ať už se rozhodněš jakkoli,ať se brzo dočkáš // čáreček a zdravého miminka ![]()
Ahoj, já potratila v 8tt a byla ve mně taková „díra“, že jsem musela být hned těhotná znovu, otěhotněla jsem během 14dní a máme z toho desetiměsíčního kloučka.Ted bych to nedoporučila, do čtvrtého měsíce těhu jsem na tom byla psychicky špatně a musela jsem to rozebírat s psycholožkou, jinak by to prý mělo vliv na mimi v břiše, mohlo by být i hyperaktivní nebo mít i jině psychické problémy.Prý jsem se nestihla srovnat s tím potratem a hned si „udělala“ náhradu za předchozí miminko a to není dobré.Psycholožka říkala, že čas na vyrovnání se s tím je 3měsíce.Ted už bych to dodržela.Tak hodně štěstí a držím palečky aby Ti všechno dobře dopadlo.
Ahojik ja jsem potratila v 10 tydnu touhle dobou.Mela jsem obavy a rikala si co kdyz se mi to stane znova ale kdyz jsem si precetla tvoji diskuzi tak jsem zacala verit v tom ze to po druhy vyjde tak moc gratuluji k miminku. bRALA SI nake vitaminy? doktor mi rekl tak 6 mesicu si davat pozor nebyla jsem na vycisteni normalne menstruaci.Dekuji za odpoved Iv
Ahojky… Chtela Jsem se zeptat prave Jsem byla v 6+6 a potratila Jsem to je nejaka moznzost otehotnet o5?
@Gveniy píše:
Ahojky… Chtela Jsem se zeptat prave Jsem byla v 6tt a potratila Jsem to je nejaka moznzost otehotnet o5?
Zajímavá diskuze. ![]()
Potratila jsem před 2 týdny, byla jsem v 5 týdnu. Krvácela jsem asi ještě 5 dní (skoro jako normální MS) a zkoušíme dál ![]()