Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, bohuzel jsem byla nucena podstoupit potrat potratovou pilulkou v 5tt.. nepotřebuji moralizovat a bičovat.. 1. Den jsem dostala 1 tabletu, nic se nedělo, trochu mě bolelo břicho. 3. Den jsem byla na druhé tabletě, v čekárně trochu bolest břicha.. ted je to již 8 hodin po a já stále nekrvácím a nemám bolesti. Je tu někdo kdo zažil něco stejného a krvácení přišlo za delší dobu?
Je možné, že pilulky selhaly a je potřeba podstoupit klasický potrat pod narkózou. Zítra zajdi na gyndu.
@Sim1998 je to možné, že tělo má nějaký obranný systém na pilulku.. ale nejsem odborník takže je nutná návštěva lékaře, pokud se něco nebude dít do rána, uvidíš
Je to možné. Někomu pilulka nestačí a musí i přes to na klasickou interrupci.
@eileithia zatím nic, volala jsem na gyndu a mám počkat do středy a pokud nic, mám dorazit.. bojim se abych nemusela podstoupit klasicky potrat
@Sim1998 ajaj držím palce, ale už je to dost divné, že od včera nic ani po druhé tabletě
@eileithia no doktor mi řekl ať zatím nestresuju, že někdy to par dni trvá.. před cca hodinou jsem zacala špinit, tak snad se to brzy rozjede
@Sim1998 potratila jsem v 9tt (plod odpovídal 6-7tt) a také jsem mela potrat pilulkou ale s tím rozdílem, že si me tam nechali a dostala jsem 3 prášky v jeden den a až po třetím prášku se to rozjelo. Ale kdybych si mela zpětně vybrat šla bych raději na revizi protože jsem stejně měla zbytky v děloze a čekala 6 měsíců než se sama vyčisti ![]()
🤗 To je určitě náročná situace. Některé ženy můžou začít krvácet až za pár hodin nebo dokonce dní. Pokud máte obavy, neváhejte kontaktovat svého lékaře, oni vám dají nejlepší rady. 🌸
Doufám, že tu nepříjemnost máš už za sebou, a že jsi v pořádku.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.