Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, jsem na začátku těhotenství a na sociálních sítích jsem našla nabídku na přivýdělek. Napsala jsem si o bližší info. Paní mi představila určitou kosmetickou značku. Že bych si jejím prodejem mohla vydělat nějakou kačku navíc. Když jsem si tak web projížděla zjistila jsem, že většina produktů co tato značka nabízí má certifikát halal. To mě dost znepokojilo. Když jsem se na paní obrátila s dotazem zda-li o tom ví a vůbec ví co to znamená a jestli ano, v tom případě, jestli s tím souhlasí. Nedokázala mi normálně odpovědět. Jen mi posílala zkopírované články co kde našla. Sama nevěděla co to znamená. Poté jsem napsala slušně ten samí dotaz do skupiny na facebooku, ve které jsem se ocitla hned, jak jsem projevila zájem a přivýdělek. A co myslíte? Nebyl mi schválen. Jen by mě zajímalo, co si o tom myslíte? Jsou produkty s certifikací halal v pořádku nebo ne? Můj názor je takový, že koupě, podpora produktů, ať je to kosmetika, maso, či jiné potraviny s certifikací halal je podpora týrání zvířat a islámu jako takového. Děkuji za případné reakce a názory.
@QuinteSsa
Halal je oficiální označení pro výrobky a potraviny pro muslimy. Je to úplně v pořádku.
Ty se chceš upsat do MLM podvodu a nejvíc tě trápí, že to má certifikaci halal?
Navíc s týráním zvířat to nemá nic společnéno. Znamená to že to neporušuje pravidla co vyžadují ortodoxní muslimové. Nebo snad to obsahuje živočišné produkty z halal jatek?
Dokonce ani všechna ta strašidelná videa ze zemí třetího světa neznamenají, že všechna halal jatka jsou chatrč v poušti.
Tady to máš vysvětlené
https://greenbeauty.cz/…tel-kvality/
Daleko větší průšvih je schovaný někde jinde:
Nidky nevyděláš na prodeji té kosmetiky - jedinné na čem se v tomhle pyramidovém schématu dá vydělat je přesvědčit lidi hloupější než si ty, že to není podvod a skvěle si vydělají.
Bohužel - gaussova křivka je proti tobě.
No nejspíš se daná značka prodává i v muslimských zemích a minimálně část zákazníků požaduje tento certifikát.
Kdyby chtěli prorazit do židovské komunity, budou se snažit splnit podmínky a sehnat si certifikát košér, kdyby chtěli zaujmout zápaďácké ekoložky, seženou si nálepky vegan a bio. ![]()
Jak již zaznělo, na MLM firmě s kosmetikou by mě znepokojovaly úplně jiné věci.
Jinak teda pokud tě trápí týrání zvířat, tak pokud ta kosmetika nemá zároveň jasné certifikáty že nevyužívá suroviny testvané na zvířatech, tak řešit halal je obzvláštní idiocie.
https://www.vitalcentrum.cz/…a_zviratech/
(ostatní ceritfikáty nebo jen grafické obrázky na obalu můžou znamenat že netestuje ta firma, ale používá suroviny, které testuje někdo jinej)
@QuinteSsa píše:
@MrsNorris Jak to myslíte?
To, čemu se dřív říkalo pyramida.
Jinak osobně bych do produktů s certifikací halal nešla, pokud by nebyly zároveň vegan a cruelty free. Ale to je spíš můj obecný standard, na kterém bych si dala zvlášť záležet.