Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milá zakladatelko to co píšeš je docela smutné. V dnešní době se k sobě lidé moc chovat neumí, většinou jen berou a málokdo dává. Jinak bohužel jsi se zamilovala do nepravého, stává se to, stalo se to i mě a přiznám se, trvalo mi hodně dlouho se z toho dostat. Hledala jsem i to špatné, abych se dokázala ohlédnout zpět, jiným úhlem pohledu a hodně dlouho jsem to nezvládla. Již delší dobu naštěstí ano, mám svého milovaného manžela, ale tohle bohužel chce čas a prostor pro novou lásku. Alkohol nepomůže, zkus vyrazit mezi lidi, zajít do kina atd. Držím palce
Ahoj. Zažívám to samé, jen s jedním dítětem. Momentálně je to hodně čerstvé a moje pocity jsou asi jako u tebe. Člověk jen hledá volnou chvíli aby se vybrecel bez přítomnosti dítěte. Třeba jako teď. Ach jo, kéž by to tak zmizelo.
@Anonymní píše:
Ahoj. Zažívám to samé, jen s jedním dítětem. Momentálně je to hodně čerstvé a moje pocity jsou asi jako u tebe. Člověk jen hledá volnou chvíli aby se vybrecel bez přítomnosti dítěte. Třeba jako teď. Ach jo, kéž by to tak zmizelo.
Bolí to. A fest a nejhorší je, že jsem naštvaná sama na sebe, že to dopředu nedokážu odhadnout. Že slova jsou občas víc než činy, že jsem tak marná. Místo abych uměla být naštvaná na toho chlapa. Ale přesto nezanevru na lásku, protože na tu stále věřím.
Ty tři předchozí vztahy ti po všech stránkách nevyhovovaly a ten poslední ano?
@pohledzdruhestrany píše:
Poznávali jsme se pomalu, komunikovali, měli společne zajmy a dávali jsme si ten svůj volný čas s přáteli. Taková pohoda, ale vše do toho ukončení bylo bez problémů. Jenže pak šla má dcera do nemocnice na operaci a on to prostě nezůstal, dávat mi podporu. Proto to ukončil. Takže do té doby mi to opravdu vyhovovalo. Ale kdyby to byl partner napořád, tak by tuto situaci ustal…
@Anonymní píše:
Poznávali jsme se pomalu, komunikovali, měli společne zajmy a dávali jsme si ten svůj volný čas s přáteli. Taková pohoda, ale vše do toho ukončení bylo bez problémů. Jenže pak šla má dcera do nemocnice na operaci a on to prostě nezůstal, dávat mi podporu. Proto to ukončil. Takže do té doby mi to opravdu vyhovovalo. Ale kdyby to byl partner napořád, tak by tuto situaci ustal…
A ty tři předchozí ty byly od začátku špatný, respektive v čem byl ten poslední lepší?
@pohledzdruhestrany píše:Poznávali jsme se pomalu, komunikovali, měli společne zajmy a dávali jsme si ten svůj volný čas s přáteli. Taková pohoda, ale vše do toho ukončení bylo bez problémů. Jenže pak šla má dcera do nemocnice na operaci a on to prostě nezůstal, dávat mi podporu. Proto to ukončil. Takže do té doby mi to opravdu vyhovovalo. Ale kdyby to byl partner napořád, tak by tuto situaci ustal.....
@pohledzdruhestrany píše:
A k těm prvním, když ti manžel vyhrožuje, že zabije děti a potom tebe, pokud by vás někdy měl mít někdo jiný, tak to asi nevyhovuje. Když chce rozesílat vaše soukromé intimní fotky všem u Tebe v práci, protože děláš přesčasy a on nevěří, že tam s někým nic nemáš asi taky nevyhovuje, když druhý litá za babama, ty to nechceš vidět a nakonec skončil s obrovským gynekologických zánětem v nemocnici a musí to odstranit část spodku… Taky nevyhovuje. A ten poslední… Nejdříve super, máš super děti a po nastěhování máš děti idioty, a najednou z něj vypadne, že vlastně dělá načerno, protože má asi 4miliony dluhu a do toho pije, což nezjistí, pokud s ním nebydlis. Taky nevyhovuje. Ale taky vím, že to byla i moje vina, špatným výběrem partnerů.
Zakladatelko, nebuď na sebe zas tak přísna.
Zvládáš to, dokázala jsi odejít (co che sílu), je vidět, že se v tom zas tak neplácáš.
@salubriter píše:
Zakladatelko, nebuď na sebe zas tak přísna.
Zvládáš to, dokázala jsi odejít (co che sílu), je vidět, že se v tom zas tak neplácáš.
Tak moc mi asi chybí vztah, že hledám a zkouším a ty neustále neúspěchy mě podraží nohy. Ac jsem vlastně i když vedle někoho, ale pořád sama, tak mi ten pocit, že nejsem singl vyhovuje. A moc dobře vím, že jsem jak masochista.
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chce se vám tady asi jen vykecat. Jsem žena, která žije celý život ve vztazích. Je zajištěna a bez dluhu, má dobrou práci a dvě krásné už docela samostatně děti. Všechny vztahy byly dlouhodobé a vždy jsem to nakonec ukončila já. Jednou to byl psychicky teror (15let manželství, poradny a pak i psycholog), abych se přenesla přes to, že jsem rozbila rodinu, podruhé tři roky s mladším partner - měl paralelně tři milenky a znova psycholog a potřetí dluhy a exekuce partnera. To už jsem zvládla sama, protože po roce jsem věděla, že to není pro život a stáhl by mě dolů. Nyní jsem poprvé zažila rozchod ne z mojí strany a léčím se z toho tak, že trávím denně 2hodiny cvičením. Musím ujít alespoň 20tisic kroku denně. No a večer abych usnula stáhnu 0,5l vína. Nemám komu se svěřit, protože jsem zjistila, že pro všechny kamarády jsem tady, kdy potřebuji, ale když potrebuju já, tak tu není nikdo. Každý má něco důležitější ho Super, kam se sebevědomá a zdravá ženská dokáže dostat, když si poprvé v životě mysli, ze našla to pravé. Vyhovoval mi po vsek strankach Zažily jste někdo taky něco pobneho a jak dlouho to trvalo? A dekuju, že jsem se mohla vykecat.
Takze cely problem je v tom, ze jsi dostala kopacka a nekdo to ukoncil drive nez jsi uznala za vhodne ty? Spravne pochopeno?
@Komsomol píše:
Takze cely problem je v tom, ze jsi dostala kopacka a nekdo to ukoncil drive nez jsi uznala za vhodne ty? Spravne pochopeno?
Více méně ano. Hlavně jsem naštvaná na sebe, že to zase nevyšlo.
@Anonymní píše:
Více méně ano. Hlavně jsem naštvaná na sebe, že to zase nevyšlo.
Tak ale na to ma plne pravo to ukoncit, kdyz mu neco nevyhovuje nebo vyhovovat prestalo. Za to nemuzes byt na nekoho nastvana. Musis umet prijimat slovo „ne“ v sirsim smyslu. Kdyz neco „zase“ nevyslo neni lepsi nic nehledat a neocekavat ono to nekdy prijde samo nebo taky ne. Vzdyt rikas, ze jsi pekna zenska tak v cem je problem?
@Komsomol píše:
Tak ale na to ma plne pravo to ukoncit, kdyz mu neco nevyhovuje nebo vyhovovat prestalo. Za to nemuzes byt na nekoho nastvana. Musis umet prijimat slovo „ne“ v sirsim smyslu. Kdyz neco „zase“ nevyslo neni lepsi nic nehledat a neocekavat ono to nekdy prijde samo nebo taky ne. Vzdyt rikas, ze jsi pekna zenska tak v cem je problem?
V mojí hlavě. V dalších zprávách jsem psala, co se mi motá v hlavě, proč teď tak cvičím. Možná jsem na sebe hodně tvrdá a to co jsem už zvládla neberu jako úspěch. Nevím.
Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi skákala ze vztahu do vztahu a převozníci prostě nefungují. Špatný partner byl jen nahrazen ještě horším…
Ve sbírce už jen chybí ženatý co tvrdí, že se rozvede a stejně se nikdy nerozvede ![]()
Asi je na čase si od psychologů něco vzít, zastavit se a nelámat vše přes koleno.
PS: co v tom příběhu nebylo řečeno… choval se tak první celou dobu, nebo tak jen trapně reagoval na mladšího milence, který následoval. Jak vycházíš s rodiči, sourozenci, dětmi…
Ahoj, chce se vám tady asi jen vykecat. Jsem žena, která žije celý život ve vztazích. Je zajištěna a bez dluhu, má dobrou práci a dvě krásné už docela samostatně děti. Všechny vztahy byly dlouhodobé a vždy jsem to nakonec ukončila já. Jednou to byl psychicky teror (15let manželství, poradny a pak i psycholog), abych se přenesla přes to, že jsem rozbila rodinu, podruhé tři roky s mladším partner - měl paralelně tři milenky a znova psycholog a potřetí dluhy a exekuce partnera. To už jsem zvládla sama, protože po roce jsem věděla, že to není pro život a stáhl by mě dolů. Nyní jsem poprvé zažila rozchod ne z mojí strany a léčím se z toho tak, že trávím denně 2hodiny cvičením. Musím ujít alespoň 20tisic kroku denně. No a večer abych usnula stáhnu 0,5l vína. Nemám komu se svěřit, protože jsem zjistila, že pro všechny kamarády jsem tady, kdy potřebuji, ale když potrebuju já, tak tu není nikdo. Každý má něco důležitější ho Super, kam se sebevědomá a zdravá ženská dokáže dostat, když si poprvé v životě mysli, ze našla to pravé. Vyhovoval mi po vsek strankach Zažily jste někdo taky něco pobneho a jak dlouho to trvalo? A dekuju, že jsem se mohla vykecat.