Potřeba se vykecat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.10.19 09:05
@Josef_t píše:
Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi skákala ze vztahu do vztahu a převozníci prostě nefungují. Špatný partner byl jen nahrazen ještě horším…
Ve sbírce už jen chybí ženatý co tvrdí, že se rozvede a stejně se nikdy nerozvede :-)

Asi je na čase si od psychologů něco vzít, zastavit se a nelámat vše přes koleno.

PS: co v tom příběhu nebylo řečeno… choval se tak první celou dobu, nebo tak jen trapně reagoval na mladšího milence, který následoval. Jak vycházíš s rodiči, sourozenci, dětmi…

Milence jsem nikdy neměla, vše bylo v pohodě, dokud jsem byla na mateřské. Po nástupu do práce jsem dálkové dodělal vysokou, starala se o děti a o rodinu, měla vyšší příjem než on, vzhledem k oboru, kde pracuju jsem skoro jediná žena a o on to tak trochu nedával. Mezi každým vztahem bylo pár měsíců (2-3, kdy jsem byla sama). Vycházím skvělé jak s dětmi, tak se svou i s exmanzelovou rodinou.

• Citovat
  • Upravit
13971
30.10.19 09:16
@Anonymní píše:
Milence jsem nikdy neměla, vše bylo v pohodě, dokud jsem byla na mateřské. Po nástupu do práce jsem dálkové dodělal vysokou, starala se o děti a o rodinu, měla vyšší příjem než on, vzhledem k oboru, kde pracuju jsem skoro jediná žena a o on to tak trochu nedával. Mezi každým vztahem bylo pár měsíců (2-3, kdy jsem byla sama). Vycházím skvělé jak s dětmi, tak se svou i s exmanzelovou rodinou.

Takže, co v tom příběhu opravdu chybí?
Není to třeba tak, že ve vztazích potřebuješ mít navrch a proto ten výběr „slabších partnerů“ (mladíček, zadlužený, slaboch co utíká před problémy…)
Jak reagoval expartner na onemocnění dcery? Má partnerku?
Nezahlodal tam červík, že to přece jen nebylo tak špatné?
Není tam trochu snaha se před ním předvést?

Jinak být nějakou dobu sama/sám, zase není tak špatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
30.10.19 09:22

Ahoj zakladatelko,
někdy to prostě s tím žitím bývá složitější a je těžké vše zvládnout tak, abychom si něříkali, jestli chyba není v nás…
Ale z toho co píšeš, tak jsi ty krizové okamžiky zvládala se ctí. Děti se ti podařilo připravit na život, po odchodu ze vztahů ses dokázala vždy opřít sama o sebe, což je důležité.
Dvacet tisíc kroků denně je fajn, vína by asi bylo fajn trošku ubrat.
Co se týká případného nového vztahu, asi by pro tebe bylo prospěšné dát tomu čas volnější průběh a přestože nikdy nelze odhadnout, co člověk v budoucnosti udělá, tak zapojit do výběru hodně z rozumových faktorů, nejen citové.
Cítím ale z tebe, že máš všechny předpoklady v životě pokračovat dobře a zažít ještě hodně hezkého a hodně splněných snů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
30.10.19 09:30
@Anonymní píše:
V mojí hlavě. V dalších zprávách jsem psala, co se mi motá v hlavě, proč teď tak cvičím. Možná jsem na sebe hodně tvrdá a to co jsem už zvládla neberu jako úspěch. Nevím.

Ja si spis myslim ze neumis prijimat slovicko „ne“ v ruznych podobach a neumis se srovnat s myslenkou ze jak se nekdo muze rozejit s tak uzasnou osobou jako jsi ty. Ze ten co by se mel rozchazet jsi ty.

Tak cvic rozhodne ti to neuskodi nebo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.19 09:32
@Josef_t píše:
Takže, co v tom příběhu opravdu chybí?
Není to třeba tak, že ve vztazích potřebuješ mít navrch a proto ten výběr „slabších partnerů“ (mladíček, zadlužený, slaboch co utíká před problémy…)
Jak reagoval expartner na onemocnění dcery? Má partnerku?
Nezahlodal tam červík, že to přece jen nebylo tak špatné?
Není tam trochu snaha se před ním předvést?Jinak být nějakou dobu sama/sám, zase není tak špatné…

To není potřeba mít navrch. Spis se cítit milovaná a chtěna. Proto jdu do všeho po hlavě a s tím, že to bude napořád. A s exmanzelem jsme přátelé a jsou tam vztahy jako dlouho ne. Ale jako partneři… Ne to už ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.19 09:51
@Premek_Orac píše:
Ahoj zakladatelko,
někdy to prostě s tím žitím bývá složitější a je těžké vše zvládnout tak, abychom si něříkali, jestli chyba není v nás…
Ale z toho co píšeš, tak jsi ty krizové okamžiky zvládala se ctí. Děti se ti podařilo připravit na život, po odchodu ze vztahů ses dokázala vždy opřít sama o sebe, což je důležité.
Dvacet tisíc kroků denně je fajn, vína by asi bylo fajn trošku ubrat.
Co se týká případného nového vztahu, asi by pro tebe bylo prospěšné dát tomu čas volnější průběh a přestože nikdy nelze odhadnout, co člověk v budoucnosti udělá, tak zapojit do výběru hodně z rozumových faktorů, nejen citové.
Cítím ale z tebe, že máš všechny předpoklady v životě pokračovat dobře a zažít ještě hodně hezkého a hodně splněných snů.

Děkuji, tak krásná slova jsem snad ještě neslyšela. :)

• Citovat
  • Upravit
169
30.10.19 09:54

Prožívám ted momentálně totožnou vec. Po letech a vztazích, které nevyšli tu byl nekdo, na koho jsem vsadila vsechno. Rozumněli jsme si ve všem. Dnes je tak složité najít kompatibilní osobu a pak to človek zahodí kvuli malichernosti. Hlava mi to nedokaze pobrat. A to je asi ten problem, proč to nedokazu ani vstrebat. Proste to nechapu, kdyby ano, snaz se s tím srovnam. Jen kdyby to tak strasne nebolelo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.19 10:44
@modrooočka píše:
Prožívám ted momentálně totožnou vec. Po letech a vztazích, které nevyšli tu byl nekdo, na koho jsem vsadila vsechno. Rozumněli jsme si ve všem. Dnes je tak složité najít kompatibilní osobu a pak to človek zahodí kvuli malichernosti. Hlava mi to nedokaze pobrat. A to je asi ten problem, proč to nedokazu ani vstrebat. Proste to nechapu, kdyby ano, snaz se s tím srovnam. Jen kdyby to tak strasne nebolelo..

Chápu Tě. Mi taky ne. Ale budu ses tím muset nějak poprat. Právě při cvičení na to úplně zapomenu, ale zase makám až do absolutní fyzické únavy. :zed:

• Citovat
  • Upravit
13971
2.11.19 16:33
@Anonymní píše:
To není potřeba mít navrch. Spis se cítit milovaná a chtěna. Proto jdu do všeho po hlavě a s tím, že to bude napořád. A s exmanzelem jsme přátelé a jsou tam vztahy jako dlouho ne. Ale jako partneři… Ne to už ne.

Je otázka jestli to za ten pocit stálo, ty další nepovedené vztahy. Jestli neuvěříš moc brzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.19 16:45
@Josef_t píše:
Je otázka jestli to za ten pocit stálo, ty další nepovedené vztahy. Jestli neuvěříš moc brzy?

Spíš jsem byla rozsypana z manželství, kdy ti někdo vyhrožuje, stratis všechny známé a kamarády a jsi jak ve zlaté kleci. Sama nesmíš ani z košem. A teď má ex ve vztahu to samé, sedí doma a vaří, pere, uklízí, nikam nesmí a paní si chodí kam chce. Dokonce když ji balil, tak jsem mu radila jak se chovat, co už bylo moc a co ne.

• Citovat
  • Upravit
13971
3.11.19 23:45
@Anonymní píše:
Spíš jsem byla rozsypana z manželství, kdy ti někdo vyhrožuje, stratis všechny známé a kamarády a jsi jak ve zlaté kleci. Sama nesmíš ani z košem. A teď má ex ve vztahu to samé, sedí doma a vaří, pere, uklízí, nikam nesmí a paní si chodí kam chce. Dokonce když ji balil, tak jsem mu radila jak se chovat, co už bylo moc a co ne.

Třeba to tak chtěl i po tobě, ale to je jeho příběh. Vlastně pokud si nechal takto radit od bývalé, byl už v trochu submisivní pozici… Ten paradox, že oba nakonec utečete do vztahů, ve kterých si prohodíte dominantní pozice (vztah s mladším mužem je většinou o tom, že žena má navrch), ale sami jste nebyli schopni si to přetočení domluvit :-(

Ale ta první otázka, směřovala na tebe, co vlastně hledáš a jestli ta důvěra v nový vztah nepřichází moc brzy. Každý člověk se s časem mění, mění se jeho priority.
To co hledáš asi nebude bývalý ve své minulé podobě, ani mladší „dívkař“ :-)
Jak by tedy vypadal takový běžný den. Proč je tak těžké být nějakou dobu - rok-dva sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13971
3.11.19 23:49
@modrooočka píše:

Možná, když se na to podíváš po letech, uvidíš, že jsi z části věřila jen iluzi, že ten krok byl naprosto zákonitý a logický. Ale hodit to teď za hlavu a říct si, odpovím si na to za pět let je dost těžké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.11.19 16:19

@Josef_t nemůžeme žít v přítomnosti z toho, co bude po letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13971
5.11.19 09:57
@modrooočka píše:
@Josef_t nemůžeme žít v přítomnosti z toho, co bude po letech…

Tak se prostě smiř s tím, že na některé otázky nelze najít odpověď. Nemáš prostě dost informací, zkušeností, aby se to dalo vyhodnotit.

Planckova konstanta tě taky nechává chladnou, ale přitom ta otázka ovlivňuje tvoji fyzickou existenci víc než jeden nepovedený vztah :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí