Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chci se zeptat beru antikoncepci a potřebovala bych dostat menstruaci dřív protože jedeme na dovolenou já mám v platicku ještě 5 prášku který nedoberu abych dostala menstruaci vadí to nebo ne? Abych neměla nějaky zdravotní problémy děkuji
@Mia461 píše: Více
Ne, tohle nedělej. Raději navaž dalším platíčkem (nedělej pauzu).
Při nedostatečné brání plastická riskujes že nebudeš dostatečně chráněna v pauze. Jak už bylo psáno je lepší navázat hned dalším platickem a udělat pauzu až pak. Del to tak běžné když se mi to zrovna nehodí.
I když to přestaneš brát, tak nevíš, kdy se menzes dostaví. Může se ti naopak nastartovat ovulace. Můžeš spojit dvě plata, pokud bereš jednofázovou antikoncepci. Pokud máš vícefázovou, tak na konci cyklu by mělo jít používat pilulky se stejnou barvou z dalšího platíčka, ale to konzultuj s gynekoložkou.
Takže už jsi to evidentně udělala, tak proč se tady ptáš?
@Janli i když doberu celý platicko tak vím kdy to dostanu🤦to se nemění🤦
Nikdy to nedostaneš, dokud nepřestaneš brát HA a nedostaví se ovulace. To krvácení, co máš, je jen z důvodu poklesu hladiny hormonů. Když tohle uděláš dřív, můžeš si to pěkně celé rozházet.
Jasně, víš, kdy to dostaneš po celým platíčku, ale pokud to přestaneš brát dřív, tak si celý cyklus rozhodíš a nevíš nic… to fakt nefunguje tak, že přestaneš brát o týden dřív a menzes taky přijde o týden dřív.
@Janli i tak to vím když to přestanu brát dřív 🤣tak my dřív přijde Menzes🤣
@Janli píše: Více
Pak to může brát jako lentilky, podle svého uvážení a brzy budeme číst Otěhotněla jsem přes brani HA, je to možné? ![]()
Menzes ti nepřijde. Fakt ne. Přečti si příbalový leták a pohybuj si s krvácením tak, jak je v něm uvedeno - čili nikdy ne ubírat, ale vždy přidávat tablety!