Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey píše:
Jestli otce takhle běžně pronásledujete. Jak to vypadá, že ho stíhate. Tak se nedivím, že tají, kde syna vozí.
tak jestli otec měsíc tají, kde s dítětem pobývá, tak se ani nedivím, že ho „pronásleduji“
@ivašot. píše:
tak jestli otec měsíc tají, kde s dítětem pobývá, tak se ani nedivím, že ho „pronásleduji“
Tak jestli ji nevadi, ze sve dite nevidí mesic a resi jen, kde jsou, tak se nedivim, ze s ni nema potrebu komunikovat.
@Ladas891 Tak zkus obrázek vyhledat Googlem třeba ti to najde místo..
Tak mu dejte priste nejaky GPS lokator, nemusi to byt primo hodinky, ale treba takovy ten privesek na klice, co se da i nekam zasrtrcit, schovat.
Ja docela chapu, ze chcete vedet, kde to dite je. Jsem taky rodic.
hriste nevim, ja jsem na tohle marna
@Pudloslava píše:
Tak mu dejte priste nejaky GPS lokator, nemusi to byt primo hodinky, ale treba takovy ten privesek na klice, co se da i nekam zasrtrcit, schovat.Ja docela chapu, ze chcete vedet, kde to dite je. Jsem taky rodic.
hriste nevim, ja jsem na tohle marna
taky to chápu
@j.a.n.i1 píše:
Tak jestli ji nevadi, ze sve dite nevidí mesic a resi jen, kde jsou, tak se nedivim, ze s ni nema potrebu komunikovat.
ale tak jestli mají střidavou péči po měsíci
, tak totéž můžeš říct i o otci dítěte
dočítám: nemají střídavou péči…
Holky mohl by mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi splečnou péčí a střídavou péčí když spolu 2 lidi nežijí?
@Ladas891 Úplně tomu nerozumím.
Partnerka má čtyřleté dítě. Mají společnou péči. Jak ve skutečnosti taková péče vypadá? Střídají si dítě v pravidelných intervalech? Nebo partnerka dítě neviděla minimálně měsíc a není předpoklad, že ho bude vídat? To dle věty, že třeba 8 let nebude vědět, kde a ním bydlí. Je to věk dítěte, kdy bych předpokládala, že bude chodit do školky. Při střídání dítěte musí vědět, kde přibližně se pohybuje, protože školka nemůže být daleko od obou - aby oba mohli dítě dávat do školky.
Partnerka měla do nedávna vztah s otcem dítěte a nyní se rozešli? To dle toho, že vlastně péče o dítě není vyřešena. Nemyslím papírově, ale skutečně.
@ludmilaadamkova píše:
Holky mohl by mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi splečnou péčí a střídavou péčí když spolu 2 lidi nežijí?
Ze u společné pece neni nic soudně urceno, ani alimenty ani stridani, predpoklada se, ze se rodice na vsem dohodnou.
@ivašot. píše:
ale tak jestli mají střidavou péči po měsíci, tak totéž můžeš říct i o otci dítětedočítám: nemají střídavou péči…
Pochybuju, ze by soud urcil stridavku u 4 leteho ditete po mesici bez souhlasu obou rodicu…
Jak mohou mít společnou péči, když si neumí ani říct, kde dítě žije? Ta je pro rodiče, kteří zvládají mnohem vyšší level spolupráce (a obvykle si ji rodiče volí - soud tuhle péči neurčuje - když bydlí stále v jednom domě či blízko sebe). Takže nejlepší bude, když partnerka dá k soudu návrh na změnu péče (jestli chce střídavou, či výhradní pro sebe či pro otce), s tím, že chce v rozhodnutí jasně zapsané doby předání, jasné od - do. Tam se i dozví, kde dítě žije. Evidentně se dohodnout neumí (tohle opravdu není společná péče), nechť se obrátí na soud, ať se pravidla dohodnou a určí tam.
@Ladas891 najed na mapy.cz, zadej dětské hřiště, najedna olomoucký kraj a rozklikávej, ale je jich tam teda 3 pr..ele… navíc na té fotce toho moc není, to pozná fakt max ten, kdo tam chodí často…
@welovefashion píše:
@Ladas891 najed na mapy.cz, zadej dětské hřiště, najedna olomoucký kraj a rozklikávej, ale je jich tam teda 3 pr..ele… navíc na té fotce toho moc není, to pozná fakt max ten, kdo tam chodí často…
Ja bych hlavne rekla, ze tady se resi pitomost typu kde je hriste, ale ten podstatny problem bude nekde jinde.
Tak jestli se hodne nudite a víte, že to je v Olomouckým kraji tak si vezměte seznam obcí a dívejte se na google mapách na každou obci na fotku hřiště, většinou tam bývají. Třeba se bude něco shodovat.