Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, jaké máte zkušenosti s pověrami? Nedávno jsme měli ochranu: přerušený styk a pilulka po. Četla jsem, že existují případy jako otěhotnění z „kapičky lásky“ nebo pilulka nezabrala. Bála jsem se, ale už ne.
Beru to s humorem. Totiž, vždycky když se vidíme někomu se něco stane. (Poslední rok je to, dalo by se říct, pravidlem.) Buď to odnese někdo z jeho nebo z mé rodiny. Tentokrát se nic nestalo. Že bych to nakonec odnesla já? Pak na oslavě se přelila sklenička a prohlásilo se, že budou křtiny. Padlo to na mě, i když adeptů bylo víc. Nevím proč
Do toho moje instruktorka po skončení výuky našla a darovala mi čtyřlístek. Ani si nepamatuju, kdy jsem našla nebo mi ho někdo daroval naposledy. Nakonec jsem během jednoho dne viděla 3 čápy (1 ráno, 2 na večer). Babičce se to už povedlo, spatřila čápa a porodila dceru. ![]()
Já jsem vždycky otěhotněla ze sexu, normláně se spojilo vajíčko se spermií, žádný čáp, přelitá sklenička ani čtyřlístek…
@Karleon píše:
Já jsem vždycky otěhotněla ze sexu, normláně se spojilo vajíčko se spermií, žádný čáp, přelitá sklenička ani čtyřlístek…
@Karleon píše:
Holky já bych se až tak nesmala… měla jsem nechráněný sex, vzala si pilulku PO a stejně otěhotněla! Už tohle nikdy riskovat nebudu. Šla jsem na přerušení ![]()
@Anonymní píše:
Holky já bych se až tak nesmala… měla jsem nechráněný sex, vzala si pilulku PO a stejně otěhotněla! Už tohle nikdy riskovat nebudu. Šla jsem na přerušení
To ale není pověra, to je zase z jiného soudku.
@Karleon píše:
Kdybychom měli dětí tolik, kolikrát jsem převrhla v poslední době skleničku, měli bychom skoro fotbalovou jedenácku ![]()
A léto před otěhotněním jsme byli u jezera v Rakousku, kde byly asi stovky čápů a povedlo se to až další rok v březnu.
Takže pokud nechcete být rodiči, @Michrich, začni používat spolehlivou antikoncepci. Pilulka po jí rozhodně není.
@Karleon píše:
Vážně? To je divný, ale já taky. Není to nějaká pověra náhodou?
@Michrich pověr je mrak. Například nemáš mít doma kočár doma dřív než dítě. Měla jsem ho doma od cca 10 týdne a syn je živý a zdravý. Paní, která ho ode mě kupovala ho měla doma od cca 10 týdne a její dítě je taky živý a zdravý. S dětmi se nemá chodit do roka na hřbitov a my tam s nimi byli a oba jsou v pořádku.
@Russet vím, že pilulka po není nejlepší. HA neberu, spoleháme se na kondom. Jenže v tu dobu jsme byli na dovolené a ne sami. Trochu se to vymklo kontrole. ![]()
Selhani pilule neni povera, stane se. Co se „povedlo“ nam ani nebudu psat, protoze by z toho byla zbytecna debata. ![]()
Sklenku u nas nekdo prelije tak dvakrat denne (holt je nas dost
).
Podle me tehotna fakt nejsi, neboj. ![]()
@lleennttiillkkaa Já vím.
Směju se tomu. Je jich hodně a ani jedna nebyla poprvé. Jen zaráželo mě to, že všechny se udály do týdne po styku. ![]()
@Michrich a jinak ano znám jednu, která si vzala postinor a přesto se dítě narodilo ![]()