Povinné ručení - ucelený týden

Anonymní
5.8.25 21:26

povinné ručení ucelený týden

Přijdu si jako cvok, faktem je, že tohle prostě zařizoval vždy manžel-teď již bývalý.
Vážně se povinné ručení vypovídá za ucelený týden a znamená to, že pokud člověk dá výpověď v pondělí, počítá se první den až to další pondělí? Nikde jsem to nenašla, dokonce ani ve smlouvě.
Ještě jsem našla, že to může být z důvodu navýšení ceny, pokud je to z důvodu cenové politiky pojišťovny. Nikde jsem nebourala ani nic podobného a auto je na mě hlášeno o rok déle, takže pokud je zvýšena cena, jiná možnost zvýšení, než ta cenová politika, neexistuje?
Přijdu si jako cvok, ale potřebuji být připravená, mám pocit, že si ze mě dělají dobrý den.
Omlouvám se za anonym, úplně se za ten dotaz stydím.
Jo ještě, nevíte někdo o nějaké dětské ohrádce s rozměrem přes metr u obou stran, ale výškou max tak okolo 30 cm. Je potřeba, aby byla měkká a měla dno.
Koupila jsem tohle, ale je to špatně udělané a ty boky na té dlouhé straně nedrží.
 https://www.baby-centrum.cz/…nova-s-micky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20885
5.8.25 21:47

S tím týdnem to slyším poprvé. V životě jsem se s tím nesetkal. Ale jinak vypovědět smlouvu o povinném ručení jde jen k výročí smlouvy a to 6 týdnů předem. A pak při přepisu, prodeji auta apod. A navýšení ceny platí taky, ale to musíte hnedka potom, co vám pošlou novou vyšší platbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
6.8.25 06:16

Ne. Výpověď musí být doručena 6 týdnů pred výročím. Nezáleží na dnu v týdnu, lhůta se počítá ode dne doručení pojišťovně. Smlouva zaniká ke dni konce pojistného období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
6.8.25 07:34

Nebo to můžeš ukončit ještě 2 způsoby.
Buď to můžeš prostě neplatit a ignorovat jejich upomínky (auto bude samozřejmě pojištěné, dokud ti nepošlou poslední dopis, že po nezaplacení buda smlouva ukončena k určitému datu. Pak si budeš muset samozřejmě nechat udělat nové pojištění tak, aby ty dny navazovaly, aby tam nebyla proluka). Děláme to takhle běžně, pojišťovny jsou vydřiduši. Auto stárne a oni ti zdraží pojistné? Nas..t. Tak to nezaplatime, oni sami vypoví smlouvu pro neplacení a my si mezitím uděláme levnější pojištění u někoho jiného. Easy.
Nebo ještě můžeš dát spz do depozitu. Myslím, že to jde i na 1 den, ale nejsem si jistá a zrušit pojistné a pak si udělat jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.25 11:41

S povinným ručením to nefunguje tak, že by se počítalo až od dalšího pondělí. Většinou je potřeba podat výpověď 6 týdnů před datem výročí smlouvy. A pokud pojišťovna zdraží, můžete to zrušit i během měsíce od oznámení. Není k tomu potřeba žádná nehoda – pokud je to z důvodu cenové politiky, máte na to právo.
Já mám štěstí, že mi už roky všechny tyto věci hlídá můj finanční poradce. Řekne mi, kdy a co mám podepsat, a já se nemusím stresovat.
Ohrádku bych na Vašem místě zkusila hledat spíš pod názvem „dětský hrací bazének“. Ty mívají nízké boky, měkké dno a rozměry přes metr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
12.8.25 12:08
@mirkaazzuri píše: Více

Povinné ručení se zdražuje snad každý rok. Já pojišťovně napíšu, že tu cenu neakceptuji a že z toho důvodu dávám výpověď. Většinou mi pak pošlou výhodnější nabídku, stará smlouva se ukončí k výročí a od toho data zase začne nová smlouva. A tak pořád dokolečka, rok co rok :D Když nepošlou výhodnější nabídku, nebo řeknou, že to nejde, prostě jim napíšu, že to neakceptuji a smlouvu vypovídám.
U nezaplacení bych měl strach, že pak začnou vymáhat třeba nějaké období, než došlo k faktickému zániku smlouvy.
Jinak to zdražení je stále už x let stejná písnička - více nehod, dražší auta, dražší servis, dražší náhradní díly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat