Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Povinna je ucast ve vyuce, takze bude koukat. Stejne jako v telaku bezne decka, ktera si treba neprinesou cvicebni ubor.
Nebo to bude chtit taky zkusit
Příspěvek upraven 18.01.22 v 10:18
Hádám, že asi úplně stejně povinné, jako plavání místo tělocviku.
A tam museli i dítka, co se bojí vody či neumí plavat.
Proč raději s dítětem nezapracuješ na tom strachu než mu umetat cestičku?
Na to stoupnout si na brusle opravdu nic není.
Tak povinné. Plavání je taky povinné a taky jsou děti, co z ruzných důvodů neplavou. Omluvit se dá ve škole skoro cokoliv. To, že těmto dětem rodiče dělají medvědí službu, pokud se zrovna nejedná o zdravotní důvod, je věc jiná.
Ja bych spis zapracovala na tom, aby se syn nebal a naucil se bruslit, nez spekulovat, co je a neni povinne.
Dokonce bych takovou aktivitu ze strany skoly uvitala.
Nevim, kolik je synovi, muj bude mit pet, stal na bruslich dvakrat a normalne uz jezdi.
Snažila bych se ho zeptat, proč se bojí. Na bruslení mají všude ten stojánek, se kterým se může bruslit. Pokud by opravdu se bál, tak nechat sedět u kluziště.
Přece nebude mít neomluvenou hodinu za tělocvik. ![]()
Dekuji za prispevky, ja se neptala, jak mam bojovat se strachem, ale zda muze toto skola vyzadovat. Co jeste muze byt soucasti telocviku a co uz treba ne.
Ano, bruslení je i nás běžně součástí tělocviku a jsem MOC ráda! holky jsou sice taky kopyta, věčně doma lapí u mobilů, takže nadšené zprvu nebyly, ALE tím spíš jsem ráda, že zvednou zadek a s holkama ve třídě je to takhle v partě nakonec i bavilo…
koupila jsem jim brusle namarket-placu za tři kila a po třech těchto hodinách těláku už říkaly, že se ve třídě domluvily a půjdou s pár kámoškama pěkně i v neděli dopoledne
což fakt cením!
Holt je potřeba překonat lenost a strach a dítě podpořit i v aktivitách, ve kterých se původně komfortně necítí…
@Anonymní píše:
Dekuji za prispevky, ja se neptala, jak mam bojovat se strachem, ale zda muze toto skola vyzadovat. Co jeste muze byt soucasti telocviku a co uz treba ne.
Cokoli vymyslí škola místo tělocviku, tak by tam dítě mělo chodit.
Vnuk minulý pátek začal chodit na plavání, a kňourá mi, že ho to tam nebaví. Plavat ale chce umět. Tak babo raď. Říkala jsem mu, že to je místo tělocviku, a na ten taky chodí. Takže smolík.
Vždyť to je super, že chtějí učit děti bruslit
. Děti se boji neznámého, možná třeba stydí, jak bude vypadat před ostatními. Syn se také teď bál na kroužek lyžování. Smůla, sel
. Už se neboji
.
Jo jo, místo aby byl člověk rád, že mají děti TV pestrý, tak najít cestu, jak ven z toho, co jsem jako rodič zanedbala. Super. To se boji i s hrazdičkou? Jak se bude cítit, když bude na děti dvě hodiny koukat? Sebevědomí asi poroste, co?
@hulala píše:
Vždyť to je super, že chtějí učit děti bruslit. Děti se boji neznámého, možná třeba stydí, jak bude vypadat před ostatními. Syn se také teď bál na kroužek lyžování. Smůla, sel
. Už se neboji
.
Takhle je to nejlepší. Oba kluci nechtěli na lyžování, a to nebylo ve škole. Po prvním seznámení s lyžema, je to začalo bavit a nechtěli je ani zout. Takhle se na ně musí.
![]()
@Anonymní píše:
nevím jak jsi stará že se tak divíš, ale za mě bylo součástí tělocviku a to povinně plavání, bruslení a lyžování
syn má na škole to samé
Je to povine a buď ráda, aspoň se syn naučí bruslit. Učit je budou instruktoři a ti ví jak na to, za chvíli bude po strachu.
@Anonymní píše:
A proč jsi anonymní? To se za sebe stydíš?
![]()
Zdravim vsechny, u syna ve skole se rozhodli, ze budou misto telocviku chodit bruslit. Syn se ale na brusle boji a nechce. Pry ho teda muzu predtim vyzvednout, ale bude mit neomluvenou hodinu nebo na ne dve hodiny koukat. Chci se zeptat, je brusleni povinne, kdyz je to v ramci telocviku?