Povinnost bruslení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4935
18.1.22 12:34

Moji druháci teď také jezdí místo TV bruslit a my jsme tedy před zahájením vyplňovali papír, jestli chceme, aby dítě jezdilo (je to zpoplatněno). Takže to povinné není. Ale kde jsou děti, které odmítly (tedy pokud nějaké takové jsou), to netuším :nevim:
Z celé třídy jsou jen 4 děti, kteří s bruslemi nějakou zkušenost mají. Zbytek na tom stál poprvé. Takže bych spíš zapracovala na tom, aby se syn nebál. Určitě nebude be třídě jediný, kdo bruslit neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.1.22 12:38
@Anonymní píše:
Pisu ti, ze zavery muzu delat i nez neco zkusim. Musis lepe cist, co pisu ;)

Jenže ty nic zkoušet nejdeš. Rozhoduješ za syna na základě čeho? Své obavy, že upadne na zadek a bude ho to bolet? Nebo snad myslíš, že ho tam někdo bude „nutit“ plácat se 2 hodiny, když mu to nepůjde a řekne, že se bojí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
18.1.22 12:41
@unuděná píše:
Srovnáváš seskok padákem s bruslením na staďáku? :P No, tak to pak asi jo, to si ho zavři doma, aby náhodou nespadl na zadeček a neměl z toho doživotní trauma. @debra.morgan to je lucenka??

Ne, zakl ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.1.22 12:42
@Anonymní píše:
S tim uplne nesouhlasim. Zavery muzu klidne delat i nez neco zkusim. Treba seskok s padakem nejspis nikdy nevyzkousim. Mozna o hodne prijdu a nikdy se to nedozvim, ale kazdy ma moznost volby. Dite teda omezenou. Ale tam se rozhoduje rodic, v cem mu tu moznost da.

Uz tvuj syn nekdy bruslil?
Bylas s nim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.1.22 12:43
@j.a.n.i1 píše:
Beztoho hudebniho sluchu ani tu anglictinu…

na to, abys prolezla SŠ nepotřebuješ hudební sluch do AJ ani HV, prostě holt nebudeš mít třeba ze všeho jedničky. Ale v HV nejde jen o zpěv a v AJ jen o výslovnost.

Krom toho jsem přesvědčena, že většina lidí sluch má, jen nebyl rozvíjen - jako náhodný negramotný ze třetího světa nejspíše nebude mít dyslexii jako příčinu své negramotnosti. Když rodiče zpívají dítku falešně, jak má pochopit, že že výšky tónů mají vůči sobě nějaký vztah? Znám lidi, o kterých bys řekla, že nemají šanci a získali sluch (či spíše dovenost rozlišovat tóny a správně je vyloudit) i v mladé dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.1.22 12:45
@Snorlaxik píše:
My taky, ale začínali jsme stylem prsa, který je na správné zvládnutí mnohem těžší než kraul. Dítěti se na školním plavání líbilo jenom to, že na závěr mohli na tobogán, jinak to byly hodiny úplně k ničemu.

Tak to já nevím, čím jsme začínali. Ale pamatuju si hlavně toho kraula, tak asi kraulem.
No ale to je tak normální, že ve škole je spousta věcí, který člověk považuje za nedůležité, k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61145
18.1.22 12:48
@stinga píše:
to škola fakt nemusí kupovat, je to k dispozici na tom stadionu,
fakt „miluju“ přístup - nic nejde, vše je složité, prostě ne, nejde to

Ale ne na každým, chápeš to? U nás maj nejaky mini dřevěný židličky, fakt ne hrazdičky, ktery můžou použít dospělý..nemůžete to tady pausalozivat, fakt to není vsude standart.. Jako instruktor na školním bruslení se u nás fakt scifi :mrgreen:
Jak píšu, není tu ani půjčovna bruslí, natož aby měli pro děti x hrazdiček za litr, fakt ne.
Ja fakt miluju tyhle kecy jak všude všechno musí bejt stejný tak, jak je to u vás.. No nemusí.. :nevim: to, že u vás pujcujou brusle, maj hrazdičky pro velký děti, děti učí bruslit instruktoři je fakt super, ale mně to je s prominutím ho.vno platny ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.1.22 12:51
@Floryanna píše:
Neuraz se, ale srovnávat výuku jazyků a matematiky s hudební výchovou, potažmo teda povinným bruslením, mi přijde lehce mimo. Pokud by tyto předměty měly být na naprosto stejné úrovni, tak jsem asi neudělala ani základní školu, protože by tomu pak mělo odpovídat i způsob známkování, ne? Tzn. nenaučila jsem se na základce plavat a mimochodem ani zpívat a malovat, tak by to mělo podle tebe být stejné jako když bych nebyla schopná se naučit třeba malou násobilku?

No, pro mne jo. Nevidím důvod dávat dobré známky jenom proto, že je něco výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61145
18.1.22 12:51
@Pudloslava píše:
aleeeee no tak :-)
nejde o to, aby doplaval z prostředku Orlíku na břeh, ale aby nešel pod vodu, než ho někdo vytáhne.

Jako hele, kolikrát se utopil dospelej člověk, kterej umí plavat.. Tohle fakt nestačí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
18.1.22 12:52

Proč raději dítěti nepomůžeš zbavit se toho strachu? Nevidím nic špatného na bruslení ani plavání. Starší syn teď ve druhé třídě taky chodí místo tělocviku, bál se a teď je nadšený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
18.1.22 12:53

@a12 brusle u nás nepůjčují, hrazdičky mají, a školkové děti učí bruslit instruktoři - a nemyslím si, že když škola organizuje povinné bruslení, že by na stadionu nebylo nic než led a děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@j.a.n.i1 píše:
Beztoho hudebniho sluchu ani tu anglictinu…

Blbost. Hudební sluch nemám a mluvím plynně anglicky, německy i rusky. Teď se začínám učit další jazyk a i v padesáti postupuju celkem rychle.

Jsou věci, které se naučit dají a jsou věci, které se naučit nedají. A zpěv je to, co se naučit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
@unuděná píše:
Na to už ti napíšu fakt jen jediné: pěstuješ si doma skleníkovou květinku.

Já zakladatelku docela chápu. Kluk bruslit neumí, asi se i bojí. Pokud ostatní spolužáci bruslit umí, tak se mu budou smát. Když není sportovní typ a nebude chodit bruslit, tak mu snad ještě musí zakladatelka koupit boty s bruslemi. Pokud s bruslením místo tělocviku některý rodič nesouhlasí, tak by měli dítě nechat ve škole, aby někde venku dvě hodiny nemrzlo. Třeba v sousední třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.1.22 12:54
@Hlaholice píše:
No, pro mne jo. Nevidím důvod dávat dobré známky jenom proto, že je něco výchova.

Já zas nevidím žádný smysl v tom buzerovat dítě kvůli něčemu, co prostě není schopné zvládnout, i kdyby se rozkrájelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61145
18.1.22 12:56
@Livi92 píše:
U nás ve městě máme zimní stadion. Je otevřený jen přes zimu a pro veřejnost jen jednou týdně na dvě hodiny a to je tam narváno. Takže někde se to vážně moc nevyplatí. :nevim:

U nas dřív bylo každej pátek 20:00-22:00 což bylo super jako pubertaci jsme tam chodili, žádný mrnata s hrazdičkama se tam nemotaly, rodiče s malýma dětma chodily o víkendu odpoledne, teď už je jen to odpolední, byli jsme tam s mužem jednou jako bezdetny a to se nedá.. Třetina je oddělená pro ty malý, tam se nedá hnout a ten zbytek pro zdatnější bruslaře uz je taky malej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí