Povinnost bruslení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.1.22 12:11
@ka2ka píše:
ale tak jasně že má strach protože to je nový a neumí to tak má přirozený strach není to panický strach a hrůza ten jeho strach se dá normálně překonat, ale ty ho v tom budeš podporovat :nevim:

Pokud mas podporou na mysli to, ze ho nebudu nutit, tak potom ano, budu ho podporovat.

• Citovat
  • Upravit
a12
61141
18.1.22 12:12
@Pudloslava píše:
TVL snad ty brusle půjčí - to by mě taky trefilo, kdybych je měla kupovat. Daleko víc, než kdyby dítě nutili dítě do bizarního sportu. Kdyby šli hrát curling, nebudu nic namítat do chvíle, kdy nám do bakalářů napíšou, ať si za tři dny každej donese vlastní kameny :-))))

U nas bohužel nepůjčí, psala jsem na stadion ještě než jsem se dozvěděla, že půjdou se školou, že bysme sli s detma, starší to taky nemá rád, já celkem jo, ale vim, že nadsenej z toho nebude a kupovat brusle fakt nemá smysl.
No tak jsem ho taky omluvila z bruslení, že nemá brusle.
Ale učitelka vzala z domova nějaký po dítěti, tak si to prej vyzkousel, ač nerad :mrgreen: dalsi týden v notysku bruslení preskrtal a napsal NE NE NE :mrgreen: věci jsem mu s sebou dala, brusle ne.. Nakonec prej zůstal ve škole a něco dodelaval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
18.1.22 12:13
@Bábrdl píše:
Jů, čtrnáct dní za posledních 13 let. Už běžím kupovat brusle. A to se vyplatí! :mrgreen:

existují zimní stadiony a na nich bruslení veřejnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.1.22 12:13
@Anonymní píše:
Normalnim, jako na ostatni zpravy ze skoly. Nepotrebuju psychologickej rozbor. Ptala jsem se na uplne jinou vec. Jak bylo receno, povinne to asi je, zkusi se jednou divat, treba bude chtit zkusit anebo taky ne. Brusle za poplatek pujci, helmu bychom museli koupit, pozaduji lyzarskou, ne cyklistickou.

Normálním jakože „neboj, však to zvládneš a je to legrace. Budeš mít tlustý kalhoty, takže když spadneš na zadek, ani to neucítíš a budeš se zprvu přidržovat mantinelu/branky“ nebo „no tak to ne, tohle škola požadovat nemůže a když nechceš, nesmí tě nutit“? :mrgreen: To není žádný psychologický rozbor, jen se ti snažím říct, že strach z neznáma je naprosto normální a možná by se bál i kdybyste žádnou špatnou zkušenost neměli. Mám zkušenosti s extrémně opatrným až bázlivým dítětem (na všechno fyzické), takže vím, o čem mluvím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
18.1.22 12:14
@Lucie_Sx píše:
Tak vzdycky jde ten pohyb podat detem tak, aby je to bavilo.
Je to o lidech. Radsi nechodit nez mit blbce instruktora.

U deti chci, at toho umi co nejvic.
Zkusit to „musi“ (snazim se to navliknout jako zabavu) a pokud zvladaji, tak pokracujem.
Treba zrovna brusle jsou docela narocne a nema podle me moc smysl je ucit/nutit brzy, narozdil treba od lyzi, na kterych deti drandi od 3-4 let.

Příspěvek upraven 18.01.22 v 12:03

Přesně tak, můj chlap byl prvně na bruslích až s naším synem a zvládnul to v pohodě. Nechtěla jsem mu věřit, že na nich stojí poprvý. Ale měl motivaci na ně stoupnout. Kdyby ho do bruslení někdo nutil v dětství i přes jeho odpor, tak věřím tomu, že se na ně už nikdy nepostaví. Protože přesně takhle to dopadlo s plaváním, které se učil až na povinném plavání na základce a dopadlo to tak, že na druhou polovinu lekcí měl omluvenku, a k plavání má odpor doteď a ani v nejmenším neuvažuje o tom, že by se to zkusil naučit. Do lyží ho v dětství nikdo nenutil, na lyžáky měl omluvenku a bez problémů se naučil lyžovat v dospělosti, když jsme začali spolu jezdit na hory.

• Citovat
  • Upravit
27716
18.1.22 12:15
@Anonymní píše:
Pokud mas podporou na mysli to, ze ho nebudu nutit, tak potom ano, budu ho podporovat.

tak ho na ty brusle vezmi a nevyváděj, znám paní co klukovi kdykoliv řekl že se něčeho bojí ustoupila dneska je z něho puberták co se bojí naprosto všeho má psychický problém a to velký není schopný si ani pohladit zvíře protože se prostě bojí a nikdy to ani nezkusil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
18.1.22 12:16
@a12 píše:
Tak to určitě škola koupi, no :mrgreen:

to škola fakt nemusí kupovat, je to k dispozici na tom stadionu,
fakt „miluju“ přístup - nic nejde, vše je složité, prostě ne, nejde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.1.22 12:17
@Anonymní píše:
Normalnim, jako na ostatni zpravy ze skoly. Nepotrebuju psychologickej rozbor. Ptala jsem se na uplne jinou vec. Jak bylo receno, povinne to asi je, zkusi se jednou divat, treba bude chtit zkusit anebo taky ne. Brusle za poplatek pujci, helmu bychom museli koupit, pozaduji lyzarskou, ne cyklistickou.

Tak tady by mi spíš vadila ta nákladnost a očekávání zakoupení/zajištění lyžařské helmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
18.1.22 12:17
@j.a.n.i1 píše:
Jo, takže když někoho stresuje hudebka, angličtin, matika nebo čeština, tak je taky budeme omlouvat :think: nebo budeme rozhodovat, že něco z toho povinného je povinnější a něco méně :think:

Neuraz se, ale srovnávat výuku jazyků a matematiky s hudební výchovou, potažmo teda povinným bruslením, mi přijde lehce mimo. Pokud by tyto předměty měly být na naprosto stejné úrovni, tak jsem asi neudělala ani základní školu, protože by tomu pak mělo odpovídat i způsob známkování, ne? Tzn. nenaučila jsem se na základce plavat a mimochodem ani zpívat a malovat, tak by to mělo podle tebe být stejné jako když bych nebyla schopná se naučit třeba malou násobilku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.1.22 12:18
@ka2ka píše:
tak ho na ty brusle vezmi a nevyváděj, znám paní co klukovi kdykoliv řekl že se něčeho bojí ustoupila dneska je z něho puberták co se bojí naprosto všeho má psychický problém a to velký není schopný si ani pohladit zvíře protože se prostě bojí a nikdy to ani nezkusil

Tak tak. Kdybychom my lehce nedonutili syna vyzkoušet spoustu věcí, tak dnes neumí nic: nejen na kole, na bruslích, na lyžích, plavat nebo skákat na trampolíně, on by měl problém i s chůzí po nerovném povrchu nebo skokem z obrubníku :mrgreen: :mrgreen: Závěry by se měly dělat až poté, co danou činnost vyzkoušíš. Druhé dítě by mi zase nesnědlo 90% potravin v předškolkovém věku, protože se mu nepozdávaly od pohledu. Donutila jsem ochutnat a světe div se, jí všechno a s chutí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2679
18.1.22 12:19
@stinga píše:
existují zimní stadiony a na nich bruslení veřejnosti

U nás ve městě máme zimní stadion. Je otevřený jen přes zimu a pro veřejnost jen jednou týdně na dvě hodiny a to je tam narváno. Takže někde se to vážně moc nevyplatí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.22 12:20
@unuděná píše:
Normálním jakože „neboj, však to zvládneš a je to legrace. Budeš mít tlustý kalhoty, takže když spadneš na zadek, ani to neucítíš a budeš se zprvu přidržovat mantinelu/branky“ nebo „no tak to ne, tohle škola požadovat nemůže a když nechceš, nesmí tě nutit“? :mrgreen: To není žádný psychologický rozbor, jen se ti snažím říct, že strach z neznáma je naprosto normální a možná by se bál i kdybyste žádnou špatnou zkušenost neměli. Mám zkušenosti s extrémně opatrným až bázlivým dítětem (na všechno fyzické), takže vím, o čem mluvím :mavam:
:mrgreen: si nedas pokoj. Neco jako: super, tak zkusis a uvidis, jestli te to chytne. Nebudu lhat, ze padani na zadek neboli, ale na to se me ani nikdo neptal. Platit za helmu se mi taky uprimne nechce.
@Svistice píše:
Tak tady by mi spíš vadila ta nákladnost a očekávání zakoupení/zajištění lyžařské helmy.

To mi samozrejme vadi taky.

• Citovat
  • Upravit
77130
18.1.22 12:21
@a12 píše:
Tak to asi jak kde.. Nemůžeš tady psát, že je budou učit instruktoři, že všude maj hrazdičky.. To není pravda :nevim: u nás si prostě na hodinu zaplatí stadion a jediný kdo je tam učí jsou učitelé a hrazdičky pro 50 děti teda nemaj

ale z těch 50 dětí většina hrazdičku nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.1.22 12:21
@Snorlaxik píše:
I když do vody spadne plavec, tak se může utopit. Navíc většina lidí v ČR jsou neplavci, byť si myslí, že umí plavat. Člověk, co neumí plavat, si u vody bude dávat pozor. Zatímco hodně rádoby plavců své síly přeceňuje a pak to špatně dopadá.

aleeeee no tak :-)
nejde o to, aby doplaval z prostředku Orlíku na břeh, ale aby nešel pod vodu, než ho někdo vytáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
18.1.22 12:22
@Livi92 píše:
U nás ve městě máme zimní stadion. Je otevřený jen přes zimu a pro veřejnost jen jednou týdně na dvě hodiny a to je tam narváno. Takže někde se to vážně moc nevyplatí. :nevim:

no u nás je to přesně tak - jednou týdně 2 hodiny pro veřejnost, když nemáme lepší program, jdeme bruslit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí