Je možné pozastavit rodičák?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pozastavený rodičák
Ahoj holky mám na Vás takovou prosbičku jestli se v tom aspon některá vyznáte já jsem byla ted v pondělí na ÚP ohledně přídavků a donesla jsem jim i nový rodný list že se otec zapsal v roce 2016 i s jeho příjmy za rok 2015 a paní mi tvrdila že mi to přijde do 30 ti dnů ten rodičák prý mi ho pozastavily skrz ty přítelovi přijmy než je doložím myslíte že mi můžou pozastavit rodičák? Když on s mým rodičákem nemá nic společněho? Chápu přídavky ale rodičák? Děkuji moc za odpověd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No pokud máš stanovenou výši rodičáku díky příjmům otce dítěte, on tam figuruje. Právě tím příjmem, který musí být doložen. Zkrátka ho začnou vyplácet, až dodáš všechny potřebné podklady. Máš to trochu zmatečně napsané, tak úplně nevím, jestli chápu správně tvůj dotaz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima Ahoj děkuji moc za odpovědˇ pokusím se to napsat aby jsi to pochopila když se mi narodil malý 2.2.2016 tak otec nebyl zapsán do rodného listu (nechtěl být) takže když jsem si žádala o RP tak jsem nedokládala žádné jeho příjmy jelikož nebyl uveden v RL předtím jsem normálně pracovala takže jsem měla i mateřskou zapsán do rodného listu byl až cca když malýmu bylo cca 10měsíců ale totˇ otázka ted když jsem si byla žádat na úřadě práce o ty nové přídavky tak mi řekly že pokud už je v RL zapsán otec tak že musím doložit jeho příjmy za rok 2015 i když sme spolu v té době vůbec nežily a věděly to tak stejně ty příjmy chtěly to chápu kvůli těm přídavkům ale bylo mi řečeno že pokud to nedonesu ty jeho příjmy tak mi pozastaví rodičák tak jsem jim to ted v pondělí ty příjmy donesla řekla mi že je všechno v pořádku a když jsem se ptala na ten rodičák zda mi byl už odeslán tak řekla že poslední dávka byla odeslaná před měsícem tak mě právě zajímá proč mi ten rodičák pozastavily když jsem ho normálně dostávala aniž by byl přítel v RL a nepotřebovala jsem žádný jeho příjmy a ani jsem nikde nečetla že k RP bych musela dokládat přítelovi příjmy tak nechápu co to je za blbost že mi to najednou pozastavily a mám čekat 30 dní na to než mi to zase odešlou jinak rodičák mám přes sebe né přes přítele omlouvám se za ten román tak snad to pochopíte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Viktorie Kadlecová no, je to celé nějaké divné. Co ti na tyto otázky řekly úřednice? Nemáš tam někde v tom formuláři něco divně zaškrtnuté, že ti to bloklo i rodičovský příspěvek? Obávám se, že my to tady nevymyslíme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu Ahoj já se těch úřednic neptala jelikož mi to došlo až doma když sme o tom diskutovaly s přítelem že to je divné že mi to pozastaví právě kvůli jeho příjmům tak jsem tam druhý den volala že jsem se chtěla zeptat jestli mi už byla odeslaná složenka a paní po telefonu mi řekla že se omlouvá ale že po telefonu mi nemůže nic sdělit což taky nechápu protože vždycky mi to normálně řekla a jinak v tom formuláři jsem tam nic neměla zaškrknutý ohledně toho že přítel by měl mít nějakou spojitost s mým rodičákem chtěly prostě jenom jeho čestné prohlášení, jestli pobírá daně a ty příjmy za rok 2015 a potom jsem vyřizovala jenom přídavky tak to nechápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit