Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat, antikoncepci beru kazdy den ve 12 hodin ale stalo se mi ze jsem zapoměla a vzala si ji az vecer v osm a to same se mi bohužel stalo i druhy den, ze jsem si ji vzala také az v osm vecer.
Tak teď řeším jestli si mám další tabletku vzít normálně v těch 12 a nebo uz tohle platičko dobrat v tech osm večer. Nemáte s tím někdo zkušenost prosím
@Mamka9 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, antikoncepci beru kazdy den ve 12 hodin ale stalo se mi ze jsem zapoměla a vzala si ji az vecer v osm a to same se mi bohužel stalo i druhy den, ze jsem si ji vzala také az v osm vecer.Tak teď řeším jestli si mám další tabletku vzít normálně v těch 12 a nebo uz tohle platičko dobrat v tech osm večer. Nemáte s tím někdo zkušenost prosím
vrátila bych se k těm 12, pokud ti to vyhovuje. Tam je limit 12 hodin po termínu.
@Mamka9 píše:
A co účinnost myslíš že není narušena?
ne, když tam je ten limit a do něj ses vlezla. A ten druhý den jsi tabletku vzala dokonce přesně s odstupem 24 hodin
Pokud máš strach, tak si přečti přívalový leták. Je to tam celkem hezky a podrobně popsané. ![]()
Raději dam anonym
. Ja nevzala třeba tabletku i tři dny po sobě a nikdy jsem neotehotněla. Podle mě to tělo je po těch letech tak nadopované, že je tady fakt narušení ochrany jen minimální - ještě v tvém případě. Pokud teda to přítel nepouští cele do tebe, tak bych se nebala ![]()