Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jinak já taky odsávačkou neodsaju skoro nic, a přitom jsem první dceru kojila 2,5 roku a druhou jeste kojím (15.mes), to nic neznamená,ale jak tu někdo psal,chce to vydrzet, nedat UMa kojit kojit kojit.
Zavolej si tu laktacni, urcite ti vse poradi a hlavne ukaze.
Držím palce ![]()
@lucynka25 píše:
Jinak já taky odsávačkou neodsaju skoro nic, a přitom jsem první dceru kojila 2,5 roku a druhou jeste kojím (15.mes), to nic neznamená,ale jak tu někdo psal,chce to vydrzet, nedat UMa kojit kojit kojit.
Zavolej si tu laktacni, urcite ti vse poradi a hlavne ukaze.
Držím palce
Máte pravdu, jen bych radši doplnila, že pokud dokrm figuruje v té denní dávce významně, tak nejde jen to UM nedat. To je opravdu na zhubnutí a hladovění dítěte. I LP pracují s dokrmem, ale cévkou po prsu, aby se stimulovala tvorba MM a dokrm postupně snižovat. Bohužel u nás kvůli radě nedat UM a jen kojit, umřelo jedno miminko na podvýživu. Samozřejmě si můžeme představit, jak se musí maminka cítit. Bohužel si to místní lékaři vyložili po svém a jak je snaha matku rozkojit a snižovat dokrm, tak straší tímto případem, i když tam šlo opravdu o něco jiného. Nejsem zastánce cpaní dokrmu a vůbec ne flašek a dudlíků. Jen pokud už je situace vážnější a UM se běžně dává, nelze ze dne na den vysadit.