Pozitivní myšlení a vlastní zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
23.4.14 22:16

Ahoj, především děkuji za milé reakce. Doporučuji na youtubu shlédnout rozhovory s duchovně založenými lidmi jako je herec Jaroslav Dušek, režiséři Igor Chaun a Viliam Poltikovič, kteří sami točí duchovně zaměřené dokumenty.

Každopádně začal bych čtyřmi dohodami, Jaroslav Dušek dokáže velmi vtipně vystihnout naši egocentricky a materialisticky zaměřenou kulturu. Zde odkaz: https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.4.14 08:14

@Davidalex to jsou věci, na kterých jsem „začínala“. Ale mám teď takovou zkušenost, že pokud to vnitřně necítíš, tak se to stejně nedostavuje. A procítit to, je velmi těžké.

Jsem po té masáži. Paní masérce jsem hnedd řekla, proč jsem tam přišla, že jsem taky masérka, ale začínající a tak. Prostě všechno po pravdě.
Udělala masáž na 45min, měla jsem zablokovanou čchi, krom toho tlačila na nějaký bod na krku na stres a říkala, že mi chybí láska (hlavně ta moje k sobě samé).
Pak ještě dělala nějaké věci v sedě s krkem a říkali jsme, jaké vidíme barvy - viděly jsme ty samé, naladily jsme se na sebe.
No a nakonec jsem si vybrala obrázek, který mě přítáhl a mám si na něm nabíjet vodu. Říkala, že kořenovou čakru mám v pořádku, takže ať se pustím do čehokoliv, i ezoteriky, nezapomenu stát nohama na zemi. Teď ještě pomoc té srdeční no a nechat třetí oko a korunní čakru, aby se víc projevily. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
10.5.14 22:23

Měla jsem rozhovor s kamarádkou, který nebyl o příjemných věcech, hodně jsem zvažovala, zda jí říct věci, co nebude chtít slyšet nebo ne a nedělat si zbytečně „zle“.Nedalo mi to, musela jsem i za cenu, že se něco pokazí, ale věřila jsem, že dělám dobrou věc. Nejdřív to vypadalo, že to nebyl krok správným směrem, ale i přesto jsem byla přesvědčená, že jsem udělala dobře. Říkala jsem si, možná jsem přišla o kamarádku, přeji ji hodně štěstí. Uběhlo pár dní, sama se ozvala a ještě mi nakonec poděkovala a požádala i v té dané záležitosti o pomoc. Nevím, jestli je to ukázka pozitivního myšlení, ale přijde mi, že je. Že i když něco vypadá, že je beznadějně ztraceno, nemusí to tak být, pokud tomu věříme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.2.17 19:49

Pozitivní myšlení

Jak se zajímáte o pozitivní myšlení, mám pro vás tip na zajímavou praktickou pozitivní výzvu, která vás inspiruje k jinému pohledu na svět a hlavně k činům, jež nám chybí.

Za pokus nic nedáte :)
www.pruchaondra.cz/…up-k-zivotu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.18 12:59

Pozitivní myšlení funguje, ale jinak

Toto téma mne dlouhodobě zajímá a řekla bych to asi takto - pozitivní myšlení funguje, ale trochu jinak. Například, abych byla konkrétní, já osobně maluju a prodávám obrazy na internetu. Samozřejmě mám slabší měsíce, kdy neudělám skoro nic a silnější, kdy naopak lidi kupujou jak diví a já nechápu proč. Ale jedno funguje - jakmile si začnu něco „přát“, třeba ať se víc proslavím, nebo ať mi vymizí víc obrazů, abych si mohla udělat prostor pro další :D, nebo prostě potřebuji více peněz, tak najednou ne že by to „přišlo samo“ od sebe, ale sama začnu hledat příležitosti, domlouvat si výstavy, platit si reklamní bannery, prodávat všechno možné z domácnosti a podobně. Což potom v důsledku vede k cíli. Dej si pozor na své myšlenky, říká se, a je to tak. NAd čím člověk přemýšlí, to přitahuje. A i když třeba nezíská nové ferrari do týdne, i když by ho moc chtěl, tak minimálně se k němu přiblíží, protože jakmile si zformuluješ přání, začneš pro to přání podvědomě něco dělat. Takže jo, funguje, jen trochu jinak. A obnovuji diskuzi, jestli se tu najdou další lidi, kterým pozitivní myšlení v plnění přání funguje? :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
27.2.18 13:09

https://www.youtube.com/watch?…
Víc k tomu asi nemám co dodat… :think: Funguje zaručeně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.20 21:55

Ahoj, potřebovala bych pozitivně naladit. Tenhle čas na mě doléhá. Nedaří se nám mít dítě a já na tom neumím najít nic pozitivního. A myslím si, že myslím na své zdravé miminko víc než dost, abych si ho přitáhla do života, i když se ženám radí na to nemyslet. To může ale radit jen ten, kdo to řešit nemusel. :(

• Citovat
  • Upravit
292
21.12.20 22:07
@sagittarius píše:
Ikdyž jsem se ocitla sama ve velmi nepříjemné životní situaci, snažím se si uvědomit jedno, čím se snažím řídit už pár let - vše negativní ma své pozitiva, vše co se stalo, se stát mělo a mělo to svůj důvod, proč se to stalo právě teď a právě tady. Každý člověk nás měl někam posunout, každý člověk v našem životě, který nám do něj vstoupil ať už pozitivně nebo negativně, do něj vstoupit měl a ikdyž si to nechceme připustit a přiznáme si to a uvidíme až později - čím víc zlý ten člověk byl, tím lépe pro nás. :kytka: Protože vše zlé nás posílí, vše nám dá novou zkušenost, otevře nám to oči… Ikdyž jak říkám, tyto dny procházím nejtěžším obdobím v mém životě, snažím si toto vštěpit do hlavy a přimět se tomu bezmezně věřit, protože vím, že časem na to stejně přijdu a že trápení je zbytečné a ubližuje jen mně a miminku ve mně… :hug:
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
21.12.20 23:42
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych pozitivně naladit. Tenhle čas na mě doléhá. Nedaří se nám mít dítě a já na tom neumím najít nic pozitivního. A myslím si, že myslím na své zdravé miminko víc než dost, abych si ho přitáhla do života, i když se ženám radí na to nemyslet. To může ale radit jen ten, kdo to řešit nemusel. :(

Z osobní zkušenosti neporadím. Nezažila jsem. Ale z doslechu ostatních vím, že se zadařilo až když to vzdali nebo se zaměřili na něco jiného. Prostě přestali na dítě myslet.
Dvěma párům se to nakonec podařilo přirozenou cestou. Což bylo dle názorů dr nemožné.
Opravdu jedině přestat myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
22.12.20 06:20
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych pozitivně naladit. Tenhle čas na mě doléhá. Nedaří se nám mít dítě a já na tom neumím najít nic pozitivního. A myslím si, že myslím na své zdravé miminko víc než dost, abych si ho přitáhla do života, i když se ženám radí na to nemyslet. To může ale radit jen ten, kdo to řešit nemusel. :(

No, já jsem si na tom našla to, že si ještě užiju vás jen s partnerem a taky jsem se zahrabala do své práce.
A otěhotnět se nám podařilo až s pomocí centra, při IUI, kdy nám nedávali moc šancí, takže i já jsem byla dost klidná a čekala jsem, že to nevyjde :nevim: A teď vedle mě spí ten náš mimi uzlíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
22.12.20 09:35
@Anonymní píše:

Taky jsem před dětmi nemohla nějakou dobu otěhotnět. A povedlo se to ne ve chvíli, kdy jsem na to nemyslela, to snad ani nejde si celý měsíc nezvpomenout, že chci miminko, ale v době, kdy jsem to vůbec nečekala. Byla jsem tehdy po laparoskopii a hysteroskopii a ještě jsem šla na imunologii. Tam mi dr. řekla, že špatný, že přirozeně neotěhotním. Naplánovali jsme tedy IVF a já čkala na MS, abych si došla pro stimulační injekce. MS už nedorazila :) Opravdu to byl první měsíc, kdy mě ani na pikosekundu nenapadlo, že by se mohlo zadařit :) Vliv podle mě ale měla i ta LPS a HSK.

Předtím jsem se snažila o různé aktivity k nemyšlení na to, ale to nikdy nepomohlo :roll: Ale já jsem v těchto věcech spíš pesimista. Zato jsou pak jiné věci, ve kterých jsem až překvapivě optimistická :)

• Citovat
  • Upravit
mývalova žena
22.12.20 09:43

Snažit se nemyslet na to, co Tě trápí, to nikdy nikam nevede. Bolest se musí vědomě prožít, prostě bude Tvojí součástí, ať chceš nebo ne…a pak ji začít brát jako vestu sama k sobě. Ne se litovat, ale pracovat se svým já, s koncentrací, hodně pomáhá třeba joga, ale ne jen cvičení jako takové, je to celé učení; no a pak tu přebytečnou pozitivní energii (tzn. láska k dítěti, které zatím není), která se v Tobě hromadí, posílat dál, například v rámci dobrovolnictví, péče o jiné členy rodiny, o zvířata apod. nebo cokoli jiného, kde můžeš předat trochu dobrého ze sebe. Je to trochu placebo, ale jitří to mysl a lepší, než sedět doma a jen být nešťastná.

• Citovat
  • Upravit
Jolka86
22.12.20 09:49
@Anonymní píše:

Tady bych pozitivně myslela, jak jsi vděčná, že máš milujícího partnera, úžívejte si spolu a těšte se až vaše miminko přijde mezi vás. Milujte se pro radost, nesoustřeď se hned na otěhotnění, ale jak ti partner dělá dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.20 12:39

Díky. Pracuji ve zdravotnictví, takže tam uplatňuji péči o druhé a rozdávání se. Nicméně prostě ten stesk a touha ovlivňuje můj život a ty šance na svoje dítě se velmi rychle krátí. Řešíme to i v CAR. Není to tak, že bych seděla, čekala na zázrak a hroutila se, že nepřichází. Jen ty Vánoce ten stesk zesilují.

• Citovat
  • Upravit
23
3.1.21 21:59

Většinou když doufám, tak je všechno na hov*o. A obráceně. Ale snažím se. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat