Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@azalia my podle ultrazvuku vše co včera vyšetřoval bylo taky naprosto v pořádku jen se nedostal k ty nosní kustce kvůli otočení miminka zády jediný co nám vyšlo pod hranicí to NT a říkal že nemám plašit a ta krev vysla pozitivně i tak říkal se udělá ještě vyšetření dnes mi právě volali z té genetiky a říkala doktorka že ta hodnota 1:58 je na můj věk docela vysoký riziko ale že to pořád nic neznamena…pořád si říkám proč se to děje když dvě těhotenství mám za sebou a bez problémů 🥺
@Anonymní píše:
Ahoj já měla u dcery také tohle riziko přesně 1:160 je mi 22 let vyšla mi špatně krev podstoupila jsem CfDNA test v gennetu (hradí ho pojišťovna) výsledek jsem měla do 3týdnů je to chvilka co jsem porodila zdravou holčičkudržím palce bude to dobré vím přesně jak ti je bylo to na bednu a miminko bych si určitě postižené nenechala…
Anonym citlivé, osobní údaje
Děkuji nedoufam nic jiného aby vše dobře dopadlo
na bednu to opravdu je
Ahoj, a o krevním testu ti nikdo nic neříkal? Stojí okolo 10.000,– Kč, ale přesně z tvé krve, která už obsahuje DNA miminka, zjistí, jestli tam nějaká genetická vada je, nebo není. Plus se ještě dovíš i pohlaví miminka. Moje kamarádka byla na odběru plodovky a bohužel to zrovna skončilo potratem, ale zrovna tam byla i ta genetická vada. Jiná na tom byla a dopadlo vše dobře. To riziko, že se něco stane, je malé, ale přesto, já bych si zaplatila ten krevní test, který je bezpečný.
@Enninka
Jen si dovolim opravit, neobsahuje DNA miminka, o sahuje DNA placenty a ta se muze lisit - muj případ, musela jsem absolvovat jak klky, tak amniocentezu, aby potvrdili, ze ma placenta ma chromozomalni vadu, ale miminko je zdrave, vysel mi pozitivní prabe ten test z krve. Tim chci rict, ze ten test neni samospasny a invazicni vysetreni porad nedokaze plne zastoupit, jako svreening je super, ale jako diagnosticka metoda ne.
Tak jsem našla hodnoty z krve pokud by jste se některá v tom vyznala budu ráda když mi napíšete jakto vidíte fbhCG 1.748 Mom PAPPA 0,389 a DAWN 1:58
![]()
Byla jsem na odběru klků 3× v životě a nikdy se nic nestalo. Z toho tedy jednou jsem šla na přerušení, protože se genetická vada potvrdila. Pokud po potvrzení onemocnění/ vady chceš přerušení, je lepší dříve než později. Rizika odběru klků a plodové vody jsou, myslím, srovnatelná, bude-li se dělat na pracovišti, kde těch odběrů dělají hodně a když dodrzis klidový režim. Držím palce.
@Anonymní píše:
Ahojky holky chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost a znát váš nazot…včera sem byla na prvním screeningu ( na Dawnuv syndrom atd..) hodnoty NT vyšli těsně pod hranicí 2,9 krev vysla bohužel taky pozitivně v hodnotě 1:58 věk 28 volala mi hned paní doktorka s tím že jestli chci podstoupit odběr Klku že moje hodnoty na můj věk jsou docela vysoký a nosní kůstku včera nešlo zkontrolovat pac maličký byl otočen zády k nám… Chtěla bych znát váš názor a zkušenost jestli mám počítat s tím nejhorším nebo?? Je tam naděje že vše bude v poradku
sla bych na odber. ten je jistejsi taky mi vyslo pozitivni a odber vysel v poradku
nemusis se hned bat toho nejhorsiho - muzes mit spatnou krev neco jsi snedla co se na tom promitlo, neni to prijemne vysetreni ale radeji ho podstoupit aby jsi vedela
@beruska777 zítra jedu na odbery a v pátek bych měla znát vysledky bojím se toho jak čert kříže jak mi to vyjde 🥺 říkala mi na genetice že ještě nemám dělat závěry že to může dobře dopadnout ![]()
@Anonymní píše:
@beruska777 zítra jedu na odbery a v pátek bych měla znát vysledky bojím se toho jak čert kříže jak mi to vyjde 🥺 říkala mi na genetice že ještě nemám dělat závěry že to může dobře dopadnout
Hodně štěstí, dobře to dopadne ![]()
@Anonymní píše:
@35ja děkuji budu to potřebovat to štěstí aby při nás stálo
Chápu že jsou to strašné nervy a stres ale věřte že to bude v pořádku
@35ja píše:
Chápu že jsou to strašné nervy a stres ale věřte že to bude v pořádku
Celý den sedím nad internetem a hledám a hledám
a na nic sem nepřišla pořád je to všechno buď a nebo…ale opravdu si nic jiného nepřejí než pokračovat v pohodovem tehotenstvi
Ahoj já měla u dcery také tohle riziko přesně 1:160 je mi 22 let vyšla mi špatně krev podstoupila jsem CfDNA test v gennetu (hradí ho pojišťovna) výsledek jsem měla do 3týdnů je to chvilka co jsem porodila zdravou holčičku
držím palce bude to dobré vím přesně jak ti je bylo to na bednu a miminko bych si určitě postižené nenechala…
Anonym citlivé, osobní údaje