Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,
18.12. se měla dostavit mens., ale já jen špinila.Tak jsem si 22. uděla test a byl pozitivní.K doktorovi jsem šla dnes aby mi těhotenství potvrdil.Udělal vnitřní ultra kde mi řekl že těhotná jsem,lůžko se mi vytváří,ale embrio není vidět.Prý to mám zkusit za cca 10 dní, ale prý je možné že vykazuji těhotenství ale embrio se nevyvíjí? Byla jsem z toho strašně zklamaná.Nemáte s tím někdo zkušenosti? já si myslím že bych měla být okolo 4 týdnů, méně ne…je možný že 4týdenní embio ještě není vidět? Jinak mě ukrutně bolí prsa a cítím tlak v podbříšku a nechuť k jídlu.....
Děkuji za každou odpověď
Sandra
Ahoj, neboj se, ono se může mimi schovávat, navíc, pokud nevíš přesně kdy byla OVU, tak to jde těžko určit. Miminko může být mladší. Budu drtžet palečky, aby bylo vše vpořádku.
Ahoj, možný to je
U mne byl prcek vidět až někdy kolem 8 tt… Také jsem šla k doktorovi týden po vynechání MS (v době začátku jsme byli na dovolené takže to bylo jednoduché tam nejít dřív). Já začala mít podezření když mi v podstatě přesně v den vynechání MS začalo být strašně špatně při pachu cigaret (jsem nekuřák) a kafe (to naopak miluju
). Držím pěsti ![]()
Děkuju.....já budu doufat…to bude nejdelší týden mýho života.Určitě dám vědět ![]()
Teda tohle čekání je nekonečný…chci se ještě zeptat: v případě že by se opravdu stalo že se mi plod v lůžku nevyvíjí…so pak? Samo odejde nebo bych musela ještě na mini-interupci či něco takového?? ![]()
Ahoj Dragy, neboj, ctvrty tyden je na utz fakt brzo, navic ovulace mohla byt dyl… Je uplne bezne ze v teto dobe jeste neni nic videt. Vydrz dva tydny a pak uvidis. Muzes si treba kazdy treti den zkusit zopakovat test a uvidis… Pokud tam druha carka porad bude, tak je to ok.
Kdyby se embrio nevyvijelo, tak by carka postupne vymizela. V takovem pripade, kdy ani na utz nic neni videt a zkoncilo to takhle v zacatku, tak by ani cisteni delohy nebylo treba. Jen by ti prisla silnejsi menstruace.
A kolik dni mas vynechanou mentstruaci? Dokud nezacnes krvacet, tak je to hodne nadejne ![]()
Budu ti moc drzet palecky a nebud z toho nervozni,
jen jsi byla u doktora zbytecne brzo. Uvidis ze to bude v poradku a ty se budes brzy radovat
![]()
Kdyby mi to ten doktor neřekl, tak by mě to snad ani nenapadlo…holt řekl no. Měsíčky jsem měla dostat 18.12. ale přišlo jen špinění, které během pár hodin přestalo a od tý doby nic-bolest v prsech je teda fakt silná, cítím tlak v podbřišku ale jinak špatně mi neni…unavená jsem, to jo.Asi jsem si měla nechat od něj vzít krev.
ahoj holky, potřebovala bych radu. v prosinci jsme byla na IVF, 10 den jsem si dělala test a byl pozitivní pak jsme test zopakovala 12 a 15 den a druhá čárka byla vidět vždy silněji a silněji no a dnes tj. 19 den po IVF jsem si dělala test znovu ráno čárka byla sotva okem vidět tak jsme test zopakovala za 3 hodiny a už tam byla jen jedna. holky co si mám o tom myslet?
Elizabet, tezko rict, testy z moci nejsou nejpresnejsi. Muze to byt tim ze moc byla ridsi a koncentrace HCG nizsi nebo tim ze embryo odchazi. Zajdi si v pondeli na krev do CARu nebo do laborky a budes mit jistotu.
Eli držím palečky at' to dopadne dobře!A dej nám sem vědět jak jsi dopadla! Mě to čeká v úterý
Myslím na tebe…
tak jsem dopadla špatně bylo to biochemické těhu ani nevíte jaké mám pocity nejraději bych spala tak měsíc aby mě to tak nebolelo
Ellizabet, je mi to moc líto ![]()
To bylo tvé první IVF? Je strašné, že člověku stojí tolik úsilí se propracovat k těm dvěma čárkám, a pak je to najednou všechno pryč. Vím, jak to bolí, taky jsem si tím prošla. A co mi nejvíc pomohlo bylo povídat si tady s holkama, co prošly tím samým. Chce to se vyplakat a nabrat postupně znovu sílu. Ale je jasné, že to bude chvilku trvat.
Klidně přijď k nám do Snažilek (Deníčky - Psychika snažilek - jak to všechno začalo). Je tam spousta holek, co má zkušenosti s IVF i s nepodařeným těhotenstvím.
Drž se
![]()
Je mi to moc líto:(( ten strach „jestli“ a to zklamání potom musí být hrozný.Já nevím co říct…zkušenosti nemám, ale Andík to napsala hezky…věřim,že popvídat si o tom s holkama co si to prožily pomůže.Já ti přeju hodně síly do budoucna a aby se to příště povedlo!!!
![]()
mmch-co je to biochemické těho???!!!!!! ![]()