Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,taky se k vám přidávám, v červnu tohoto roku jsme se s manželem brali, od května neberu prášky, a stále se nedaří,doktor v praze mi dělal vyšetření a řekl mi že neovoluji,a mám malé vaječníky tak mi předepsal clostylbegyt tento měsíc jsem ho začala brát poprvé hned 5 den po menstruaci,a pak jsem dostala recept utrogestan mám brát ráno a večer, začala jsem ho brát od 25.12.2009 a po nich mě boleli prsa a bříško,také mi řekl pan doktor,že plodné dny bych měla mít od 12-16 dne cyklu,tak jsme to s manželem skoušeli,tak jsem zvědavá jestli mi přijde menstruace 5.01.2010,ale myslím si že ano.
Ahoj, nám se nedařilo rok a pak buch a bylo to, trpělivost ![]()
Jinak gynekolog mi řekl, že snažení do roka je ok, pak až se to nějak začíná řešit…
a fígl žádnej neznám, sama nevím jak jsem k tomu přišla ![]()
ahoj holky, hlavně bych řekla neplašte, půl roku není žádná hrůza, i když se vám to nezdá ![]()
doktoři říkají, do roka otěhotnět je normální ![]()
doporučuji kouknout se na již založené diskuse ve snažení, je tam hodně holčin, co se snaží stejně dlouho jako vy, určitě si vyberete
https://www.emimino.cz/…use/snazeni/
hodně štěstí
No po půl roce se dá poradit snad jen to aby ste se snažili tulíkovat pokud možno v půlce cyklu… Mě dr. říkal 9,11,13 den cyklu. Poprvé se nám podařilo za 9 měsíců a každé další těhu už pak bylo na počkání… Nic není straceno držím palečky na brzké //
já bych ty dny snažení posunula,neb každý nemá cyklus 28 dní, já měla ovulaci kolem 17-19. dne - tedy ovulace většinou nastává cca 14 dní před MS ![]()
Tak tak Boriska má recht…snažení určitě v rozmezí 15 až 10 dnů před MS. Pokud máte rozházené a nepravidelné cykly, tak zakoupit ovulační testy anebo měřit bazální teplotu, anebo oboje dohromady. Já díky měření přišla na to že ovuluji až 22 den. Takže hlavně nemít nervy a směle do toho. Brzy určitě budete hlásit //. Nám to trvalo u prvního taky půl roku a druhé dokonce 9 měsíců.
Ahoj, urcite potvrzuju co rika Boriska - 10 az 15 dni pred MS je pravdepodobne ovulace. Mne pomohlo ze jsem zacala merit bazalni teplotu, zjistila jsem kdy mam ovulaci. Taky piju kontryhelovy caj, a jim listovku a selenzink. No a pak samozrejme prstickova metoda a polstar pod zadek
Jsou to vsechno babske rady, ale mne to pomaha minimalne psychicky. Drzim moc palecky at to vyjde.
No ja bych se zas tulila obden, to nemuzete ovu minout, pokud k ni ovsem dochazi
Ja mela ted ovu 37DC
Jinak ji mam kazdy mesic uplne v jiny den, takze bych zkusila symptotermalni metodu a hned budes moudrejsi ![]()
CO jsem zjistila já tak mám plodné dny zřejmě na až na konci-takže bych být váma se snažila tak obden když to půjde
.Jinak já sama nevim jak jsem k tomu přišla, vysadila jsem prášky(ale ne protože jsem chtěla být těhotná, bylo to ze zdravotního důvodu)a jak tak počítám tak jsem snad otěhotněla hned a to myslim doslova po tom vysazení-takže moje rada je chvíli brát antikoncepci a pak to jde samo-alespon u mě to tak bylo-ale to je asi blbá rada když se snažíte:(. Možná prý taky pomáhá tak na to nemyslet a být psychicky v pohodě.
Ja taky 5 let, mam pocit, ze uz se to snad nikdy nepovede:((((
angell a bal jsi s tím u lékaře? máš za sebou nějaká vyšetření?
My se také pár měsíců snažili o mimi, pořád jsem hlídala menstruaci, dělala testy a nic. Do toho jsme začali stavět barák, nastalo spousta starostí a vyřizování a nějak nebyl čas pořád se hlídat. No a najednou sem začala zvracet a na těhu testu 2 čárky ![]()
Myslím, že psychika dělá strašně moc. Chce to klid a nestresovat se tím, že ještě nic, i když vím, jak je to těžké a jak jednoduše se to mluví.
Taky jsem asi tři měsíce před tím, než jsem otěhotněla začala brát kapky Gynex, nevím, jestli měli na otěhotnění nějaký vliv, ale v každém případě mi upravily menstruaci na den přesně…
Přeju všem, ať se zadaří ![]()
Ahoj holky,prosim o pomoc uz asi pul roku se snazim s pritelem otehotnet…a porad nic:( delam si skoro porad tehotensky test…-co kdyby nahodou..:D ..nevite nejakou radu jak lepe otehotnet?sem z toho zoufala..:(