Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jaké doktorce? Nějaké rizikové faktory? Užíváš léky na ředění krve? Máš za sebou nějaké potraty, prodělanou trombozu? Jestli ne, tak klid, vyčkej.
@Anonymní píše:
Ahojky holky mám otázku jelikož je mi fakt špatně mám natekle prsa atd tak jsem si udělala test viz foto, ale moje otázka zítra bych to měla dostat a jelikož mám leidenskou mutaci tak nevím jestli čekat nebo volat dr?
záleží jakou formu leidena máte, jestli heterozygot a zatím jste neprodělala v minulosti trombozu, potraty atd, tak si zavolejte do hematologické ambulance, kde jste vedená a oznamte jim, že jste těhotná a oni si vás objednají a budou vás hlídat…Mě vždycky objednali až kolem 12tt a injekce jsem dostala až ke konci těhotenství.
Přesně jak píše @l.marek85. nejdříve bych si teda zašla na gynekologii, ať to mám potvrzené a pak hned objednat na hematologii. Já si píchala už od 4. měsíce až do konce 6ti nedělí
@Anonymní píše:
Ahojky holky mám otázku jelikož je mi fakt špatně mám natekle prsa atd tak jsem si udělala test viz foto, ale moje otázka zítra bych to měla dostat a jelikož mám leidenskou mutaci tak nevím jestli čekat nebo volat dr?
Já bych zavolala hned, za to nic nedáš..zavolala.bych na hematologii a uvidíš…nemám sice Leidenskou mutaci, ale jen MTHFR homozygot, ale injekce jsem si musela píchat hned s pozitivním testem, ale mám v anamnéze opakované potraty
Zavolejte si doktorce, někdy se ředí krev již od začátku těhotenství. Já si píchala už od začátku potvrzení těhotenství.
Ja mam leidenskou mutaci heterozygot, přišli mi na to až za dlouho. Porodila jsem tři děti aniž bych to věděla, naštěstí jsem neměla žádné potraty a všechny tři děti se narodily bez komplikaci.
Problém je ze leidena mám diagnostikovaneho asi cca 10 let ale ani praktická dr ani gynekoložlka mě na hematologii neposlali, nikdy jsem trombozu neměla ani jiné problémy s touto mutaci. Děkuji všem za rady zítra dr zavolám
@Anonymní píše:
Problém je ze leidena mám diagnostikovaneho asi cca 10 let ale ani praktická dr ani gynekoložlka mě na hematologii neposlali, nikdy jsem trombozu neměla ani jiné problémy s touto mutaci. Děkuji všem za rady zítra dr zavolám
Tak v tom případě až budete na kontrole u gynekologa, tak vám určitě žádanku vystaví. Ono pokud jste bez komplikací, tak vás stejnak nikam hned nahánět nebudou.