Pozitivní test před ms a leidenská mutace

Anonymní
19.2.24 13:53

Pozitivní test před ms a leidenska mutace

Ahojky holky mám otázku jelikož je mi fakt špatně mám natekle prsa atd tak jsem si udělala test viz foto, ale moje otázka zítra bych to měla dostat a jelikož mám leidenskou mutaci tak nevím jestli čekat nebo volat dr?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81482
19.2.24 14:29

Jaké doktorce? Nějaké rizikové faktory? Užíváš léky na ředění krve? Máš za sebou nějaké potraty, prodělanou trombozu? Jestli ne, tak klid, vyčkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
19.2.24 14:37
@Anonymní píše:
Ahojky holky mám otázku jelikož je mi fakt špatně mám natekle prsa atd tak jsem si udělala test viz foto, ale moje otázka zítra bych to měla dostat a jelikož mám leidenskou mutaci tak nevím jestli čekat nebo volat dr?

záleží jakou formu leidena máte, jestli heterozygot a zatím jste neprodělala v minulosti trombozu, potraty atd, tak si zavolejte do hematologické ambulance, kde jste vedená a oznamte jim, že jste těhotná a oni si vás objednají a budou vás hlídat…Mě vždycky objednali až kolem 12tt a injekce jsem dostala až ke konci těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
547
19.2.24 14:45

Přesně jak píše @l.marek85. nejdříve bych si teda zašla na gynekologii, ať to mám potvrzené a pak hned objednat na hematologii. Já si píchala už od 4. měsíce až do konce 6ti nedělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
19.2.24 14:51
@Anonymní píše:
Ahojky holky mám otázku jelikož je mi fakt špatně mám natekle prsa atd tak jsem si udělala test viz foto, ale moje otázka zítra bych to měla dostat a jelikož mám leidenskou mutaci tak nevím jestli čekat nebo volat dr?

Já bych zavolala hned, za to nic nedáš..zavolala.bych na hematologii a uvidíš…nemám sice Leidenskou mutaci, ale jen MTHFR homozygot, ale injekce jsem si musela píchat hned s pozitivním testem, ale mám v anamnéze opakované potraty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.24 14:58

Zavolejte si doktorce, někdy se ředí krev již od začátku těhotenství. Já si píchala už od začátku potvrzení těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
1598
19.2.24 15:38

Ja mam leidenskou mutaci heterozygot, přišli mi na to až za dlouho. Porodila jsem tři děti aniž bych to věděla, naštěstí jsem neměla žádné potraty a všechny tři děti se narodily bez komplikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.24 16:59

Problém je ze leidena mám diagnostikovaneho asi cca 10 let ale ani praktická dr ani gynekoložlka mě na hematologii neposlali, nikdy jsem trombozu neměla ani jiné problémy s touto mutaci. Děkuji všem za rady zítra dr zavolám

• Citovat
  • Upravit
365
19.2.24 17:25
@Anonymní píše:
Problém je ze leidena mám diagnostikovaneho asi cca 10 let ale ani praktická dr ani gynekoložlka mě na hematologii neposlali, nikdy jsem trombozu neměla ani jiné problémy s touto mutaci. Děkuji všem za rady zítra dr zavolám

Tak v tom případě až budete na kontrole u gynekologa, tak vám určitě žádanku vystaví. Ono pokud jste bez komplikací, tak vás stejnak nikam hned nahánět nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí