Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Všechny zdravím.
Bohužel jsem v docela divné situaci a ráda bych znala příběhy ostatních.
Před rokem jsem měla mimoděložní těhotenství lokalizované v pravém vejcovodu. Tehdejší příznaky byly jen jeden víkend asi dvou hodinová bolest na pravé straně podbřišku, menzes pravidelná, ale zkrácená. Clear Blue digitální test tehdy ukázal 3+. Proběhla operace.
Pak jsem měla „potrat“. O týden zpožděná menzes a na testu duch. Samo to pak odešlo. Stále je ale otázka, zda druhý vejcovod je ok.
No a k nynější situaci. Cyklus mám 24-25 dni. Menzes skončil před 8 dny. S přítelem dítě chceme. Koupila jsem si ovulační testy. Minulý cyklus (měřila jsem se pár dní po menzes) mi testy vycházely negativni. Tento cyklus jsem nenechala nic náhodě a pěkně jsem testovala už poslední den menzes. Ovu test pozitivní (ano testovací čárka silnější než kontrolní), tak jsme na to hupsli. Druhý den to samé, třetí taky a vlastně každý den. Tak jsem si včera dělala test těhotenský. Je pozitivni, clear Blue ukazuje 2-3 týdny. Od včera lehce spinim a tlak v podbřišku stále je. Podotýkám, že tyto „příznaky“ jsem měla i poprvé i po druhé a dřív než jsem si dělala pozitivní test, vždy jsem si ho udělala na popud okolí, že by to mohlo být tohle. Takže vsugerováni takovou váhu nedávám.
Má otázka zni, měl někdo menzes (byla běžná delkou i silou) spinil a dítě se uchytilo? A kdy se teda objednat k doktorovi, zas tam nechci lítat jak hysterka.
![]()
Zavolej si k dr hned zitra.. Popis situaci že máš pozitivní test a že spinis aby ti popřípadne napsal utrogestan.. Je možné že MS se ti rozjede, a s MS to odejde je to prostě buď a nebo. Držím palce
Šla bych k doktorovi, protože bych se bála opět mimodelozniho.
@Misasisi no tak to mi nenapíše, protože má Dr strach, že kdyby se jednalo o mimoděložní, tak to podporovat prostě nebude. :/ Takže nic.
Zas počtem to vychází cca 7 dní po sexu, kdy jsem měla mít ovulaci, vychází to na nidaci. A právě mám lehký tall v podbřišku, ale uprostřed, žádná strana.
Doktorovi zavolám, jinak jsem objednaná na 23.6. Stejně jsem měl jít na prohlídku. A takhle brrzy mi stejně nic neřekne. Nic ještě neuvidí.
@karkarka to strach samozřejmě mám, ale příznaky byly jiné bolest byla na jedné straně a vyloženě jsem pak krvácela, rozhodně ne špinění. A doktor mě poslal domu, že tam nic nevidí, takže jsem stejně měla přijít za týden. ![]()
Ale dle primáře z operace, říkal, že druhý vejcovod vypadá ok, trvala jsem na tom ať zkontrolují vše, když už se ve mně budou hrabat.
Takže nechci bejt zas hysterka, protože s tím mimoděložním jsem si vytrpěla dost posměšků, jaká jsem hysterka, ze mi nic není ![]()
@Eleonoris no tak at tě prohlidne prostě dřív. Ono špinění a krvácení asi není Dobre. Pokud by to bylo mimodelozni tak je jasný že ti utrogestan nedá.. Ale jako kontrola je určitě na místě
@Eleonoris píše:
@Misasisi no tak to mi nenapíše, protože má Dr strach, že kdyby se jednalo o mimoděložní, tak to podporovat prostě nebude. :/ Takže nic.
Zas počtem to vychází cca 7 dní po sexu, kdy jsem měla mít ovulaci, vychází to na nidaci. A právě mám lehký tall v podbřišku, ale uprostřed, žádná strana.
Doktorovi zavolám, jinak jsem objednaná na 23.6. Stejně jsem měl jít na prohlídku. A takhle brrzy mi stejně nic neřekne. Nic ještě neuvidí.
Pro nidacni(7 dní po sexu) bys ale nemohla mít na testu 2-3tt.
@karkarka a to je to. Co mě právě dorazilo. Co mi zkrátka nesedí. Že to muselo bejt z minulého cyklu. ![]()
@Eleonoris píše:
@karkarka a to je to. Co mě právě dorazilo. Co mi zkrátka nesedí. Že to muselo bejt z minulého cyklu.
Stoprocentně to je z minulého cyklu. Už bych se objednala k lékaři, jestli to je tehotenstvi, tak už by tam mělo být něco vidět. Držím palce ať je to v pořádku.
@Misasisi u mimoděložního mě poslal domu, že mám přijít za týden. Že nic nemůže takhle brzo vidět. Že beztah je ti brzké těhotenství a já jsem natesena hysterka. Přitom kromě vitamínů a ovu testu, který jsem si koupila minulý měsíc. Nic nějak nehrotim. Prostě se nepozorují neřeším.
Proto mě zajímalo, zda to některá měla a je možné mít menzes i špinění. V pondělí tam zavolám, ale stejně vím, že mi řekne, že mám počkat, zda menzes začne nebo ne. ![]()
@Eleonoris tak to nevím co máš za dr. Ale moje dr je Teda pečlivá já mám sice těhotenství bez problémů, ale kdybych měla nějaký problém vím že mě prohlidne dr pořádně… A dělá to tak furt no uvidíš…
@Eleonoris no jo, ale 7 dní po oplodnění by ti těhotenský test neukazoval 2-3 týdny. To spíš vypadá, že jsi těhotná z minulého cyklu a nevím, nevím no… To by tam zase asi mělo být víc týdnů. Ale zase máš krátké cykly, tak třeba by ty tři týdny seděly. Rozhodně bych to řešila s dr. Bylo by mi úplně jedno, co si kde kdo bude myslet. Držím palce, aby to dopadlo dobře.
@Misasisi on je jinak fajn, jen mi řekl, že za týden tam něco už by jít vidět mělo, tak mě objednal. Jenže v tom týdnu jsem tehdy začala krvácet a jela jsem na pohotovost, kde jsem vychytala ignoranta, co že mě dělal kravku, co nepozná pozitivní test. Že neumím počítat do dvou a snad že jsem ten digitální prostě zfalšovala. Jezdila jsem tam na krev on den. Kdy mi pak 4. Den volal překvapený, že teda asi jako těhotná jsem, ale je ta hladina divná ať přijedu, že je to mimoděložní a jdu pod kudlu, k mému překvapení jen dodal, ze nechápe, co jsem čekala. Takže zážitek za všechny prachy ![]()
@Eleonoris tak to byl pěknej buran.. No tak uvidíš jak to dopadne každopádně držím palce ať se dočkás svého štěstí. Pak dej vědět 😊