Pozná miminko v bříšku, že se trápím?

sad 1
8.5.12 12:13

Pozná miminko v bříšku, že se trápím?

Ahojky všem.
Před dvěma dny jsem přišla po 12 letech o pejska, kterého jsme, kvůli rapidnímu zhoršení jeho zdr. stavu (kardiak), museli nechat veterinářem uspat. Mám dojem, že tuhle situaci prostě racionálně nezvládám, neboť jsem ho měla až chorobně ráda. Stále pláču, téměř nepřetržitě, mám skoro až záchvaty pláče a s tím pociťuji i velkou úzkost. Je mi líto mého miminka, které se má za 13 dní narodit, ale prostě nemůžu odvrátit myšlenky někam jinam. Téměř v noci nespím a cítím, že ani mé miminko, pořád se v bříšku vrtí.

Chtěla bych se vás proto zeptat, zda nevíte, jestli miminko pozná, že prožívám takovou úzkost a stále pláču? Mohlo by to mít na něj nějaký negativní vliv?

Děkuji za pochopení, jsem úplně na dně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14992
8.5.12 12:17

miminko s tebou prožívá všechno, ale každý má v těhotenství dobré i špatné dny, mně haprujou v těhotenství hormony, že jsem věčný protivec, dula mi poradila, ať vždycky, když se něco stane, tak o tom miminku povídám, vnitřně, nebo na hlas, hladím bříško, má to pozitivní vliv nejen na miminko, ale hlavně na tebe :hug:

a jinak upřímnou soustrast, s pejskem mě to moc mrzí, pro mě je můj pes jako dítě a nedokážu si představit, že tu s námi jednou nebude :( jednou budeš Nikolce vyprávět, jakého jsi měla prima kámoše :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
8.5.12 12:23

@LadyTommy

Moc děkuji, pro mě to bylo taky jako mé dítě. Někdo to prostě pochopí, někdo ne. Bříško si hladím, opravdu je mi Nikolky líto. Moc by mi pomohlo, kdyby se chtěla vylodit co nejdříve, byla by to pro mě motovace, myslím, že bolest by se zmírnila.

Jinak já jsem se snažila na ten jeho odchod připravovat, jeho stav se začal zhoršovat od března, ale ještě to bylo dobré, ale už jsem stejně téměř při každém jeho zakašlání brečela. Je to moc těžké, ale ty máš mladého hafíka, budete zažívat krásné chvíle ještě po mnoho let.

• Citovat
  • Upravit
24870
8.5.12 12:23

Sad :hug: :hug: :hug: Snaž se myslet co nejvíce na Nikolku, za chviličku ji budeš mít u sebe a budeš mít jiné starosti, i když ti bude po pejskovi smutno dál.. Pomáhá jen čas :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
8.5.12 12:27

@Maky.p

Díky maky, jsi hodná, moc bych si přála, abych to brala trochu racionálněji, a dokázala přesměrovat myšlenky na Nikolku, která brzy přijde, ale bohužel, je to moc čerstvé a na porod to nevypadá, takže vidím a cítím pouze prázdnotu a smutek :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
3439
8.5.12 12:34

@sad 1 Kočko, myslet na malou a zkoušet jí to vysvětlit… A propo říká se, že dušička se vrací tam kde jí bylo dobře :) Držím palečky ať trápení ustupuje a nastane zase jen radost… musí to být těžké, ale bude dobře… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
8.5.12 12:35

:hug: Hlavně se drž :kytka: Já měla přítele v nemocnici když jsem byla v 7 měsíci, taky jsem plakala, na miminko to nějaký vliv nemělo, povídala jsem si s ním a bylo vše fajn. Jinak já rodila v 38 plus 1 což koukám že máš dnes, takže to mmůže kdykoliv přijít :) Držím palečky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24870
8.5.12 12:35

Sad, myslím, že vím, jak se cítíš, i když u mě to není pejskem.. Nevím, jestli je lepší v sobě smutek dusit nebo se raději vyplakat, pláč snad trochu uleví.. Drž se, kočko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
8.5.12 12:36

@sad 1 je mi líto pejska. Já sama jsem toho svého pochovala, když jsem byla v 7. měsící těhotenství. Bylo mu 17 let, už to byl opravdu staroušek.

Miminko určitě vnímá citové rozpoložení maminky, ale zřejmě by to musel být dlouhodobější stres. Já z toho těhotenství mám holčičku usměvavou, takové naše sluníčko.

U nás v rodině to tak nějak zvláštně funguje, že někdo zemře, aby se ten druhý mohl narodit. Svou dcerku jsem tak brala jako náhradu, za to naše psisko :andel: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
8.5.12 12:49

Holky, moc vám děkuji za podporu :hug: :,( :,(

Já věřím, že tu moji bolest opravdu zmírní to miminko. Taky jsem pomyslela na to, že Rexíček musel odejít, aby se mohla narodit Nikolka. Když ne nikde jinde, tak vím, že Rexíček s námi zůstane navždy v našich srdcích.

Maky, ono právě je lepší si to v hlavě všechno procházet a plakat, tím urychlíš proces smíření (myslím u odchodu milovaných třeba) dokud to budeš v sobě potlačovat, smíření hned tak nepřijde. Stejně tak, v jiných situacích, pláčem a probíráním se situacemi často vytváříš plány a hledáš strategie řešení, což je posun.

• Citovat
  • Upravit
čtverda
8.5.12 12:51

usměj se,pohlad si bříško a těš se na nový život.vím,že jsi pejska milovala,také jsem jednoho takového měla,ale věř,že je mu už dobře,že se netrápí a bude stále s tebou.vzhůru hlavu,usmívej se a těš se na broučínka,který tě potřebuje a je tu pro tebe stejně tak,jako ty pro něj,a ty také budeš ráda,když bude veselý a nebude uplakaný a ztrápený. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
278

Mně 3 týdny před porodem zemřel děda, moc se na malou těšil, o Vánocích říkal, že se těší, jak budeme další rok u stolu 4 generace…a na Silvestra dostal mrtvici, na Nový rok zemřel. Pohřeb hrůza, obrečela jsem to hodně, ale mimčo mi pomáhalo tím, že jsem se na něj těšila a já se mu do břicha omlouvala, že je to pro mně těžký, a že se jen potřebuju vybrečet, ať se na mě nezlobí…Asi horší je to v sobě potlačovat… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1

Snad se Nikolka rozhodne přijít na svět co nejdříve a tu prázdnotu tady vyplní.........

• Citovat
  • Upravit

Sad ahoj :mavam: :mavam:
je mi líto, že jsi přišla o pejska :hug:
Moje mamka mi říká, že vždy musí někdo odejít aby někdo nový mohl přijít. :think:
Moc na Tebe myslím!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
8.5.12 12:54

@kaculkadraculka

Kačko děkuji, i u nás se tohle říkávalo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky