Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@robínek píše:
Díky všem za rady, už jsem to rozsekla. Holky by tady právě měly i přespat a mluvila jsem s maminkou té holčičky, sama říkala, že se vší zbavují kvůli délce valsů hrozně obtížně třeba i 10 dnů, takže jedno umytí šamponem asi fakt nestačí. Je mi to líto, ale budu zlá matka a návštěvu odložíme, ach jo, to zas bude řevu!
To je rozumné..
Zbytečne bych nepanikarila, jestli ji hlavu poradne umyli samponem a prohlidli hlavu, jestli v ni nema dospele vesky, tak to nejspis nechytnete. Az prijede domu, prohlidni ji hlavu, abyste to kdyztak odchytli hned v pocatku, a nekaz ji den. A kdyz je chytne, tak holt vyperete povleceni a obleceni, umyjete hlavu samponem, prohlidnete, o zivot nejde. Stejne tak je muzete chytnout kdekoli jinde. Meli jsme je 3×, prvne jsme je chytly vsechny 3 zensky, do 3 dnu jsme se jich zbavili, vcetne vyndavani hnid.
Ted jsem docetla, tak teda nevim - my na to pokazdy vzali Difusil - olej, hned po prvnim myti bylo po vsech dospelych - udusily se, druhy den jsme preventivne hlavu umyli jeste jednou, a pak uz jen vytahovali hnidy. Ale pokud je holcicka hodne zavsivena a ma jeste tak dlouhy vlasy, tak to bych navstevu taky ozelela.
No já se ani tak nebojím o naši dcerku, ta je ještě malá a vlásky má řídké, to bysme kdyžtak zvládli, ale fakt nestojím o to po 14 dnech opět gruntovat celý barák a všechno prát. Nedávno jsem myla všechna okna a dala vyčistit peřiny, odstraňovali jsme plíseň, už bych ráda měla do Vánoc klid. No sobec, no ![]()
Ale jsem ráda, že maminka té holčičky to vzala dobře, tak se sejdem jindy.
@robínek > jedním umytím se vší určitě nezbavila!!! a už vůbec ne, když má dlouhé vlasy… to vůbec… já sem vši měla jak mi bylo 10 a trvalo to hooodně dlouho než sem se jich zbavila, babička mi je vyčesávala tenkým hřebínkem každý den, pořád sem si umývala hlavu a nepomáhalo nic..