Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminky, zajímalo by mě. Včera jsem si něco koupila přes net, platila jsem převodem. Dnes mi PPL dovezlo balík, při převzetí po mě chtěl občanku, tu jsem u sebe neměla tak říkal jiný doklad s fotkou, tak jsem mu dala řidičák. Opisoval si nějaké udaje, předal mi balík. Nechtěl ani žádný podpis, což jsem se dívila. Je to normální aby PPL chtělo při převzetí balíku občanku nebo jiný doklad? V tu chvíli mě to nenapadlo, trklo mě to až později. Díky
Po mě teda nikdy doklad nechtěli. Musela jsem se jen podepisovat do takový tý mašinky tou jejich speciální tužkou.
Já myslím, že to je v pohodě. Když jsem to nemohla převzít já tak to přebíral přítel a taky dával občanku. Asi si evidují kdo to převzal, kdyby si pak dotyčný stěžoval že to nedostal, tak mají důkaz ( číslo OP např.) ![]()
Po mě chtěj buď číslo občanky nebo rodný číslo, ale občanku jsem neukazovala (ani jí nemám
), jen vyplňovala toto
Já vždy dávám občanku, i když si pro balík jedu na centrální depo…
Po mně tedy PPLka nikdy občanku nevyžadovala
Jen podpis a to stačilo. Pokud si pamatuji, tak ani Česká pošta po mně při doručení žádný doklad nikdy nechce. Jen když jdu přímo na poštu, tak tam občanku vyžadují.
Jednou po mně PPLák občanku chtěl. Zajímavé, že už mi vezli balík víckrát, takže asi podle nálady. Já ji samozřejmě dolů nenesla, protože mě to nenapadlo, tak chtěl rodné číslo. Přišlo mi to divný, ale neptala jsem se proč a nadiktovala nějaký hausnumero, co je mu do toho… ![]()
Mně když přijde balík, PPL, DPD i Česká pošta ho odvezou mému příteli. Už mi ani nevolají. Takže nechtějí ani mou občanku, ani můj podpis, dokonce ho nedají ani mně do ruky ![]()
Ked to platis dopredu, tak OP alebo nueco podobne chcu vzdy..ked mam platbu kartou ridicovi alebo platim prismo na poste tak OP po mne nikdy nechceli..
Ženy, to teda čumím. Po mně nikdy ppl nic takovýho nechtělo
Jako u dobírky chápu, sebere love a nezajímá ho, komu to prodal, ale i u předem placených zásilek jim u nás stačí jen podpis ![]()
@sisip po mě ho chtějí vždycky, právě proto, že je balík již zaplacen, aby ho nevydali někomu jinému. Podepsat nic nemusíš, když jsi se ztotožnila. Je to standart postup.
@Gina108 to mě udivuje. Kde pak ten člověk bere jistotu, že je to opravdu pro Tebe? právě by to mělo fungovat tak, že ztotožní, protože už je to zaplacené, tak ať to nepředá někomu jinému. Něco jiného, pokud Ti třeba chodí pošta ob den a doručovatel Tě dobře zná
na vsi po mě občanku nechtěli nikdy, ale tady ve městě ano.
@Gina108 píše: Ženy, to teda čumím. Po mně nikdy ppl nic takovýho nechtěloJako u dobírky chápu, sebere love a nezajímá ho, komu to prodal, ale i u předem placených zásilek jim u nás stačí jen podpis
Však píšu - podle nálady ![]()
@martina.se píše:
@Gina108 to mě udivuje. Kde pak ten člověk bere jistotu, že je to opravdu pro Tebe? právě by to mělo fungovat tak, že ztotožní, protože už je to zaplacené, tak ať to nepředá někomu jinému. Něco jiného, pokud Ti třeba chodí pošta ob den a doručovatel Tě dobře znána vsi po mě občanku nechtěli nikdy, ale tady ve městě ano.
Mně teda vždycky naháněj mobilem (netrefí k nám), takže se dá vždycky předpokládat, že to jsem já.