Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, potřebuju se zeptat, jestli máte někdo zkušenost 🙂
V deset mi přišla sms. Stojí tam, že si balíček mám vyzvednout na výdejním místě nejlépe do 2 dnů.
Jenže - na odběrním místě je teď ještě pauza (takže se tam nedovolám). Potom končí v pět. Reálně bych tedy měla během celého dne šest hodin na to reagovat, ale nestihnu to tak rychle, nepočítala jsem s tím, jsem mimo město. Zítra mají zavřeno, v neděli taky.
Co se stane, když to nestihnu, označí to nějak ten jejich systém jako nevyzvednutý, nebo budu mít možnost ještě v pondělí
?
Píšou tam sice nejlépe do dvou dnů, ale balík tam budeš mit celý příští týden, tak buď úplně v klidu. ![]()
@Paní Bubáková píše: Více
a pak ti přišel email kde je napsané že máš na to týden ![]()
Nemáte aplikaci? Pokud jde třeba o Zásilkovnu, tak v ní to jde i prodloužit ![]()
@Mirčulka píše: VíceÚplně bych na to nespoléhal, každé výdejní místo může mít jiné podmínky podle svých dispozic k uskladnění balíku. Někde to nechávají hodně dlouho a netrápí je to, ale někde to okamžitě po uplynutí lhůty posílají zpet na depo a ty si musíš vyžádat přesunutí balíku zpět, pokud už ho mezitím neodešlou odesílateli.
Počkej a nejde to na nějaké jejich aplikaci posunout, ať to podrží do jiného dne? Možná si pletu GLS aplikaci.
Mi se stalo u Zásilkovny. Že jsem nestíhala vyzvednout nebo byl nějak zadrhel. Už měli vracet zásilku. Volala jsem ráno na centrálu Zásilkovny, ať to opraví v počítači a zásilku podrží, vydají. Už mi nikdo zásilku nevydal. Už to měli nastavené, že se vrací, tak mi paní balík nemohla vydat. Přestože jsem byla osobně u nás na výdejně Zásilkovny. Pak jsem volala do toho e-shopu, omlouvala se, jestli to pošlou znovu.
@Paní Bubáková píše: Více
Podle mě to je myšleno jako 2 pracovní dny. Těžko si ho můžeš vyzvednout, když ten údajný druhý a poslední den k vyzvednutí je na vydejnim místě zavřeno.
A hlavně, nepíšou do 2 dnů, ale nejlépe do 2 dnů, ve skutečnosti ho tam budeš mít déle..jak píšou ostatní..
Za 1. je to myšleno 2 pracovní dny.
Za 2. ve skutečnosti je na to týden - viz. email, který přijde.
Nezáleží na výdejním místě. Je to dané společností PPL.
@paja120 píše: Více
já bych řekla, že je rozdíl klasické výdejní místo třeba v obchodě a box. V boxu to chtějí rychleji vyzvednout.