Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to manipulátorka. A z tebe vychovala ženu, co nemá mít vlastní názor.
Vydrž až se ozve první. Do té doby tam nechoď a nevolej.
Děti přihlaš od druhého pololetí na všechny kroužky, které jsi jim vzala.
Dětem se omluv.
Hodně štěstí přeju a držím palce.
@Anonymní píše:
K lékařům taky chodí tak jednou za měsíc. Ale je schopna si každý druhý den vymyslet nějakou nemoc, takže se pořád volalo doktorům. Samozřejmě zbytečně ale to jsem věděla já i lékaři. I ty SMS byly téměř vždy zbytecne. Většinou to, co psala, že potřebuje donést, tak doma měla. Jen si tím chtěla vynutit to, abych tam přišla. A když deri nepřišli, volala jim s tím, že ji nemají rádi a že když je to tak obtěžuje za ni přijít, tak už chce radši umřít.
pokud její dcera má na ní PnP tak ta péče je hlavně na ní včetně ježdění po doktorech.
@Markéta80 píše:
pokud její dcera má na ní PnP tak ta péče je hlavně na ní včetně ježdění po doktorech.
Vím, že by měla být péče na ni. Babičce schválili PNP 1.stupne a peníze její dceři nedává. Samozřejmě ani mě a nechtěla bych je. Ona ta dcera tam opravdu jen donese oběd, dá si rychlý malý kafe a za 15 minut jde pryč. Sice už je v důchodu ale pořád pracuje na 4 hodiny denně ve školce. Spěchá za svým manželem domu protože je unavená. Babičce samozřejmě nikdy nic nerekne. Sice si myslí to co my všichni ale zvladne být ticho, poslechnout si, odkyvat a v klidu odejít. Takže si z babiccinych řeči nic nedělá.
Zakladatelko dětem jí v telefonu zablokuj, ať je neotravuje. Anebo ať jí to nezvedají.
@Markéta80 píše:
PnP je už spousta roků na toho nemohoucího, tomu to chodí, ne dceři - takže babička si to nechává, no ono 1. stupeň nedávno zvedli a kolik to teď je? 1200?
což zase není divu, když si ta babička dojde do obchodu, tak není žádná nemohoucí, takže 1. stupeň je o. k.
@AnastazieB píše:
Zakladatelko dětem jí v telefonu zablokuj, ať je neotravuje. Anebo ať jí to nezvedají.
spíš zablokovat, děti, které jsou celý svůj život vychovávané v tom, že se vše i jejich volný čas, podřizuje prababičce, si nedovolí jí telefon nezvednout
@Anonymní píše:
K lékařům taky chodí tak jednou za měsíc. Ale je schopna si každý druhý den vymyslet nějakou nemoc, takže se pořád volalo doktorům. Samozřejmě zbytečně ale to jsem věděla já i lékaři. I ty SMS byly téměř vždy zbytecne. Většinou to, co psala, že potřebuje donést, tak doma měla. Jen si tím chtěla vynutit to, abych tam přišla. A když deri nepřišli, volala jim s tím, že ji nemají rádi a že když je to tak obtěžuje za ni přijít, tak už chce radši umřít.
no čím víc toho píšeš, tím víc se ukazuje, jaká je prababička manipulátorka a sobec, hrozné, opravdu
Zakladatelko uvedomuješ si aspoň trošku jak jsi zmanipulovaná a ovládaná a nemáš vlastní život, protože babka? (Ne tohle vážně není hodná babička)
Ty to těm dětem extrémně předáváš. Umět říci ne je ale v životě důležité. Takto si dceru ochočí první chlap co jí dá trochu pocitu lásky, nakonec ji bude buzerovat a ona bude hopsat na svůj úkor. To přece nechceš?
@Anonymní píše:
Myslím si, že soběstačná je. Jen se jí nechce a spoléhá na to, že to udělám já. Když se jí chce, jde si do knihovny, zajde si do krámu pro drobnosti, dojde i k nám. Takže cca 500 metrů s hůlkou vždy dojde, pokud nenese nic těžkého. Kontrolu má denně i od své dcery, která ji tam nosí denně oběd. Víkendy si babička zvládá vařit sama. Já dělala velké nákupy jednou týdně, vozila k lékařům a kam potřebovala, volala doktorům, chystala vždy na týden léky. Vy běhala jsem jsem ji příspěvek na bydlení, na péči (ta je psaná na tu její dceru) i příspěvek na mobilitu. Ostatní její příbuzní na to mají názor takový, že nic z toho babička nepotřebuje, že je to pro ni zbytecne. Nákupy i léky mě vždy zaplatila. Ano, kupovala i pořád nějaké blbustky deckam. Asi jak u většiny babiček - pořád při každé návštěvě cpala děti jídlem a sladkostmi a pak nezapominala mít poznámky, že děti opět přibrali. Když u ní nechtěli jist, tak se urazila. Není schopna sama někam volat a vyřídit - při mluvení knuci, brečí a chová se jak miminko. Dnešek je první den, kdy jsme tam nebyli a ani dětem nevolala. Je to zvláštní, ale necítím se nijak špatně nebo provinile. Srovnala jsem si, že jsme nic špatného neudělali. Kontrolu má, že je v pořádku, když tam její dcera nese oběd a kdyby babicka opravdu něco potřebovala, má možnost zavolat a domluvit se. Že má svou hrdost a cítí se ublizena, to není můj problém teď. Asi to zní hnusne ale už to takto dal opravdu nešlo.
Tento příspěvek jsem přeskočila. Uf, je to tak. Nastav to max 1* týdně udělat to důležité a žij svůj život ![]()
@Anonymní píše:
Ono jde asi i o to, že i když prababička má moje děti opravdu rada nejspíš je na nich citově závislá, tak si nedokáže připustit to, že už mají věk na to, mít svoje zájmy, kamarády, povinnosti a hlavně i to, že ty děti jsou jiné, než si je od narození vysnila. Syn je autista, povídání si s kýmkoliv není jeho silnou strankou, má rád svůj klid a svoje upevněné zájmy. A dcera je ADHD, těžká hyperaktivita a nevydrží sedět denně dvě hodiny po tom, co sedí celý den ve škole. Takže pro ni denně pohybové kroužky a lítání po venku je větší zábava, než být u prababičky a poslouchat její historky po milionstopadesaty.
Já si zas naopak myslím, že když zvládne babička jít do knihovny nebo do samosky pro blbosti, zvládne si zajít i občas sama do lékárny nebo na kratinkou prochazku. Vidím po městě často, že i důchodci chodí pomalymi kroky na procházky samy. Do parku apod. Vše má opravdu blízko u baráku a chodit zvládá. Zvlášť s pomocnou holí, kterou jsem ji koupila, aby se cítila bezpečněji. Ale toto když ji řeknu, tak ona přece nebude jak d…l chodit sama po venku a my jsme tu od toho, abychom chodili s ní na procházky a do cukrárny apod. I ten čerstvý vzduch by ji pomohl na ty její záhadné nemoci. Ale nedá si v tomto říct.
proboha, ty mas to vnimani hodne pokroucene… i kdyby babka byla ta nejzlatejsi (coz neni ani omylem) tak ani tak nejste povinni ji delat kazdodenniho animatora jen proto ze se nudi…
pokud uz musis z nejakeho zahadneho duvodu (vsugerovava ti vinu?) skakat jak si ona piskne, vynech z toho svoje deti, nechapu proc se tvoje deti musely vzdat svych kamaradu a konicku kdyz babku vidi tak jako tak kazdy den!!!
nech aspon je zit
(napoveda, pro nepecujici osobu navsteva 1×tydne bohate staci)
@maminaAJ píše:
proboha, ty mas to vnimani hodne pokroucene… i kdyby babka byla ta nejzlatejsi (coz neni ani omylem) tak ani tak nejste povinni ji delat kazdodenniho animatora jen proto ze se nudi…
pokud uz musis z nejakeho zahadneho duvodu (vsugerovava ti vinu?) skakat jak si ona piskne, vynech z toho svoje deti, nechapu proc se tvoje deti musely vzdat svych kamaradu a konicku kdyz babku vidi tak jako tak kazdy den!!!nech aspon je zit
(napoveda, pro nepecujici osobu navsteva 1×tydne bohate staci)
Smutné je, že dětem vzala jejich aktivity na každodenní návštěvy prababičky. Dvě hodiny jsou pra/babičce málo, zítra bude chtít, aby se k ní nastěhovali a dělali jí program 24 h.
Příspěvek upraven 08.01.24 v 22:01
Babička až takovato nebyvala. Toto se zhoršilo za posledních cca 5 let. Takže je to nejspíš prostě k tomu, jak je stará a nějaká ta demence. Chápu i to, že se cítí osamělé. Ale opravdu, kdyby chtěla, tak si může na jaře, v létě, na podzim, zajít na procházku, do parku, sednout si tam. V našem malém městě žije od narození, všechny tu zná. Měla by si s kým popovídat. Ale ona nemá jedinou kamarádkou. Vždy se s někým baví a jen dotyčný odejde, hned ho začne hanit, pomlouvat. Sama chodit ven nechce, prý je to blbý a trapný jít sama jen tak na procházku. A pak samozřejmě výčitky, že my ji ven mezi lidi nevezmeme. Každou chvíli se začne ohánět tím, že celý život žila pro rodinu, tvrdě pracovala a starala se jen o vnoučata. Ale do důchodu šla v 50ti, měla manžela, který ji doma se vším pomohl, všechno vždycky zařídil, obstaral, babička si 30 let jezdila pravidelně na měsíc do lázní apod. Nikdy žádné kamarády a přátelé neměla a teď podle ní všichni nic neděláme, jen se valime. Po setech chce, aby si s ní povídali. Ale i já si pamatuju, že ve svých 12 letech jsem buď lítala po venku nebo byla zavřená v pokoji a neměla si chuť s prarodiči povídat. Na jednu stranu si moje děti od malička kupovala, uplacela, dávala první poslední. To musím uznat. Ale teď jim to vyčítá, že jim dá všechno a oni se k ní chovají zle tím, že tam nechtějí chodit a povídat si s ní. Párkrát se děti i snažili tam s ní být, beze mě, ale vždy to skončilo tím, že babička měla celý den puštěné soudy v TV, chtěla si s nimi povídat o válce, o své mamince, kterou pochopitelně děcka nezažili a neznají a vykládá jim různé historky po milionstopadesate.
Ty jo, co děláš za práci, že zvládáš denně ještě 2 hodiny u babičky? Já bych v týdnu vůbec nemohla…
Jinak co se týče Košíku, Rohliku, Tesca a dalších služeb, to jí můžeš objednat i ty, zaplatí kurýrovi u dveří… A na dvě hodiny se zabaví vybalovanim a skládáním nákupu do lednice ![]()
Obědy jí může též vozit služba.
@stinga píše:
spíš zablokovat, děti, které jsou celý svůj život vychovávané v tom, že se vše i jejich volný čas, podřizuje prababičce, si nedovolí jí telefon nezvednout
Zakladatelka má jen jednu kamarádku. Babička ji zřejmě držela na uzdě, proto si nevybudovala přátelství s dalšími lidmi.