Prababička - jsem nevděčný spratek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.1.24 22:07

Dělám na zkrácený úvazek 3 hodiny dopoledne, protože syn chodí spec. skoly kvůli těžké formě autismu a nikdy nevím, kdy pro něho budu muset do školy nečekaně jet. Co se týče Rohlíku apod., tak tam nakupovat nechce, ze je to mnohem dražší než ceny v akcích v obchodě. Takže podle letáků mě vždy napíše, co chce nakoupit. Ale mnohdy jsou to opravdu kraviny. No a pro další kraviny si chodí tady u nás do samosky. Dětem jsem kroužky úplně samozřejmě nevzala. Mají kroužky na každý den, i družinu, protože tam chodit chtějí. Ale občas se stalo, že do kroužku nesli, protože jsem v Bakalarich viděla, že ten den bude víc úkolů a kdyby šli do kroužku a pak ještě k babičce, tak by se to pak už do večera nedalo stíhat. Takže ano, moje chyba byla se podřídit babičce a takto nechat podřizovat i děti.

• Citovat
  • Upravit
4343
8.1.24 22:08
@topazio píše:
Smutné je, že dětem vzala jejich aktivity na každodenní návštěvy prababičky. Dvě hodiny jsou pra/babičce málo, zítra bude chtít, aby se k ní nastěhovali a dělali jí program 24 h.Příspěvek upraven 08.01.24 v 22:01

strc prst, prijdes o celou ruku… i to je mozne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
8.1.24 22:10
@Anonymní píše:
Dělám na zkrácený úvazek 3 hodiny dopoledne, protože syn chodí spec. skoly kvůli těžké formě autismu a nikdy nevím, kdy pro něho budu muset do školy nečekaně jet. Co se týče Rohlíku apod., tak tam nakupovat nechce, ze je to mnohem dražší než ceny v akcích v obchodě. Takže podle letáků mě vždy napíše, co chce nakoupit. Ale mnohdy jsou to opravdu kraviny. No a pro další kraviny si chodí tady u nás do samosky. Dětem jsem kroužky úplně samozřejmě nevzala. Mají kroužky na každý den, i družinu, protože tam chodit chtějí. Ale občas se stalo, že do kroužku nesli, protože jsem v Bakalarich viděla, že ten den bude víc úkolů a kdyby šli do kroužku a pak ještě k babičce, tak by se to pak už do večera nedalo stíhat. Takže ano, moje chyba byla se podřídit babičce a takto nechat podřizovat i děti.

A jak to dává syn? Neustálé změny? Autisté mají svoje rituály a sebemenší výkyv jim nedělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
8.1.24 22:12
@maminaAJ píše:
strc prst, prijdes o celou ruku… i to je mozne :mavam:

Brzo se to stane. Už jí snědla čtyři prsty, jeden ještě zbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
8.1.24 22:13
@Anonymní píše:

Lítáš i po obchodech a honíš akce? :zed: To ti také zabere hodně času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.24 22:15
@topazio píše:
Zakladatelka má jen jednu kamarádku. Babička ji zřejmě držela na uzdě, proto si nevybudovala přátelství s dalšími lidmi.

Ano, mám jen jednu kamarádku, protože jsem na kamarády sama neměla nikdy čas. Hlavně to bylo skrz děti, na které jsem od jejich narození sama a mají obe děti specifické potřeby k výchově. Ale i ta jedna kamarádka, kterou mám je babičce trnem v oku. Podle babičky nedělám nic jiného, než s tou kamarádkou denně kafickuju. Párkrát se tady u nás spolu babička s mou kamaradkou potkali a vždy se za něco babička urazila. Podle babičky kamarádka taky dělá houby, protože je učitelka, pořád do ní týká že jako učitelka bere jen nehorázné velké peníze a přitom dělá houby apod. Nebo naštvaně odešla, protože kamarádka mluví trošku hlasitěji a podle babičky na ni pořád jen křičela když ji něco říkala. Naštěstí je kamarádka splachovací a nebrala nikdy babičku vážně. Ale i ta jedna kamarádka, kterou mám, je trnem v oku babičce.

• Citovat
  • Upravit
4343
8.1.24 22:18
@Anonymní píše:
Babička až takovato nebyvala. Toto se zhoršilo za posledních cca 5 let. Takže je to nejspíš prostě k tomu, jak je stará a nějaká ta demence. Chápu i to, že se cítí osamělé. Ale opravdu, kdyby chtěla, tak si může na jaře, v létě, na podzim, zajít na procházku, do parku, sednout si tam. V našem malém městě žije od narození, všechny tu zná. Měla by si s kým popovídat. Ale ona nemá jedinou kamarádkou. Vždy se s někým baví a jen dotyčný odejde, hned ho začne hanit, pomlouvat. Sama chodit ven nechce, prý je to blbý a trapný jít sama jen tak na procházku. A pak samozřejmě výčitky, že my ji ven mezi lidi nevezmeme. Každou chvíli se začne ohánět tím, že celý život žila pro rodinu, tvrdě pracovala a starala se jen o vnoučata. Ale do důchodu šla v 50ti, měla manžela, který ji doma se vším pomohl, všechno vždycky zařídil, obstaral, babička si 30 let jezdila pravidelně na měsíc do lázní apod. Nikdy žádné kamarády a přátelé neměla a teď podle ní všichni nic neděláme, jen se valime. Po setech chce, aby si s ní povídali. Ale i já si pamatuju, že ve svých 12 letech jsem buď lítala po venku nebo byla zavřená v pokoji a neměla si chuť s prarodiči povídat. Na jednu stranu si moje děti od malička kupovala, uplacela, dávala první poslední. To musím uznat. Ale teď jim to vyčítá, že jim dá všechno a oni se k ní chovají zle tím, že tam nechtějí chodit a povídat si s ní. Párkrát se děti i snažili tam s ní být, beze mě, ale vždy to skončilo tím, že babička měla celý den puštěné soudy v TV, chtěla si s nimi povídat o válce, o své mamince, kterou pochopitelně děcka nezažili a neznají a vykládá jim různé historky po milionstopadesate.

ehm, s tou pani je tezke porizeni ocividne cely zivot, to se na stary kolena opravdu nezlepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.24 22:21

Pro syna to změny nejsou, je odmala zvyklý tam chodit. Ale chodit tam nechce. Nechce si s babičkou povidat-vseobecne si moc nechce s nikým povídat. Nebaví ho tam sedět (nechce si povídat, takže kouká do zdi protože mobil tam mít nemůže a televize ho nebaví). Nesnese fyzicky kontakt a babička se snaží ho pořád pusinkovat a makat na něj. Je mu to nepříjemné jak kvůli tomu, že je autista tak i proto, že je mu 12 a cítí se u toho trapne. A hlavně je dětem nepříjemné to, jak babička pořád knuci a při mluvení se snaží mluvit jak miminko. Naopak do dcerky pořád kafra, že přibrala nebo ať ji vykládá básničky nebo ji tancuje, když chodí dcera do pohybových kroužku. Ale i dcera se už cítí trapne a tancovat ji nechce nebo ji mrzí, že ji babička říká, že přibrala. Přitom vždy, když tam přijdeme, začne jim babička nosit hory jídla, sladkosti, bramburek a je naštvaná, když děcka odmítnou. Opět se pak cítí dotčené, uraženě, ohrne ret a začne fňukat jak jsme tli a nemáme ji rádi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.24 22:27

A hlavně babička nechce a nedokáže pochopit že syn má nějaké speciální potřeby a je jiný. Na jednu stranu se k němu chová jak k miminku protoze (jak ona všude vždy tvrdila -on je přece nemocný) ale na druhou stranu nedokáže pochopit že jsou věci které syn nemá rád, které on dělá jinak, vnímá jinak a musí se s ním jednat jinak. I když jsem se ji několikrát snažila vysvětlit, o čem je autismus a jak to syn má, tak to stejně nepobrala a nerespektuje to. Když ji syn nechce dát pusinku a udělat moja moja a pomazlit se, je hned nevděčný a nemá ji rád.

• Citovat
  • Upravit
6674
8.1.24 22:57

A tobě to vše co popisuješ nevadí? To jsi tak uvařená? Mrkni na syndrom vařené žáby, je to sice původně jen bajka. Ale tvůj život to popisuje přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
8.1.24 23:19

Hlavně je šílené jakým způsobem manipuluje s vnoučaty. Uvědomuješ si vůbec, že jim hrozně ubližuje? Opravdu není normální, že prababička volá dětem a vyčítá jim, že se jí nevěnují každou jejich volnou chvíli. Že jim vyhrožuje tím, že umře když nebudou skákat jak píská. Že dceři říká, že je tlustá. Že se před nimi uráží a tak dále. Tohle všechno se nesmazatelně vryje do jejich podvědomí! Hlavně dcera si to bez pomoci terapeuta ponese po zbytek svého života. Ostatně jako ty si to neseš. Jak už tu zaznělo bude v dospělosti ideální obětí manipulátorů a psychopatů. Učí se, že je zodpovědná za pocity ostatních. Že když se nechová podle jejich představ tak jim ubližuje. Že se musí vždy podřídit potřebám druhých.
Prosím začni to řešit hlavně kvůli těm dětem. Máš ještě šanci do velké míry napravit škody. Ty sama musíš pochopit, že jsi se stala obětí narcise. A že to bylo hodně špatně. Pracuj na sobě a předávej to dále dětem.
Máš moc to změnit! Nezahoď tu šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4343
9.1.24 08:06
@Anonymní píše:
Pro syna to změny nejsou, je odmala zvyklý tam chodit. Ale chodit tam nechce. Nechce si s babičkou povidat-vseobecne si moc nechce s nikým povídat. Nebaví ho tam sedět (nechce si povídat, takže kouká do zdi protože mobil tam mít nemůže a televize ho nebaví). Nesnese fyzicky kontakt a babička se snaží ho pořád pusinkovat a makat na něj. Je mu to nepříjemné jak kvůli tomu, že je autista tak i proto, že je mu 12 a cítí se u toho trapne. A hlavně je dětem nepříjemné to, jak babička pořád knuci a při mluvení se snaží mluvit jak miminko. Naopak do dcerky pořád kafra, že přibrala nebo ať ji vykládá básničky nebo ji tancuje, když chodí dcera do pohybových kroužku. Ale i dcera se už cítí trapne a tancovat ji nechce nebo ji mrzí, že ji babička říká, že přibrala. Přitom vždy, když tam přijdeme, začne jim babička nosit hory jídla, sladkosti, bramburek a je naštvaná, když děcka odmítnou. Opět se pak cítí dotčené, uraženě, ohrne ret a začne fňukat jak jsme tli a nemáme ji rádi.

tak a ted mi prosim Te rekni, kde jsi TY jako MATKA, ze tohle dopustis?!? kde se tech deti zastanes? ty mas svoje deti predevsim chranit, a stare pani nastavit hranice… a ne ji ty deti predhodit…
vas vztah neni ani trosku zdravy…
precti si prosim knizku Nenechte sebou manipulovat od Nazare-Aga… je i online… prosim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21402
9.1.24 10:28

Zakladatelko, ja ti dekuji, ze mi ukazues, jak bych pred lety dopadla taky, kdybych nebyla ostra :lol:

Me celkem prekvapuje, ze tve osobni hranice prababicka prekrocila az ted. Je mas hodne volne, ale kazdy jsme jiny. Naplnuje te to, kdyz takto kazdy den chodis poslouchat historky o valce a nosis blbosti z obchodu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
9.1.24 10:32
@maminaAJ píše:
tak a ted mi prosim Te rekni, kde jsi TY jako MATKA, ze tohle dopustis?!? kde se tech deti zastanes? ty mas svoje deti predevsim chranit, a stare pani nastavit hranice… a ne ji ty deti predhodit…
vas vztah neni ani trosku zdravy…
precti si prosim knizku Nenechte sebou manipulovat od Nazare-Aga… je i online… prosim…

tu knížku si rozhodně přečti, hlavně pak to, jak ona začne reagovat poté, co se vyhraníš. To bylo jak z učebnice a kdyby to nebylo k pláči, bylo by k smíchu to, že tam byly vypsány přesně ty věty, kterými matka reagovala. Do puntíku. Ty lidi mají ten mozek snad podle šablony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
9.1.24 12:26

Jsi dospela zena zodpovedna za svoji rodinu. Prestan se nechat manipulovat.

Uvedom si, ze mas zakonnou zodpovednost za vyvoj a zajisteni potreb svojich deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová