Prababička Romka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
31.12.13 14:57
@anonymouss píše:
@Krkael
Umíš číst? ;)
Tak určitě vidíš ten příspěvek, na který reaguju :roll:

Slepá nejsem - přijde ti to jako hoax?? Zvláštní, že osobně znám jeden konkrétní případ tohohle „hoaxu“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
31.12.13 14:59

@Krkael
Bílý pár, kterému se narodilo načisto černé dítě, s tím, že ani rodiče páru nejsou míšenci, jo?
Točit mě můžeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.12.13 15:01
@anonymouss píše:
@Krkael
Bílý pár, kterému se narodilo načisto černé dítě, s tím, že ani rodiče páru nejsou míšenci, jo?
Točit mě můžeš…

Dočista černý ne, ale oba světloocí Evropané a dítě po dědečkovi hrubý černošský vlasy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
31.12.13 15:05

@Krkael
Takže faktor dědeček, a navíc ještě vlasy…
Nastudujte si něco o genetice, genech, dominantích znacích a pod.

Já jen nesnáčím takové to TV Ho*vna bulvární „bílému norskému páru se narodil černoušek! víme proč!! prababička sestřenice známé od tety manžela se spustila na dovolené v Senegalu před 60 lety!“

Končím OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
31.12.13 15:11

Holky, moje sousedka porodila prvně dvojčátka (holka, kluk) pak ještě jednoho chlapečka a kluk vzhledově prostě „čmoudlej“ nebylo to od miminka šlo to až postupně, sousedka z toho byla špatná, uhodila na svojí mámu, ta ale říkala že o ničem neví, sousedka tak dlouho šťourala až zjistila že její prababička byla poloviční maďarka. Doktorka říkala, že to možné je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4484
31.12.13 15:11
@Sandra752 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
31.12.13 15:20
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu. Teprve nedávno jsem se dozvěděla, že má prababička byla romka. Je možné, že v sobě ještě něco z jejich genů mám?

Ano.

Buď tady polovina už slaví a je nalitá nebo máte jiný úvodní dotaz. Já tam nic ve smyslu - „panebože, co budu dělat“ nevidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
31.12.13 15:48
@Sandra752 píše:
ANO. ZHNĚDNOU TI ČASEM NOHY :mrgreen:
:lol: :mrgreen: :P :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
31.12.13 16:23

Tak vážené dámy…já to na sebe klíďo prásknu…nevím jestli to zakladatelku uklidní nebo ne, ale to je asi jedno…
biologický otec mé dcery je poloviční Rom…jeho máma je bílá, otec Rom…takže Eliška je ze 1/4 Romka…má světle hnědé vlasy…zeleno hnědé oči…a dobře se opaluje…(nespálí se)…její biol. otec nebyl k použití :roll:, ale jako „genetický materiál“ super…nikdo by to na ní nepoznal…já se za to nestydím, dcera je velice chytrá, ve škole bez problémů…naopak, jak psal @Jura, je to výhoda, mixovat etnika… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
31.12.13 16:26
@Elen8 píše:
Holky, moje sousedka porodila prvně dvojčátka (holka, kluk) pak ještě jednoho chlapečka a kluk vzhledově prostě „čmoudlej“ nebylo to od miminka šlo to až postupně, sousedka z toho byla špatná, uhodila na svojí mámu, ta ale říkala že o ničem neví, sousedka tak dlouho šťourala až zjistila že její prababička byla poloviční maďarka. Doktorka říkala, že to možné je :nevim:

jo nebo byl chlapecek souseduv :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14062
31.12.13 16:31

@1.zizi i to je možné, ale jelikož na to sousedku nikdo, nikdy neupozorňoval a manžel od nich odešel neměla důvod se v tom „hnípat“ a začínat to řešit sama od sebe :-D :-D takže tomuhle já prostě věřím :-D ale chápu, že když to člověk nemá od zdroje bere to jako jedna paní povídala ;-)

Ale co třeba i nevěřícné tety potká jednou něco podobného :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
31.12.13 16:33

@Elen8 nevericna teta s trochou stesti dalsi dite mit nebude :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1854
31.12.13 16:35
@bobiskovomaminka píše:
Můj pradědeček byl Němec, nemůžu mít něco rasistického v genech? Promiň ale to je absurdní „obava“. :lol:
Ale téma mne zaujalo proto, že moje babička byla Romka (ne typická jako se vybaví každému čecháčkovi, ale prakticky jen barvou pleti). Dědečka to nijak nenakazilo, maminku ani jejích 10 sourozenců to nezmutovalo. Jsou úspěšní v profesním i osobním životě. Kdyby je někdo chtěl kastovat, pak by je zařadil spíše do vyšší střední třídy obyvatelstva, přesto že babička s dědou byli pouzí zemědělci. Mí bratratci i sestřenice jsou studovaní, pracují a spoustu z nich potkáte na úřadech z té druhé strany než jste zvyklí :-D Za okýnkem FÚ, nebo v uniformě, nebo pokud budete potřebovat pomoc architekta. Hodně lidí to nepozná a když to zjistí, těžko se s jejich úspěchem vyrovnává. A to je to typické čecháčství :-P proto už se nedivím, že se najde někdo s podobnými starostmi jako máš ty.Z druhé strany rodiny byl můj dědeček němec a nikdy mne nenapadlo se obávat ničeho jihého než třeba dědičných onemocnění. Vše je otázkou výchovy a okolního prostředí.
A já? Jsem marketing manager toho času na rodičovské dovolené. Přes léto se lépe opaluji - můžeš kouknout do mé galerie a posoudit, zda-li je mé postižení viditelné. Syn je modrooký blonďáček přesto, že jeho otec je tmavooký a černovlasý. Jediné co můj muž na mně shledává odlišné, je to pro co mne zároveň i miluje a to je můj temperament a rytmus v těle.

Ano, ten marketing jde poznat, takhle se vychvalit nikdo jiny neumi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.12.13 16:55

@Jitka1976 Jen drobná poznámka - u části romských rodin existuje genetická predispozice k zelené oční duhovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
31.12.13 17:01
@Jura007 píše:
@Jitka1976 Jen drobná poznámka - u části romských rodin existuje genetická predispozice k zelené oční duhovce.

Zelené oči mám já, takže dcera je mix nás obou…on měl hnědé…ale máš pravdu..pokud vím, tak Olaští Romové jsou i blonďáci a modroocí… 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová