Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maca84 : ja ne, ale nejspis to prijde
S druhym uz doma tak dlouho nevydrzim. Ale kolem me je to bezne (neziju v CR) a deti to vetsinou zvladaji lepe nez matky ![]()
@maca84 ja chodim na dva dny do prace, ale teda malymu je 9 mesicu. Je doma s tatou a zvladaji to skvele, ale nutno rict, ze on je stastnej s kymkoliv - s moji mamkou, druhou babickou a tak, nikdy po me neplace, me az prijde, ze je mu to fuk
hur jsem na tom byla ja, kdyz jsem poprve sla ![]()
@maca84 píše:
Jsou tu maminy co uz pracujou a diteti jsou jen dva roky? jak to vase deti zvladaji
Pracuju od doby kdy bylo dceři půl roku nejdřív home office a když jí byl rok a půl vrátila jsem se do práce naplno. Chodí do soukromý školky a zvládá to úplně v pohodě a ve školce se jí líbí ![]()
@beruska9 ano, presne
ja byla smutna a malej vysmatej jak leco, posilali mi fotky do prace ![]()
Diky no me ho budou hlidat na stridacku obe babicky a jsou ze stejneho mesta a bydlime kousrk od sebe tak to dnad da chudinka je to mamanek ![]()
@maca84 kolik dni? Kolik hodin denne? Ja s nima vstanu, dam mu snidani, pak odchazim, oni si pohrajou, pak poledni spanek, obed, zase si zase pohrajou a jsem zpatky (chodim na 8h). Jako myslim, ze to neni nejaka tragedie, kdyz se dite zabavi ![]()
@maca84 píše:
Jsou tu maminy co uz pracujou a diteti jsou jen dva roky? jak to vase deti zvladaji
Už mám větší děti, ale pracovala jsem i na mateřské (to teda hlavně z domu). Děti byly v pohodě.
@maca84 tak babicky snad dite znaji a muzete trenovat. Moje uz byla davno ve skolce a pohoda (zahranici), fungovalo to.
Ja se vratila do prace, kdyz byli synovi dva roky.Dva mesice chodil jen trikrat tydne na dopoledne pak uz cele dny. Zvladl to naprosto bez problemu.
Ano, od 2měsíců malého. Když byl maličký, pracovala jsem v době jeho spánku, Nyní v jeho 2letech se mnou chodí na dopoledne do skladu, kde má hrací koutek. Pracuji jen dopoledne, na oběd chodíme domů, spánek a odpo zábava na hřišti. Je to náročný, ale dá se to. Nejsem tedy zaměstnanec, mám e-shop a čas práce si můžu přizpůsobit. Když jsou děti nemocné, tak přes den nepracuji a chodím do skladu až večr, kdy hlídá tatínek…
@maca84 píše:
@ocean.mama 5dni v tydnu a 6.5hodiny od 8.30.
A nechces ho spis dat do soukromé skolky? Dokazou ty babicky zabavit dite tak dlouho každý den? Dvouletaka bych jiz s babickou doma nenechavala.
Napred jsem pracovala ve skolce, kdyz mel nejmladsi 2r., ted potkavam dve starsi ve skole a za rok k nam pristoupi nejmladsi do prvni. Mladsi dceru si rano beru do druziny. Prizpusobila jsem si praci, abych byla dostupna vlastnim detem.
Muj muz za praci cestuje pravidelne do zahranici, tak ja zustavam blizko, abych byla dostupna, samostatna a mela prijatelnou prac. dobu. Nerada se spoleham a rikam si o pomoc jinym.
@maca84 Ja jsem sla do prace na polovicni uvazek, kdyz bylo mladsimu synovi 15 mesicu a kdyz mu byly presne 2 roky, presla jsem na 3/4 uvazek. On mel tedy vyhodu, ze ve skolce nebyl sam, mel tam o necele 2 roky starsiho bratra a skolku jsme volili vzdy tak, aby mohli byt stale spolu, ale zvladl to uplne v pohode, bez jedine slzicky a vzdycky tam byl spokojeny. Ted mam treti, momentalne rocni dite a delam na homeoffice, ale planuju to podobne, ze v cca 2letech zacnu zase chodit do kancelare.
U dcery jsem se vracela do práce v jejím roce, ona šla do jeslí. U syna jsem se vracela v jeho 9 měsících. Nejdřív měl chůvu, potom šel v roce do jeslí. Já teda měla u obou dětí zkrácený úvazek. Dítě to určitě zvládne, když to maminka nebude brát jako tragédii a že je dítě chudáček.