Práce na zkrácený úvazek pro samoživitele - byli byste pro?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Catalina123 píše: Více
Na práci na HO zakladatelka neodpovídá. Měla tady i konkrétní nabídky.
@Anonymní píše: Více
Ty máš ale asi zdravé děti. A to je rozdíl.
Změna zakládajícího příspěvku tímto stylem opravdu duveryhodnost nezvýší.
Ještě třeba kurz na asistenta pedagoga. Tam je to snad vždy zkrácený úvazek.
Kolegyně dcera teď po rodičovské měla spoustu nabídek. Mohla si vybírat. Je teda fakt, že to bylo v krajském městě.
@schnulla píše: Více
to by určitě také z nějakého záhadného důvodu nešlo
@stinga píše: Více
v některých krajích je přeasistováno. Navíc by to bylo, jak už tu někdo psal. Bude pořád doma a potřebné dítě samo. Školy nemají lidi na takové záskoky.
@Anonymní píše: Více
Dodám, že jsi chtěla, aby zaměstnavatel měl povinnost zaměstnat samoživitelky na zkrácené úvazky. Že Ti to chybí.
@schnulla píše: Více
Ona má často nemocné dítě s kterým musí být ona doma (nikdy jiný není reálný) a často objíždí lékaře s dítětem do jiného kraje, protože nemá auto tak busem a vlakem (čili těžko si bude určovat čas a bude to časově náročné). Kvůli nemocnosti dítěte ji kvůli tomu ani ve školce, kterou dítě navštěvuje. A ty ji pošleš dělat AP. ![]()
Kdy bude tu asistentku dělat? A co to dítě / děti pro které v té třídě bude?
Jako rodič dětí, které ty asistenty ve školce / škole potřebovaly děkuji za takovou asistentku pěkně.
Příspěvek upraven 29.07.26 v 16:09
@vokishka píše: Více
To já vím. Já reaguji na to, že chtěla zkrácený úvazek.
To, že bude půl měsíce doma, bude problém i u zkráceného úvazku.
@Snopy123 taky mě to napadlo. Nechtějí ji ve školce, kam chodí její dítě, že je vlastně pořád doma, že by jim tam nebyla nic platná. A v jiné škole nebo školce jako platná bude?
@schnulla Ano, její problém není absence zkráceného úvazku, ale to že tam spíš nebude než bude.
Samozřejmě zkrácené úvazky jsou.
@Snopy123 píše: Více
Nepošlu. Vím, že je to blbost. Reaguji na to, že chtěla zkrácený úvazek. To její problém stejně nevyřeší.
Jen tedy k těm nabídkám na HO. Musí být u toho schopná pracovat. A to za sebe mohu napsat že ne vždy je pohoda.
Pro mě je daleko jednodušší jít na 4 hodiny do práce + 3 dělat v noci z domova, než tu mít na 4 hodiny specifické dítě, které má nějaké potřeby. To si musí zakladatelka reálně říct, co vlastně je pro ní reálné, protože dítě s věkem 4 roky není jednoduché ani zdravé.
On HO je úplně super, ale třeba pracovat při něm s dítětem co má 39.4 a nebo zvrací první ligu, protože má zrovna střevní chřipku a nebo je člověk KO únavou, protože dítě má chřipku a on 5 nocí skoro nespal není žádný med. A vyřizovat, telefonovat taky nemusí být pohoda, protože do toho dítě (naše dítě třeba pravidelně na začátku meet potřebovalo kadit).
A řekla bych, že dítě s tolika dg. co uvádí zakladatelka nebude hodiny si samo tvořit bez potřebného dozoru.
Pak je otázka co i ten HO řeší, pokud neřeší nějakou možnost pracovat po nocích, pokud to vůbec reálně jde.
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat