Práce na plný úvazek - kdy vyzvedáváte děti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@stinga píše: Více
Já bych viděla problém třeba v nedostatku času na zájmy, mimoškolní aktivity, společný čas s dětmi a později i přípravu do školy, která večer opravdu není efektivní.
Zakladatelku chápu, ale poradit neumím. Vím, že v některých oborech jsou částečné úvazky problém a když ho člověk má, stejně odmaká plný za méně peněz. O to víc si vážím toho, co mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem vyzvedávala okolo 13. hodiny. Školka bez povinného spaní, jen 20 minut hygienické minimum, ale když rodiče nahlásí, že přijdou, není nutné ani to.
Kromě období, kdy jsem pracovala v družině, to ale zase dcera chodila na později, většinou na půl desáté.
Za mě by tyto instituce měly pomáhat rodinám a kolerovat s pracovní dobou rodičů, vzdělávání patří do školy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od začátky byly děti ve školce a pak i v družině cca do 15:45-16h, dřív jsme to s prací nestihali. A to jsme se nejdřív střídali, já odvazela, manžel vyzvedával (oba máme „kancelářskou“ práci ale moc na brzký začátek posunou nelze), časem jsem se domluvila se zaměstnavatelem na zkrácení úvazku o hodinu. Školka byla do 16:30 ofiko, ale už tak moje dítě bývalo před tou čtvrtou jedno z posledních.
Fakt nemáš možnost najít praci blíž než hodinu cesty? To mi přijde šílené, před dětmi jsem to sice taky tak měla, ale po nich jsem si cíleně hledala něco v blízkém okolí, i za cenu toho, že jsem šla kvalifikačně o něco níž…ztratit 2 hodiny denně cestováním jsem fakt nechtěla…takže to mám 10 minut naštěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ve skolkovem věku dcery jsem mela úvazek 6h, dceru jsem vodila v 7:30 a ve 14:30, vyzvedávala.. Při plném úvazku jsme se střídali s manželem, on ráno odváděl, já vyzvedávala kolem 15h. Ted už je velká, chodí sama. Musíte se nějak nakombinovat s manželem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráno vodil manžel a odpoledne jsem vyzvedávala já. I tak tam byli 6:30-15:30. Zvládali to v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vodím hned na 7 kdy se otevírá (to je tam první) a vyzvedávám po 16 nebo před půl 5. Často je tam už sám, přitom školka zavírá v 5. 2× týdně většinou vyzvedává manžel dřív. Jak to dělají ostatní, že chodí tak brzo odpoledne a, později ráno nevím, asi se víc střídají (můj manžel častěji nemůže, ale i ty 2 dny jsou fajn), mají HO nebo kratší úvazek nebo babičky. My nemáme nic z toho a celkem mi trvalo najít práci, kde bych to stíhala aspoň takhle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marieke píše: Více
U nás je syn 8-14:30, nejpozději 15:30. Podle směn vodím já, nebo manžel a druhý z nás odpoledne vyzvedne
Nikoho na pomoc nemáme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás bohužel kroužky mohou mít až předškoláci. To nepovinné spaní by bylo super. U nás bohužel opět až v předškolácích.