Práce na plný úvazek - kdy vyzvedáváte děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snopy123
29.3.25 18:15
@Anonymní píše: Více

U nás bohužel kroužky mohou mít až předškoláci. To nepovinné spaní by bylo super. U nás bohužel opět až v předškolácích.

• Citovat
  • Upravit
44214
30.3.25 06:46
@stinga píše: Více

Já bych viděla problém třeba v nedostatku času na zájmy, mimoškolní aktivity, společný čas s dětmi a později i přípravu do školy, která večer opravdu není efektivní.
Zakladatelku chápu, ale poradit neumím. Vím, že v některých oborech jsou částečné úvazky problém a když ho člověk má, stejně odmaká plný za méně peněz. O to víc si vážím toho, co mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44214
30.3.25 06:56

Taky jsem vyzvedávala okolo 13. hodiny. Školka bez povinného spaní, jen 20 minut hygienické minimum, ale když rodiče nahlásí, že přijdou, není nutné ani to.
Kromě období, kdy jsem pracovala v družině, to ale zase dcera chodila na později, většinou na půl desáté.
Za mě by tyto instituce měly pomáhat rodinám a kolerovat s pracovní dobou rodičů, vzdělávání patří do školy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3072
30.3.25 07:02

Od začátky byly děti ve školce a pak i v družině cca do 15:45-16h, dřív jsme to s prací nestihali. A to jsme se nejdřív střídali, já odvazela, manžel vyzvedával (oba máme „kancelářskou“ práci ale moc na brzký začátek posunou nelze), časem jsem se domluvila se zaměstnavatelem na zkrácení úvazku o hodinu. Školka byla do 16:30 ofiko, ale už tak moje dítě bývalo před tou čtvrtou jedno z posledních.
Fakt nemáš možnost najít praci blíž než hodinu cesty? To mi přijde šílené, před dětmi jsem to sice taky tak měla, ale po nich jsem si cíleně hledala něco v blízkém okolí, i za cenu toho, že jsem šla kvalifikačně o něco níž…ztratit 2 hodiny denně cestováním jsem fakt nechtěla…takže to mám 10 minut naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
30.3.25 08:33
@Anonymní píše: Více

Ve skolkovem věku dcery jsem mela úvazek 6h, dceru jsem vodila v 7:30 a ve 14:30, vyzvedávala.. Při plném úvazku jsme se střídali s manželem, on ráno odváděl, já vyzvedávala kolem 15h. Ted už je velká, chodí sama. Musíte se nějak nakombinovat s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3561
31.3.25 10:45

Ráno vodil manžel a odpoledne jsem vyzvedávala já. I tak tam byli 6:30-15:30. Zvládali to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7801
31.3.25 18:32

Já vodím hned na 7 kdy se otevírá (to je tam první) a vyzvedávám po 16 nebo před půl 5. Často je tam už sám, přitom školka zavírá v 5. 2× týdně většinou vyzvedává manžel dřív. Jak to dělají ostatní, že chodí tak brzo odpoledne a, později ráno nevím, asi se víc střídají (můj manžel častěji nemůže, ale i ty 2 dny jsou fajn), mají HO nebo kratší úvazek nebo babičky. My nemáme nic z toho a celkem mi trvalo najít práci, kde bych to stíhala aspoň takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16489
31.3.25 18:49
@Marieke píše: Více

U nás je syn 8-14:30, nejpozději 15:30. Podle směn vodím já, nebo manžel a druhý z nás odpoledne vyzvedne :pankac: Nikoho na pomoc nemáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat