Práce u Student Agency

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Taktez Ex Letenkar
3.10.12 19:56

Tak ja se pridavam..

Bohuzel mohu podepsat vse vyse, co je negativni.. Na praskach jsem sice neskoncil, ale pracovni tempo, naroky, to vsechno je naprosto neumerne mzde.. Kdyz ted vidim v inzeratu ze prumerna vyplata je 24000,–, od srdce se smeju… To snad ani v superhrube mzde.. Penize stranou - i tak jsou naroky na praci abnormalni, nedostatek lidi pokryvaji vyssim vytizenim tech stavajicich a porad nad clovekem visi hrozba srazky ze mzdy kdyz to tempo nezvladne.. A ze srazka muze byt opravdu znatelna, zaklad jako takovy nestoji snad ani za rec, vse navic je nenarokova slozka mzdy… Odchod domu v devet, v deset vecer? Zadny problem, samozrejme to nikoho nezajima.. Navic bez konzultace se zamestnanci jim i na pobocky vnutili ruzove uniformy, coz povazuji za naprostou ignoraci zamestnancu, opravdu nikdo z nich ji nenosi rad.. Ale opet - nenosis uniformu? Tak pokuta.. No zkratka nikdy vice..
Nicmene souhlasim s nazorem, ze to byla super zkusenost a jsem za to svym zpusobem rad, urcite mi to do zivota hrozne moc dalo, ale nikomu tu praci nedoporucuju a sam bych ji uz znova nedelal.. Tedy u SA, letenkarina je jinak skvela prace.. Ono taky hodne vypovida to, ze rada letenkaru u jinych agentur jsou puvodne z SA a kdyz nekdo prejde ke konkurenci na tu samou pracovni pozici, cili zadny karierni postup, pouze „zmena barev“, o leccem to svedci..

• Citovat
  • Upravit
marianne008
1.1.13 15:34

Student Agency - NEVER MORE!

Pracovala jsem u SA jako letenkarka. Lidi tam musi podepsat smlouvu na rok a pokud odejdou driv, musi zaplatit pokutu 20 000 Kc za skoleni rezervacniho systemu Galileo. Jakmile jsme my absolvovali ten kurs a vratili se z nej s rocni smlouvou na krku, oznamili nam, ze se zmenil system provizi - samozrejme tak, aby to pro nas vyslo co nejhure. Plat byl ubohy, zodpovednost velka a strhavani penez z platu je jejich velkym konickem. Ty provize se menily nekolikrat, vzdy, kdyz bylo hodne objednavek a meli jsme sanci vydelat si opravdu dobre penize, provizni system se zmenil tak, aby nam ty provize nahodou nemuseli vyplatit. O zenskym kolektivu ani nemluvim - v zivote jsem nepracovala v tak negativnim, pomlouvacnym a napjatym prostredi. Neposlala bych tam ani nejvetsiho nepritele.

• Citovat
  • Upravit
ass
25.1.13 14:16

Musím říct, že mě výčet negativních reakcí překvapil. Hlásil jsem se tam taky a o kousek mi práce v SA unikla (pracovník na pobočce), doufal jsem, že to třeba vyjde příště. ale takhle ani nevím, zda se má cenu tam hlásit.

• Citovat
  • Upravit
nmm
14.2.13 21:07

potvrzuji vyse psane

Pod výše napsané se bohužel mohu s klidným svědomím podepsat.

• Citovat
  • Upravit
Nhs
16.2.13 13:09

Bohužel, mohu pouze souhlasit s výše uvedeným, nicméně, zkušenost je to k nezaplacení…poté (pokud teda neskončíte v bláznici), si začnete vážit jakékoli jiné práce :-)

• Citovat
  • Upravit
ex zamestnanec SA
14.3.13 07:43

Taky se musim pridat ke vsem tem negativnim prispevkum. Je to uz sice 5 let, co jsem pracovala v SA jako letenkar, ale kdyz si na to i dnes vzpomenu, tak me stale boli bricho. V te dobe se podepisovala smlouva na minimalne 2 roky, jinak clovek musel zaplatit pokutu 80 tisic! Mesicne mi chodila vyplata 12 tisic. No bylo to smesne za to, co clovek si tam vsechno vytrpel. Potom jsem presla do spolecnosti HRG a to bylo uplne jine kafe. Mnohem pohodovejsi podminky za dvojnasobny plat + priplatky. Mohu jen doporucit. Uz tam ale nepracuji (prestehovala jsem se), takze nevim jak to tam vypada dnes.

• Citovat
  • Upravit
Evuliii
21.3.13 09:36

Vše výše napsané je pravda

SOUHLAS a nic než souhlas s ostatními bývalými kolegy. :D Je to hnus, nejhorší zaměstnavatel ze všech, nikdy nevíte, kolik přijde peněz, kdy vás kde sledují, kdo je na vás nasazený, aby špehoval, co děláte. Přesně jako psali ostatní, ani nejhoršímu nepříteli bych tuhle firmu nedoporučila.

• Citovat
  • Upravit
příbuzný
22.3.13 11:17

Co k tomu dodat...

Myslím, že všichni, kteří si přečetli příspěvky už tuší, co je Radim Jančura za darebáka. Na oko je to dobrý, přátelský a pohodový člověk. Ve skutečnosti je to pěkný darebák. Jeden známý u něj nějakou dobu pracoval. Zhruba před čtyřmi lety odešel. Do dnes mu Jančura dluží cca. 150 tis. na nevyplacených mzdách. Nepracoval pro Student Agency, ale pro sesterskou firmu ORBIX. Ono je to ale úplně jedno, pod jakou hlavičkou děláte. Ryba smrdí od hlavy a když firmy vede stejný darebák, tak je jedno, jaký název je ve smlouvě. Jinak o té nevyplacené mzdě to není žádná pomluva. Ten zaměstnanec se s Jančurou soudí a pokud chcete znát detaily, pak je věc v řešení u Okresního soudu v Ostravě. Zaměstnanec se svých peněz dočká. Bohužel, díky tomu, jak jsou soudy zavalené prací, trvá to řadu let. A právě tohle nahrává takovým hajzlíkům, jako je Radim Jančura. :-( Víc by možná pověděl tento poškozený zaměstnanec, který si otevřel svou vlastní cestovku SMILEX a prodává levné letenky online na svém webu. A těch zkušeností je více. Sousedka má zase dceru, která pracuje pro RegioJet. Dělá tam stevardku. Diety ani přesčasy se NEPROPLÁCÍ! Dokonce si jednou při vystupování z vlaku, při výkonu práce, zvrtla nohu. „Kupodivu“ jí to neuznali jako pracovní úraz a dokonce jí i vyhrožovali, že bude velice litovat, pokud to bude chtít hlásit jako pracovní úraz. Inu, kdo chce kam, pomozme mu tam. Pokud ale uvažujete nad zaměstnáním u některé z firem pana Radima Jančury, dobře si to rozmyslete. Vyplácení „černých“ peněz, daňové úniky, plesnivé koláče na palubách vlaků RegioJet a další prasárny, to je celý Jančura. A tento pokrytec se ještě ve správní radě Nadačního fondu proti korupci. To už je opravdu výsměch všem slušným a poctivým lidem. Do jisté doby jsem si velice vážil pana Jana Krause i pana Karla Janečka. Přestože je osobně neznám, měl jsem za to, že svůj záměr myslí vážně a v boji proti zlodějům jsem jim držel palce. Pak si ale mezi sebe vzali takovou „osobnost“ jako je Radim Jančura a každý rozumně uvažující člověk si musí položit stejnou otázku. Jsou ti „spravedliví“ pánové Kraus a Janeček tak hloupí, že se nechali oblbnout darebákem? A nebo je celý projekt Nadační fond proti korupci pouze způsob, jak se chtějí ke korytu dostat jiní, „čistí“ a „slušní“? Osobně doufám, že jsou pánové Ksaus i Janeček opravdu slušní lidé, kteří bohužel nepochopili, že si mezi sebe vzali člověka, který chce s korupcí bojovat, pouze pokud z toho bude něco mít. Pánové, proberte se…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.13 22:24

Tak mi to nedá, aby jsem se nepřipojila s příspěvkem o této společnosti. Bohužel v této firmě jsem zaměstnaná a hlásila jsem se na jinou pozici v téže firmě, ale splňovala jsem vše co chtěli a přesto mi napsali, že vybrali někoho jiného a místo je obsazené a další zajímavá věc inzerát na jejich stránkách je stále vystaven. Takže to co vše je tady psané v předchozích příspěvcích je doopravdy pravda.

• Citovat
  • Upravit
lucinenenenenecka
29.3.13 22:06

Ahoj,
to co čtu, mě opravdu moc nepotěšilo. V současnosti přemýšlím, zda si vůbec do SA posílat životopis. Na internetu jsem našla práci Prodejce zájezdů a celkem mě zaujala. v současnosti ovšem tedy nevím, zda to vůbec zkoušet. Nemá někdo z vás s touto prací zkušenosti? Hodně se dočítám o prodejcích letenek nebo stewardkách ale o téhle pozici moc informací není. Také by mě zajímalo jakou formou je výběrové řízení. Zda se jedná o pohovor nebo i o nějaké testy nebo praktické zkoušení. Na jejich stránkách je uváděna i možnost využití assessment centra. Nevíte o tom něco?

• Citovat
  • Upravit
Vendaaaa
30.3.13 10:45

Nepotěšili jste mě

Ahoj všem, přemýšlel jsem, že bych poslal životopis na pozici vedoucího pracovníka v ekonom. oddělení, ale jsem na pochybách. To myslíte vážně, všechna ta negativa? Je pravda, že jsem nenašel ani v jiné diskuzi žádný kladně laděný příspěvek. Nemáte někdo zkušenost jako účetní v této firmě? Díky za informace a pěkný den.

• Citovat
  • Upravit
příbuzný
2.4.13 11:24
@Vendaaaa píše:
Ahoj všem, přemýšlel jsem, že bych poslal životopis na pozici vedoucího pracovníka v ekonom. oddělení, ale jsem na pochybách. To myslíte vážně, všechna ta negativa? Je pravda, že jsem nenašel ani v jiné diskuzi žádný kladně laděný příspěvek. Nemáte někdo zkušenost jako účetní v této firmě? Díky za informace a pěkný den.

Samozřejmě, že to tu všichni myslí vážně. Akorát si nemyslím, že to někoho může od zaměstnání u Student Agency, Orbix, RegioJet a dalších, někoho odradit. Ono, dokud si to člověk nevyzkouší na své vlastní kůži, tak tomu asi ani uvěřit nemůže… A mimochodem, dotaz na ty, kteří u maniaka stále pracují. Ještě stále vás všude šmíruje? Kamery pomalu i na toaletách? Podle posledních informací co mám, tak si o odchod na toaletu museli zaměstnanci „pípnout“ přes terminál… :zed:

• Citovat
  • Upravit
78
4.4.13 10:41

Ahoj, pracovala jsem u S. A. jako stewardka vnitrostátních a pak mezinárodních linek 3 roky. Asi jsem nějaká vyjímka, ale práce mě bavila a dřív jsme měli pěkné peníze. Pracovala jsem tam asi před 5 lety - od té doby se asi hodně změnilo :-( to je fakt škoda, protože to je jedna z mála zaměstnání, kde jsem byla spokojená. Je pravda, že když jste měli volno, tak vám zavolali, že jedete, ale to jenom v případě, že jste měli pohotovost, jinak ne. Já jsem teda jela ráda točku navíc, protože jsem potřebovala dost peněz na uživení, nájem atd. Při práci jsem totiž ještě studovala VŠ, ale stíhala jsem jezdit celý úvazek, protože s tehdejší koordinátorkou se dalo dobře domluvit. Většinou jeli i hodní řidiči, se kterými jsme už pak byli kamarádi a občas se vídáme dodnes :-)Samozřejmě, že se na skoro každé jízdě vyskytl i nějaký protivný cestující, nebo řidič - někdy i obojí :cert: ale většinou to bylo bez problémů. Ale jak to tady tak čtu, situace se asi hodně změnila :-(
Když jsem pak dokončila VŠ a vdala se, tak jsem se odtěhovala z Brna za manželem do Zlína. Tady je to s prací uplná katastrofa :nevim: Marně hledám práci - už teda v oboru - jsem učitelka na ZUŠ…místo toho ale dělám prodavačku v OC a to je opravdové neštěstí :,( :,( :,( jsem z toho už 1,5 roku v depresi a ještě ráda vzpomínám na S. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pro Zdeňulku1
4.4.13 10:59
@Zdeňulka1 píše:
Ahoj, pracovala jsem u S. A. jako stewardka vnitrostátních a pak mezinárodních linek 3 roky. Asi jsem nějaká vyjímka, ale práce mě bavila a dřív jsme měli pěkné peníze. Pracovala jsem tam asi před 5 lety - od té doby se asi hodně změnilo :-( to je fakt škoda, protože to je jedna z mála zaměstnání, kde jsem byla spokojená. Je pravda, že když jste měli volno, tak vám zavolali, že jedete, ale to jenom v případě, že jste měli pohotovost, jinak ne. Já jsem teda jela ráda točku navíc, protože jsem potřebovala dost peněz na uživení, nájem atd. Při práci jsem totiž ještě studovala VŠ, ale stíhala jsem jezdit celý úvazek, protože s tehdejší koordinátorkou se dalo dobře domluvit. Většinou jeli i hodní řidiči, se kterými jsme už pak byli kamarádi a občas se vídáme dodnes :-)Samozřejmě, že se na skoro každé jízdě vyskytl i nějaký protivný cestující, nebo řidič - někdy i obojí :cert: ale většinou to bylo bez problémů. Ale jak to tady tak čtu, situace se asi hodně změnila :-(
Když jsem pak dokončila VŠ a vdala se, tak jsem se odtěhovala z Brna za manželem do Zlína. Tady je to s prací uplná katastrofa :nevim: Marně hledám práci - už teda v oboru - jsem učitelka na ZUŠ…místo toho ale dělám prodavačku v OC a to je opravdové neštěstí :,( :,( :,( jsem z toho už 1,5 roku v depresi a ještě ráda vzpomínám na S. A.

No, nevím. Když průběžně projíždím inzeráty, na Zlínsku se toho objevuje poměrně dost. Otázkou je, co tedy máš za kvalifikaci. Pochybuji, že jsi vyučená stewardka. Pokud ano, tak je jasné, že se Ti bude za Zlínsku hledat práce těžko… :-(

• Citovat
  • Upravit
3491
4.4.13 11:03
@Pro Zdeňulku1 píše:
No, nevím. Když průběžně projíždím inzeráty, na Zlínsku se toho objevuje poměrně dost. Otázkou je, co tedy máš za kvalifikaci. Pochybuji, že jsi vyučená stewardka. Pokud ano, tak je jasné, že se Ti bude za Zlínsku hledat práce těžko… :-(

Však píše, že je učitelka ZUŠ a hledá práci v oboru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat