Práce u Student Agency

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Liverpool
2.10.13 21:57

Hlavně mě zajímá jak se k řidičům chovají. A hlavně jak je na tom nocovna v Praze.Ten manažer říkal že se nekončí jenom v Č. Budějkách ale i v Praze ale tak to mě zas tak nevadí když to nebude každej den. Díky moc za info všem.:-)

• Citovat
  • Upravit
stew123
4.10.13 18:38

Pracuji u SA jako stewardka už druhý rok a nemůžu si stěžovat. Práce mě baví, s řidiči je sranda, nenudíte se, právě naopak. I když se najde občas nějaký ten protivný cestující, ta stovka (minimálně) spokojených, kterou stihnete v jednom dni převézt odněkud někam to zcela převáží.. V buse si teď připadám více doma než u mě doma a neměnila bych :) Studuji u toho i VŠ, jako přivýdělek velmi dobré, jako HPP už o něco horší. Co tady čtu ty negativa, tak to píší lidi co pracovali někde v kanclu. To je určitě něco jiného, do toho nevidím, ale jinak můžu určitě doporučit :)

• Citovat
  • Upravit
334
4.10.13 19:41
@stew123 píše:
Pracuji u SA jako stewardka už druhý rok a nemůžu si stěžovat. Práce mě baví, s řidiči je sranda, nenudíte se, právě naopak. I když se najde občas nějaký ten protivný cestující, ta stovka (minimálně) spokojených, kterou stihnete v jednom dni převézt odněkud někam to zcela převáží.. V buse si teď připadám více doma než u mě doma a neměnila bych :) Studuji u toho i VŠ, jako přivýdělek velmi dobré, jako HPP už o něco horší. Co tady čtu ty negativa, tak to píší lidi co pracovali někde v kanclu. To je určitě něco jiného, do toho nevidím, ale jinak můžu určitě doporučit :)

Já jsem tam taky zaměstnaná již delší dobu, ale né v kanceláři, ale jsem dost s lidma a můžu říct, že když jsem tam nastoupila tak to bylo strašně moc fajn a i stewardky byly strašně fajn a celkově ta atmosféra byla o něčem jiném.

Ať se vám tam daří a jste s prací spokojená. Velké plus pro vás až ukončíte VŠ už budete mít nějakou praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Inge90
11.10.13 22:37

U SA??? NIKDY VÍCE!!

Ahoj,

u společnosti Student Agency jsem pracovala několik let jako stevardka. Je to příšerná společnost. Své zaměstnance absolutně neumí ohodnotit. Za vše strhávají peníze, neustále nesmyslné kontroly a buzerace ze strany vedení. Nutí své zaměstnance i k nekalým praktikám! Hnus! Začíná to sexuálním obtěžováním ze strany řidičů a dokonce poté i vedení a končí to psychickou újmou a nenávistí k lidem. Jsem ráda, že už zde nepracuji a varuji všechny, kteří chtějí do té společnosti vstoupit jako zaměstanci. V současné době pracuji na České poště a je to nesrovnatelné, mnohem lepší.

POZOR NA SA!!! RADŠI BÝT BEZ PRÁCE NEŽ BÝT U NICH!!!

• Citovat
  • Upravit
14.10.13 13:05

U mě dobré

Ahoj,

přečetla jsem si výše uvedenou diskuzi a musím říct, že vaše příspěvky moc nechápu :nevim: Proč jste někteří tak u SA třeba ty 4 roky/5 let zůstávali, když jste byli na antidepresivech apod???
Já dělám letenkáře nějaké dva roky a musím říct, že jsem vcelku spokojená… Jasně, začátek byl těžký, je to spousta nových věcí, hodně informací, různé systémy apod., ale když se člověk zajede, je to celkem v pohodě. Ta práce je hodně různorodá a upřímně - kdo není líný, dokáže si docela slušně vydělat…
Nejsem člověk, který by aktivně přispíval do diskuzí, ale tohle jsem napsat už musela, vždyť to je fakt hnus, co tady hážete za špínu! Nevím, jestli nemáte problém spíš někde jinde… Sorry, ale tohle je fakt moc. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zimm1
31.10.13 14:31

U mě nevím

Milá Trumpetkoo. Je velká škoda že tady z pochopitelných důvodů nemůžete případným zajémcům o zaměstnaní ve SA sdělit co se dá získat napsáním takto hodnotného příspěvku v diskuzi, zda je to honorované formou prémií, odpuštěním pokuty za stížnost od anonymního zákazníka nebo je pouze dobré mít takovou zásluhu ve firmením životopisu:) Naštěstí nemám v plánu ucházet se o zaměstnání ve SA a rozhodně jsem tam nikdy nepracoval, tuto diskuzi jsem sledoval jen proto že jsem mírně řečeno rozčarován z pana Jančury a přijde mi zajímavé že si pan Kraus, Bernard, Janeček.. kazí jméno a degradují nadační fond proti korupci takto „skvělým“ podnikatelem. Do diskuzí také nepřispívám, popravdě řečeno to dělám poprvé, ale tohle je fakt moc:) Přeji mnoho pracovních úspěchů, při své snaživosti se jistě brzy dočkáte povýšení a to vám ze srdce přeji. Doufám že již máte nakoupené dluhopisy SA a těšíte se na zaručený výnos, to vám ze srdce přeji ještě víc :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
7.11.13 13:08

Vážený Zimm1,

samozřejmě, jakmile napíšu jeden nekonvenční příspěvek, jsem okamžitě nasazená, podplacená, případně vypočítavá. :kytka:
Děkuji Vám za Váš komentář a jdu si za své prémie nakoupit dluhopisy.
Ono se holt nenosí, když je člověk v práci spokojený a vadí mu, když čte tu špínu, která se tady roznáší.

Pěkný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zimm1
7.11.13 21:25

Milá spokojená Trumpetkoo,

V jedné věci se shodneme, že se jedná o špínu. Já jako nezaujatý pozorovatel se přikláním k názoru že se jedná o špínu pana Jančury. Mám k tomu několik důvodů. Např. jsem s úžasem poslouchal zástupce pana Jančury(jméno jsem naštěstí zapoměl) jak beze studu v rádiu vysvětloval že SA dává kamery do autobusů monitorující prostor řidiče z důvodu bezpečnosti řidiče. Snížit se k evidentní lži a říkat věci ke kterým by se čestný člověk nesnížil zřejmě patří k firemní kultuře SA. Je naprosto evidentní že kamery mají sloužit ke kontrole řidičů.. Chápu p. Jančuru že se mu nelíbí když zaplatí zaměstnancům školení a oni jdou záhy pracovat jinam, nicméně na nekalých praktikách a vybírání si pouze lukrativních linek apod. je založen jeho úspěch. Např. vozíčkáře přenechá konkurenci.. To že cena služeb je nepřiměřeně nízká je evidentní, i proto mi dává logiku že jedinná možnost jak se dostat k zisku je odírání zaměstnanců. Pokud se nemýlím, tak stewardka má va SA 12tis hrubého(kdyžtak opravte).. Dle mého názoru by podnikatel který se nestydí platit zaměstnanci s maturitou a znalostí cizího jazyka takto nízkou mzdu měl stát před soudem za využití cizí tísně, zneužívání špatného stavu na pracovním trhu(k udržování tohoto stavu sám přispívá) ke svému prospěchu apod. a ne být vychvalován a obdivován.. Doufám že Trumpetkoo nemluvíte jen tak do větru(v tomto případě do sítě) a dluhopisy si opravdu nakoupíte. Já panu Jančurovy alespoň trochu věřit, mám už v nich uložené celé úspory. Přeji at vám spokojenost vydrží a omlouvám se vám za to že tady „roznáším špínu“:)

Krásný den!

• Citovat
  • Upravit
Daan
11.11.13 21:43

Plně souhlasím, moc hezky napsáno! :-)

• Citovat
  • Upravit
Daan
11.11.13 21:45

Neboj se, až přijde problém, tak uvidíš, jakým způsobem se k tobě firma zachová!!!

• Citovat
  • Upravit
HankaVrubka
19.11.13 20:17

No netvrdila bych, že byly odbory ignorovány. Ona byla i snaha s nimi komunikovat, ale když dorazí nějaký namachrovaný copánek, který si myslí, že všichni padnou na zadek a přitom se zastává jen řidičů, tak nemůže čekat podporu i u jiných oddělení. Už naštěstí odbory nejsou. A co že to vlastně přinesly? Ti, co jim na to skočili, tak jsou o nějakou korunu lehčí kvůli odborovým příspěvkům, ale jinak to bylo jen haha divadlo.

• Citovat
  • Upravit
HankaVrubka
19.11.13 20:24

Musím souhlasit s Trumpetkoou. Jak je člověk spokojený, tak je to samozřejmě pro všechny špatně a člověk je hned podezřelí. Mám za sebou 4 roky v SA a teď jsem na mateřské a ač jsem celkem rostla z dotazů některých svých kolegů, tak musím říct, že doufám, že se tam po mateřské vrátím. A proč? Nejen kvůli skvělým lidem, který pokud chcete, tak najdete, ale i kvůli té zkušenosti, protože jak se říká po Brně - 1 rok v SA je jako 4 kdekoliv jinde. A mimochodem - Když se mi někde nelíbí, tak přeci vždycky můžu jít jinam. Pokud se tedy nepotřebuju veřejně litovat, že?

• Citovat
  • Upravit
Lenk7
19.11.13 21:08

Vážené ex-kolegyně/exkolegové. Hodně záleží na tom, na jaké pozici pracujete. Pokud na letenkách - nevěřím, že je tam jediný člověk, který by byl tak spokojený, jak píše Trumpetkaa. Buď je tam chvilku, že nepoznala zatím praktiky vedení, nebo sedí někde mimo klienty nebo je to fake. Letenkářů znám dost, i bývalých, i současných a s tímto názorem by se opravdu málokterý ztotožnil.

• Citovat
  • Upravit
Ex letenkarka
21.11.13 10:45

I já mohu přispět se zkusenostmi v SA jako letenkář.

Vemu to od začátku, když ukončíte školu a hledáte první stále zaměstnání na HPP a vidite inzerát od SA, tak si řeknete: Jo to by mohlo být zajímave, je to známá firma, mohlo by to být super:). Tak se přihlásíte, projdete šíleným pohovorem a oni vás nakonec vyberou.

Jedete na školení do Brna, kde vás hodně rychle přejde humor. Podepíšete smlouvu, kde se tedy uvážete na 2 roky ( ted je to možná už jen 1 rok). Řikáte si, 2 roky, to uteče jako voda, žádný problém. Už při školení jsou situace kdy by jste se nejraději sebrala a jela domu. Nejde o tu práci ale o ty lidi jak s vámi jednají.

Ukazují vám statistiky nejlepších prodejců, kde vám ukazují kolik se dá vydělat. Až po čase zjistíte, že vám jsou předkládány statistiky několik let staré a hlavně osoby, která má na starosti firemní klientelu, či skupinové letenky, tam pak ty letenky naskakují. Ve skutečnosti pak odcházíte s hodně mizerným platem, jelikož jejich provizní systém je nastaven tak, aby nejlépe nikdo z té letenky nic neměl. Vy tím pádem nesplníte limity a máte hodně nízkou mzdu a jste totálně vyčerpaní.
Neříkám, že se někdy nepoštěstí limity splnit, ale je to také hodně o štěstí a o tom kdo si zrovna sedne k vašemu stolečku:)

Věřím tomu, že lide co v SA začínali před několika lety za jiných podmínek, tak se neměli špatně a odcházeli s krásnou výplatou. Ale nově příchozí nastupují za příšerných podmínek, i já. Mnohdy se mzda dala srovnat s platem pokladní v supermarketu. Ale vy jako letenkář máte šílenou zodpovědnost, jelikož Vám za chybu hrozí šílené pokuty od leteckých společnosti. Chyby jsou vesměs na denním pořádku, když jste neustále pod tlakem.
Před tím než jsem nastoupila, odešlo mnoho zkušených lidí, kteří pracovali třeba 5 let u SA, z důvodu změny vedení a podmínek.
Tak mi neříkejte, že kdyby bylo vše v pořádku tak budete odcházet s firmy, kde již 5 let pracujete.

Neříkám, že všichni se mají špatně, záleží hodně na tom, na jaké pobočce pracujete. Ale vesměs vše, co tady bylo řečeno je pravda. To, že nemáte někdy šanci si dojít i na oběd, odcházení z práce až po 20.00, atd atd.

Na pobočce kde jsem pracovala, bylo jediné pozitivum, a to kolektiv. Nemohu rict, ze by tam dochazelo k pomlouvani, ci udavani apod, jak zde bylo nekde uvedené.
Je fakt, že cim dal casteji byli lidi pod tlakem, když na celé pobočce mate zkušené jen 2 letenkáře a zbytek 6 kolegu jsou zacatecnici, kteří každou chvíli potřebují s něčím pomoc. Je to hodně náročné pro všechny zůčastněné.

závěrem bych chtěla říci, že i trumpetka má v něčem pravdu, ale jak jsem uvedla výše, hodně záleží na jaké pobočce pracujete. Zkušenost to byla zajímavá, ale nikdy bych tam zpět nešla. A rozhodně bych to nikomu nedoporučila.

:mavam:
  • Citovat
  • Upravit
nespokojený zaměstnanec
28.11.13 17:28

FIRMA HNUS

Ahoj všichni. Také se přidám a připíšu mé zkušenosti. U SA dělám už přes rok, a každým dnem jenom čekám, kdy se psychicky zhroutím. Kdo by chtěl dělat přes 13hodin denně, za minimální plat a pod neustálím stresem? U téhle firmy platí heslo,,NABRAT, VYŽDÍMAT, VYHODIT´´ I ty nejmenší chyby, jsou tvrdě penalizované, chyby které jsou při tomhle pracovním tempu naprosto samozřejmé. Ve výplatní pásce máte základní příjem za odpracované hodiny (počítají se vám POUZE cesty, tudíž vy například jedete 6 cest denně, třeba na PLzni, ale strávíte tam 13 hodin, ale máte placené pouze ty cesty, tudíž 6hodin), dále máte v pásce položky, kde máte peníze navíc, premie, osobní ohodnocení atd atd..Ale co si budeme povídat, firma si VŽDY něco najde, aby vám mohla strhnout, tudíž vy děláte a makáte jako… přes 200 hodin měsíčně, a máte plat jako holka na kase v supermarketu. A to nemluvím o stresu stevardek. Stevard je vždy první na ráně, když se klientovi něco nelíbí, i přesto že za to stew nemůže, klient napíše stížnost, a zaměstnavatel hned má důvod strhnout litra. Každodenní řešení nespokojenosti lidí, mimochodem co si budeme povídat, lidi jsou svině zákeřný a tahle práce s lidma je více než JENOM práce s lidma!! Kdybych mohla, už jsem z téhle firmy dávno pryč, ale bohužel práci jinou se mi nedaří najít, a tak dále musím dělat uklízečku, servírku, opatrovatelku, mluvčí,… atd atd pod jedním slovem STEVARDKA…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat