Práce u Student Agency

Napsat příspěvek
Velikost písma:
274
16.4.14 09:53

@Couper Ahoj, já teda osobní zkušenost nemám, ale se SA jezdím prakticky každý den, ale jinou trasu :)Práce to asi není úplně špatná, ale zacházení se zaměstnanci nejspíš nebude nic moc. Nedávno jsem zaslechla stevardku, co se zmínila o tom, že má zaplaceno asi polovinu hodin co projezdí…nevím co je zbytek, nejspíš přesčasy co jim neplatí. Pracovala tam i kamarádky sestra a taky rychle utíkala :mrgreen: Myslím, že i s cestujícími je to někdy těžké (to jsem slyšela zase od jiné stevardky. Každopádně když není jiná práce, brala bych to. Mě by spíš vadila bezpečnost - pokud by došlo nehodě, stevardka to odnese asi nejvíc…protože většinu čase stojí v uličce. Mimochodem u SA už jedna česká stevardka zemřela…ale bylo to někde v zahraničí, nevím kam zrovna jeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
16.4.14 10:01

Mě kolegyně, co dělá v Orbixu na letenkách překvapila tím, že stewardky (vnitrostátní linky) když přijedou do místa určení, řidiči zamknou do autobusu a dokud jej neuklidí, tak jej z něj nepustí.
Navíc, řidiči údajně píchají se všema stewardkama, pokud jím nějaká nedá, jdou si stěžovat vedení, že špatně obsluhovaly klienty v autobuse a tím pádem je vyrazí.

• Citovat
  • Upravit
2
16.4.14 10:53

Proboha, to snad ne! Nejsem žádná…a nepotřebuju se zahazovat s řidiči, co takhle zneužívají stewardky. Tahle praxe je na všech linkách? A jak by se k tomu postavila firma, kdyby si někdo stěžoval na sexuální harašení? To mi z toho je na zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
16.4.14 11:09

:mrgreen: mě to rozesmálo… to snad záleží na každé holce komu dá a komu ne… nemyslíte? Když je nějaká holka „davajka“ a že jich tam je docela hodně, tak se nemůžete divit, že to tam je jako bordel na kolečkách ;)
Jsou tam i normální holky, které nikdy s nikým od SA nic neměli.
A že řidiči stewky zamykají do autobusu dokud neuklidí 8o :lol: nooo… asi by se měly holky spíše naučit, jak se otvírají v autobuse dveře zevnitř, pokud chtějí u SA pracovat… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.4.14 13:06
@Couper píše:
Proboha, to snad ne! Nejsem žádná…a nepotřebuju se zahazovat s řidiči, co takhle zneužívají stewardky. Tahle praxe je na všech linkách? A jak by se k tomu postavila firma, kdyby si někdo stěžoval na sexuální harašení? To mi z toho je na zvracení.

Nepripada mi vzhledem fluktulaci lidi v SA, ze by se ta firma za nekoho nekdy postavila. Porad nekoho shaneni at letenkare, stewardku ci ridice. Na webu najdes spousty odkazu se zkusenostma v SA
napr.
 http://www.jiri7.com/…egiojetu.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
16.4.14 17:18
@Morc píše:
Nepripada mi vzhledem fluktulaci lidi v SA, ze by se ta firma za nekoho nekdy postavila. Porad nekoho shaneni at letenkare, stewardku ci ridice. Na webu najdes spousty odkazu se zkusenostma v SA
napr.
http://www.jiri7.com/…egiojetu.htm

Taky si říkám, ani jedna stewardka tam rok v kuse nevydrží. A co vím, tak se firma za nikoho nikdy nepostavila. Holky tam mají plno přesčasů, které nikdo nezaplatí. Pořád někoho shánějí - lidí je dost.

• Citovat
  • Upravit
1
17.4.14 21:28

Nechápem ako si to mohol pán s veľkou papuľou kritizujúci všetkých okolo seba dovoliť nepreplácať odpracované nadčasy - asi mu bude treba do tých jeho vychýrených žltých vlakov, autobusov a do jeho učtární poslať poriadnu kontrolu dodržiavania Zákonníka práce a ostatných predpisov.

Ono sa to kecá na neporiadok druhých, keď doma je bordel ako v tanku, že?

Asi by stálo za to bojkotovať tie jeho vláčiky a autobusíky, až dostane rozum.

Radšej jazdiť konkurenciou, hoci bez kávy, pomalšie a drahšie, kým sa Čúrajúci Janko spamätá. Prílišná pýcha môže najjasnejšiemu veličenstvu RegioJetu spôsobiť smrť - môže mu za dažďa napršať do nosa, aby sa potom nezadusil!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bublinka_bublinka
23.4.14 11:32

Brno - kanceláře

Ahoj,
většinou se tu píše o stewardkách, ale teď je poměrně hodně nabídek na práci v Brně v kanclu.
Má někdo zkušenosti? Asi bude o něco těžší získat tuto práci - většinou částečné úvazky (jakou dávají smlouvu?)
Plat většinou udávají, jinde je to „odpovídající ohodnocení“…

Díky za zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
TKJ
277
25.6.14 11:09

Tiež by ma zujímali skúsenosti z kancelárie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
13.8.14 15:42

Ahoj tak jestli mohu tak vlastní zkušenost:
stále pracuji v SA… už třetí rok. A proč? Není práce… Začínala jsem jako Stew na vnitro linkách, moc jsem se na tu práci těšila, přišla mi prestižní a zajímavá… rychle mě to přešlo. Ty stroje na kterých jsme jezdili měli najeto v řádech milionů (ano nedělám si srandu) a jejich stav tomu také odpovídal navrch huj uvnitř fuj, ale klient to nesměl poznat takže místo polední pauzy úklid, leštění, vonění sprejem… O vedení se ani nebudu zmiňovat protože rozčilování škodí miminku :D Po roce a půl se naskytla možnost odchodu na kancelářskou pozici pod jiným oddělením. Když pominu to že mě nutili podat výpvěď místo přechodu v rámci firmy abych musela dodržet výpovědní lhůtu tak se zadařilo a já po dlouhých tahanicích pouze přešla do kanclu. Osobně lituji svoji nadřízenou protože ty nesmysli co nám musí předávat z vedení a personálního jí asi taky nejsou moc po chuti ale co se dá dělat. Plat vzhledem k rozsahu rizika a odpovědnosti minimální (včera jsem na pracáku objevila inzerát na dojičku skotu za plat o 1000,– nižší než mám já :D :D :D Samotnou mě to překvapilo )na nové pozici bylo ze začátku vše zalité sluncem ale běda jak nastal problém neobvyklá situace. O dodržování hygienických přepisů ani nemluvím (teplota na pracovišti, oblékání v parných dnech, v těhotenství..) Chybí ti šátek? 500,– z platu dolů… Práce by byla i fajn kdyby nebyli limity, Limity, LIMITY!!! Neplníš tak nemáš peníze. A ty ponižující mystery dotazníky a kontroly. Přes čas je neexistující pojem. Tady se tomu říká řešení urgencí. Zavíračka v 18:00 ale když příjde klient musíme se mu věnovat bez upozornění že je po prac. době - urgence :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.9.14 21:14

Pracuju u SA temer rok. Vedeni se mi nezda tal spatny jak tu nekteri pisou. Ano je pravda ze hlidaji kazdou kravinu a zakaznik je na prvnim miste, ale nikdy mi nestrhli penize tim ted myslim OH. Dale plat je docela slusny, samozrejme se ro hodne lisi od toho jaky spoj jezdite muze se stat ze nejaka stew ma 9 000kc jinak dvakrat tolik a dalsi dosahuje prumerne mzdy. Opravdu zalezi na lince kterou musite jezdit. Co je hrozny jsou lidi! Mate velky odpor k lidem… a rusaci? Ti jsou nejhorsi:D ale berte to tak ze vsude je neco a pokud mate dobre placenou linku da se to prezit pracuje se tu na dlouhy kratky tyden sice mate 16 h prac.dobu neoficialne samozrejme ofiko vam pisi jen 10 ;) ale to je vsude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
13.9.14 21:16

@lola2606 Jak může být lépe a hůře placená linka? Já myslela, že se platí za odpracované hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
13.9.14 21:51

@vokishka
Proč by nemohla? Jsou linky vypravované z různých měst - vnitrostátní, mezinárodní. S různými požadavky např. na jazyk.
Také na stejné pozici nikdo nemá stejný plat - záleží o kolik si řekne (a co mu dají).

A taky platy jsou různé podle měst - Praha vs nějaký Liberec - to je snad jasný, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.9.14 15:53

Ano lisi se to mesty a jak je dany spoj daleko a samozrejme vse je ukolova mzda-co jezdite to dostanete. To ale pred nastupem dobre vite podle mzdoveho vymeru. Ti co jezdi zahranici si prijdou na pekne penize:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.10.14 16:22

I v dceřinné Tick Tack je to zajímavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie