Práce - udělala jsem chybu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce - udělala jsem chybu
Ahoj všichni a hezký Nový rok. Celé vánoční svátky nedělám nic jiného než přemýšlím jak dál v práci a jsem už i rozhodlá, spíše se mi jedná kdy odejít a hlavně se svěřit někomu. Loni jsem změnila práci v září jsem šla ze zaměstnání na OSVČ do pojišťovny. Chtěla jsem být pánem svého času a myslela jsem, že i ty peníze budou lepší. Když mě manažer přijímal nezmínil se nic o stornech. Zkoušky a školení jsem absolvovala s vysokými čísly a setkávání s klienty mě hodně baví, ale to co jsem měla na slibované jako vlastní kmen po paní co odešla tak se stalo jenom napůl, protože jsem se dozvěděla že paní odešla jinam a ty klienty co jsem dostala, tak jim volá a přebírá si je zpátky. Další věc jsou ty storna o kterých mi nikdo neřekl, jsem člověk který potřebuje jistotu, že mu ty penize přijdou. Když budu na něčem pracovat třeba tři dny, dám si záležet na smlouvě pro klienta tak bych ráda za to byla ohodnocena a ne že dostanu peníze a potom klient se rozhodne, že už tu smlouvu nepotřebuje a zruší ji a já budu vše vracet. Kvůli tomu jsem se rozhodla odejít. Jenom je pro ně problém kdy, protože mám ve smlouvě dané, že pokud odejdu do 18 měsícu budu muset platit 30.000 jako pokutu, štve mě to, ale jsem s tím ok. Ale nevím jestli mám skončit hned teď v lednu a nebo počkat než si najdu jinou práci a poté odejít? Trápí mě, že jsem myslela že jdu do něčeho lepšího, ale nakonec jsem udělala takovouhle chybu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, no, poznala jsi, jaké to je podnikat na sebe. U OSVC žádné záruky neexistují a ty sis k tomu ještě přidala nevýhodu svazujici smlouvy. A není to spíš tak, ze zaplatíš ne pokutu, ale to školení? Pokuta by, dle mne, byla non lege artis (za co jako) ale pokud tě zdarma proškolit, tak je jasné, že po tobě ty peníze chtít budou. Takže spíš zvát, jestli se ti ještě chce (můžeš si dovolit) riskovat nejistý výdělek nebo se holt poučit z naivity, najít si práci s fixním platem a zaplatit za tuhle zkušenost. A nevycitej si to, většina lidí, co nikdy nepodnikala, má o tom velmi zkreslené představy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nešlo by si najít něco jiného a tohle si nechat jako vedlejšák a vydržet ten rok a půl, ať nemusíš platit tu pokutu. Mamka tuto práci dělala a je to teda na bednu, hlavně v dnešní době, kdy lidé nemají peníze to bude pro pojišťováky hodně těžké. Jinak bych čekala minimálně na dobu až budu mít novou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdřív si rozhodně najdi práci. A chybama se člověk učí. Ono zůstat na místě, které ti nevyhovuje, jen kvůli strachu, že co když to nebude lepší, taky není úplně dobrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenna92 píše:
Ahoj všichni a hezký Nový rok. Celé vánoční svátky nedělám nic jiného než přemýšlím jak dál v práci a jsem už i rozhodlá, spíše se mi jedná kdy odejít a hlavně se svěřit někomu. Loni jsem změnila práci v září jsem šla ze zaměstnání na OSVČ do pojišťovny. Chtěla jsem být pánem svého času a myslela jsem, že i ty peníze budou lepší. Když mě manažer přijímal nezmínil se nic o stornech. Zkoušky a školení jsem absolvovala s vysokými čísly a setkávání s klienty mě hodně baví, ale to co jsem měla na slibované jako vlastní kmen po paní co odešla tak se stalo jenom napůl, protože jsem se dozvěděla že paní odešla jinam a ty klienty co jsem dostala, tak jim volá a přebírá si je zpátky. Další věc jsou ty storna o kterých mi nikdo neřekl, jsem člověk který potřebuje jistotu, že mu ty penize přijdou. Když budu na něčem pracovat třeba tři dny, dám si záležet na smlouvě pro klienta tak bych ráda za to byla ohodnocena a ne že dostanu peníze a potom klient se rozhodne, že už tu smlouvu nepotřebuje a zruší ji a já budu vše vracet. Kvůli tomu jsem se rozhodla odejít. Jenom je pro ně problém kdy, protože mám ve smlouvě dané, že pokud odejdu do 18 měsícu budu muset platit 30.000 jako pokutu, štve mě to, ale jsem s tím ok. Ale nevím jestli mám skončit hned teď v lednu a nebo počkat než si najdu jinou práci a poté odejít? Trápí mě, že jsem myslela že jdu do něčeho lepšího, ale nakonec jsem udělala takovouhle chybu.
Ještě bych to nevzdávala a pokusila se tomu dát šanci.
Bohužel práce v pojišťovnictví je taková občas nejistá, nejsem žádný odborník, ale o těch stornech vím.
Dozvěděla jsem se to, když mě na to upozornil můj finanční poradce.
Upozorňoval na to všechny potenciální klienty a mělo to pozitivní efekt.
On si na tom vystavěl důvěru v jeho služby. Byl to člověk (bohužel už zemřel), které byl jeden z mála velmi poctivých pracujících v tomto oboru.
Ti klienti ve finále neměli potřebu rušit něco, čemu důvěřovali.
Ty jsi hodně zaměřená na zisk, to jde z toho příspěvku cítit (což chápu) nicméně to z tebe mohou cítit i klienti, kteří mohou začít pochybovat o tvých nabídkách a smlouvu nakonec zruší, protože se objeví nějaká pochybnost. Jakýkoli tlak může být v tomto oboru kontraproduktivní.
Nakonec můžeš zjistit, že spíše než zkoušky a školení je být i dobrý pozorovatel a taky psycholog s velkou emoční inteligencí.
Netvrdím, že něco děláš špatně, jen se ti snažím nastínit jít na ten obor jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně dlouho jsem nad tím přemýšlela a už jsem začala rozesílat emaily s životopisy. Ve smlouvě je napsáno pokuta, ale beru to tam, že do mě vložili oni svoje finance a jelikož chci jít sama tak brzo pryč, že to budu muset vracet. Proto ani tak moc neřeším, ale jde mi to o to že teď nemám moc jistý výdělek na další měsíc a s tím, že musím platit zdravotní a sociální tak musím co nejrychleji vymyslet co dál. Plus mám kolegyni, která ráda přepijišťuje smlouvy a i falšuje podpisy, ale to se zametlo pod koberec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
Ještě bych to nevzdávala a pokusila se tomu dát šanci.
Bohužel práce v pojišťovnictví je taková občas nejistá, nejsem žádný odborník, ale o těch stornech vím.
Dozvěděla jsem se to, když mě na to upozornil můj finanční poradce.
Upozorňoval na to všechny potenciální klienty a mělo to pozitivní efekt.
On si na tom vystavěl důvěru v jeho služby. Byl to člověk (bohužel už zemřel), které byl jeden z mála velmi poctivých pracujících v tomto oboru.
Ti klienti ve finále neměli potřebu rušit něco, čemu důvěřovali.
Ty jsi hodně zaměřená na zisk, to jde z toho příspěvku cítit (což chápu) nicméně to z tebe mohou cítit i klienti, kteří mohou začít pochybovat o tvých nabídkách a smlouvu nakonec zruší, protože se objeví nějaká pochybnost. Jakýkoli tlak může být v tomto oboru kontraproduktivní.
Nakonec můžeš zjistit, že spíše než zkoušky a školení je být i dobrý pozorovatel a taky psycholog s velkou emoční inteligencí.
Netvrdím, že něco děláš špatně, jen se ti snažím nastínit jít na ten obor jinak.
Tak jsem to podala hodně špatně, protože celý život jsem pracovala za skoro minimum a bylo mi dobře, peníze jsou dobrý a umím s nimi dobře hospodařit, nikdy mi nevadilo kolik mi přišlo na účet, o zisk mi nejde. A snažím se těm klientům ty smlouvy udělat tak jak chtějí a co je pro ně nejlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím, ale o stornech vím i já a to v tom nepracuji.
Práce v pojišťovnictví na IČO je prostě taková, je hrozně těžké poznat, komu důvěřovat a komu ne, protože tam vezmou defakto skoro každého a opravdu se chytí jen někdo. Vybudovat si klientelu s důvěrou trvá roky a špinavé praktiky(viz. to přebírání klientů) jsou taky časté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenna92 píše:
Tak jsem to podala hodně špatně, protože celý život jsem pracovala za skoro minimum a bylo mi dobře, peníze jsou dobrý a umím s nimi dobře hospodařit, nikdy mi nevadilo kolik mi přišlo na účet, o zisk mi nejde. A snažím se těm klientům ty smlouvy udělat tak jak chtějí a co je pro ně nejlepší.
No, právě v pojišťovnictví není pro každého. Ten pan, který už zemřel byl vlastně hned v tom začátku pojišťovnictví. Tihle lidé mohou mít jistou výhodu.
Bohužel pro spousty lidí je finanční poradce šmejd, viz tvá kolegyně.
Je třeba se v tom naučit chodit, zachovat si jistou důstojnost je velmi obtížné. Hledej si něco jiného, ale pokud se dokážeš jakž takž uživit, tak to ještě zkus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta pokuta většinou není pokuta, ale cena školení, které za tebe platí firma, pokud u ní zůstaneš požadovanou dobu. Pokud skoncis dřív, školení zaplatíš. A pak ta storna… Z každé smlouvy většinou dostavas určité procento z pojistné částky tuším, už si to nepamatuju. Pak v případě zrušení smlouvy vracíš poměrnou částku dle toho, jak dlouho smlouva běžela. Obě tyto věci by ale měly být ve smlouvě, takže by to pro tebe neměla být novinka. Každopádně jako u nekdo psal, nech si to jako přivýdělek, abys splnila ten rok a půl, najdi si k tomu klasickou praci a máš vyřešeno. Jako OSVČ asi nikdy nebudeš mít stabilní příjem a už vubec ne za málo času..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit