Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, od malička toužím pracovat v lékarně. Muj život se ale ubiral jinou cestou a pracovala jsem vzdy v hotelu. Mam vysokou školu.
Teď bych mela ve svem zivote par veci zmenit a napadlo me ze i treba tu praci.
Muzete me nekdo napsat jake je pozadovane vzdelani pro praci v lekarne, zdali pripadne existuji nejake kurzy ci na jakou VS se mam obratit.
budu vam vdecna za prakticke informace, hezek odpoledne andrea
Jak je psáno již nahoře, je to VŠ farmacie a jedná se o docela těžkou školu. Pokud vím, není ani možné studovat dálkově, je to denní studium.
Bud farm. Laborant, ale ty maji nizsi platy kolem 20cky. Nebo Mgr. Na farmacii. Tam uz maji 40.000+ a pristup maji ke vsemu. K michani leku, vydavani leku na predpis apod. To studium je jedno z nejnarocnejsich u nas.
Hmmm tak to uz mam asi smolika, tahne me na 40 a denni studium si dovolit rozhodne nemuzu. dekuju vam
@mumisek79 kamarádka lékárnice o sobě říká, že je studovaná prodavačka (v nadsázce
), to ti ale asi náladu nezvedne, když je to tvůj sen
Kurz opravdu ne, musíš vystudovat VŠ. Nicméně tyhle informace najít ti zabere asi 3 vteřiny na googlu. Např. Farmaceutická fakulta UK.
@radkka jj vim, chtela jsem prakticke informace. Googlove zdatna jsem
@mumisek79 píše:
@radkka jj vim, chtela jsem prakticke informace. Googlove zdatna jsem
Je to hezká práce, ale studium jedno z nejnáročnějších, však si uvědom, jaká je náplň jejich práce, oni opravdu jen nepodávají krabičky.
Pokud chcete být lékárník, tak je potřeba mít vystudovanou farmacii.
Pokud chcete dělat laboranta a nebo farmaceutického asistenta, tak na to jsou specializované střední školy a nebo vyšší odborné.
Pokud vám práce s informacemi zjevně moc nejde (proč proboha nepoužijete google a ptáte se na mamaserveru), doporučuju zůstat jen u nějakého bylinářství a spol.
Na to specializované vzdělání nepotřebujete a nenesete zodpovědnost za to, že prodáváte placebo a nebo když poradíte rodičům, že mají vysadit inzulin, protože jejich těžce nemocné dítě má cukr jen na mozku…
Kamarádka má střední školu obor farmaceutický laborant (to bylo za nás, jsem přibližně stejně stará jak ty, nevím, jak je to dnes) a dělá v lékárně, ale může být pouze u léků bez předpisu.
@Ou píše:
Pokud chcete být lékárník, tak je potřeba mít vystudovanou farmacii.
Pokud chcete dělat laboranta a nebo farmaceutického asistenta, tak na to jsou specializované střední školy a nebo vyšší odborné.Pokud vám práce s informacemi zjevně moc nejde (proč proboha nepoužijete google a ptáte se na mamaserveru), doporučuju zůstat jen u nějakého bylinářství a spol.
Na to specializované vzdělání nepotřebujete a nenesete zodpovědnost za to, že prodáváte placebo a nebo když poradíte rodičům, že mají vysadit inzulin, protože jejich těžce nemocné dítě má cukr jen na mozku…
Tys tu chyběla.
![]()