Fakt se to děje?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5425
21.11.17 19:09

Fakt se to děje?

Ahoj holky. Dnes jsem byla svědkem něčeho fakt hnusného. Zkusím to napsat ve zkratce, aby to nebyl román.

Dopoledne jsem byla na poště. Fronta jak na banány, klasika. Někteří nervní. A očividně někteří zmetci.

Přede mnou byli dva lidi, pán na řadě a čekající paní. Byla celkem obézní, mohlo jí být tak 30. Z vedlejší fronty ji komentoval pár, muž a žena. Zhruba ve stejném věku. Vypadali jako solidní lidé. Jenže nebyli. Veřejně jí komentovali, jak se může někdo takhle vyž. rat, jeho slova. Její ironicky že to je určitě štítná žláza… A další a další kecy. Že by měla chodit jenom pěšky, že je to pohoršování veřejnosti-to mě fakt rozsekalo. Ta pomlouvaná paní se chudák musela cítit hrozně. Klepali se jí ruce, když byla na řadě. Nemluvě o pošťačkách, který byli i silnější.

To se fakt najdou takový houvada, co takhle ponižují druhé? Jak se musela chudák cítit? Měla jsem chuť po nich skočit. Oni byli očividně ve výborné náladě. No nic, říkám si že karma jim to vrátí.

Asi hloupý téma, jen mi dotyčné bylo líto. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
21.11.17 19:13

Ubožáci no :roll: hovada se najdou všude, smutný je ze jsou to většinou lidi od kterých to necekas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
21.11.17 19:15

To je skvělé, že ses jí tak zastala :potlesk: :potlesk: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
21.11.17 19:16

Ty jo :,( to jsou hovadka. Ale jak se znám, asi bych reagovala. Ja jsem drzka drzkata, asi bych se pěkne nahlas zeptala jestli to mluví o me a jestli to mohou zopakovat. Proste neco aby museli reagovat. A dal bych mluvila podle toho co by oni na to. Ale chápu ze ne kazdy na to ma povahu. Kdysi mi kolegyně v praci záviděly moji pohotovou vyřídilku i pri konfliktních a stresovych situacích. Nicméně daný par asi moc šťastný nebude, kdyz ma potřebu byt zlý. Ona chudák paní ma jen nějaká kila navic, s tim se da pracovat, ale pan a paní slušné chovani asi jen tak nenatrenuji. Ja verim ze vse se člověku jednou vrátí, i dobre i zle ;)

• Citovat
  • Upravit
154
21.11.17 19:21

Tyhle lidi nemám ráda, něco si tím pomlouváním kompenzují?, kdyby byli vnitřně spokojení lidé přáli by všem klid a mír a tohle by z pusy nevypustili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.11.17 19:22

A co jsi na to rekla TY? Pokud nic, tak proc si myslis ze je mezi tebou a jimi nejaky rozdil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16099
21.11.17 19:23

A diskuze má být o tom, jak se asi cítila ta paní, nebo o tom, že tě teď štve, žes neudělala vůbec nic?
Já když se mi něco nelíbí, tak to řeknu, jestli to nebyla jedna věta, ale rýpali déle, tak bych jim asi řekla něco jako „Nechcete si jít povídat ven? Tady v místnosti už všichni vědí, že se chováte jako hovada, tak že byste to předvedli zase jinému publiku?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
21.11.17 19:27
@Jana525 píše:
A co jsi na to rekla TY? Pokud nic, tak proc si myslis ze je mezi tebou a jimi nejaky rozdil?

Přesně tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
21.11.17 19:29

@Jana525 To je trochu moc drsné, ne? Manžel se ocitl v podobné situaci, zastal se slabšího ( v tonto případě to byla prodavačka) a normálně jednu slíznul. Jsou to agresivní hovada a myslím si, že pokud se zakladatelka na to necítí, není to její povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
21.11.17 19:30

@Borůvka1990 Je to děs, taky na karmu věřím. Házet kamení, žes nic neřekla, po tobě nebudu. Před pár lety bych to taky nedokázala, prostě bych se bála samotného ponížení a hádky, která by dotyčné možná ještě víc ublížila. Dnes už bych něco řekla, ale musela jsem si k tomu dojít (najít to zdravé sebevědomí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
21.11.17 19:30

Nechapu proč se nad tim pohoršuješ někde na internetové diskuzi namísto toho, abys jednala přímo na té poště. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.11.17 19:38

@anahry a kdo rika, ze je nutne vyjizdet primo na ty, co se takhle chovaji. Staci se treba zastat te pani, prijit k ni a rict :" Nic si z toho nedelejte, vsude se najdou nevychovani lide"
Nebo jine gesto. Samozrejme, ze zastani se druhe osoby nese rizika. Tam uz je pak potreba odhad situace a vyber vhodnych slov, ale co ma za smysl o tom zakladat diskuzi, kdyz jsem sama neudelala nic?

Tak pokud jde o otazku zakladatelky, tak odpovidam, ano, takove veci se deji a jeste horsi. A casto prave kvuli tomu, ze okoli jen prihlizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875

Všem chytrym a asertivnim ženám co by rázně zakrocily - @vertunka @Jana525 @Šmoulice - buďte rady, ze na to mate povahu a kuraz. Ne kazdy to zvládne, a mnohdy nez člověku doteče co se vlastně děje a ze by měl neco říct, je po akci a to je uz pozdě bycha honit, ze jo. Az mi někdo bude ubližovat a ja treba nebudu v obvykle formě abych se sama sebe zastala, doufam, ze budete poblíž! :hug:

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane

Já bych se určitě ozvala, pokud jsi mlčela a teď jen zakládáš diskuzi tak to je smutné

• Citovat
  • Upravit
1079
21.11.17 19:40

@anahry
Taky bych rekla.
A druhá vec: stalo se mi neco podobneho s kamarádkou, ja zasahla. No a pak mi rekla, ze sice dekuje, ale ze jsem mela radeji mlcet, ze to ponížení jsem akorat znasobila, kdyz jsem se o ni nahlas vybavovala s tim blbem :oops:
Samozřejmě, ze se sebou sama neni spokojena a nerada to rozmazava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová